中文 | English
candychanchan87
我是住在杏花邨的candychanchan87。我在柴灣工作。我最常於旺角佐敦太子出沒,最鍾意意大利菜地中海菜西式西餐廳扒房會所海鮮火鍋台式飲品
食評會員 0次成為首位寫食評會員
candychanchan87  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-11-14
類別 : 美國菜扒房

第一次同友人食Mr. Steak既lunch廚~
需然係星期六, 但我地12點宋夠就到左, 唔洗等好耐就有枱lu lol

叫左兩個餐~ 波士頓龍蝦闊面 & 燒肉眼
實際價錢已經忘了.....大約係每人$150左右, 有任食沙律湯吧! 好似pizza hut咁~

講下沙律吧啦~~ 其實而家得好少地方有, 選擇唔算多, 但質素OK
沙律菜: 有機豆苗, 紫椰菜, 生菜....
沙律: 凍青口、凍蝦、德國薯仔沙律、菠蘿、紅腰豆、烤南瓜....
生果: 西瓜、哈蜜瓜、菠蘿、蕃茄仔

主菜方面~
開邊龍蝦有好多芝士同蝦膏~~~~>.< yummy!!
龍蝦汁撈埋落闊條面度一齊食好好味~

肉眼牛扒試左少少, 好林身! 都幾有肉味

呢個份量, 我地兩個女仔食真係夠晒飽

仲有餐後甜品一份 smile  會再來呢~

用餐日期: 2013-10-19

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2013-11-15
類別 : 多國菜酒店餐廳自助餐早午餐

難得星期五放假~ 專程入去沙田探下舅父一家人, 行下街食下野~
到左夜晚, 友人順道帶我黎試下呢度既宵夜buffet~ 話試過都唔錯, 有任食生蠔 lol  果然冇介紹錯

10點鐘開始, 未夠鐘場外已經排長龍, 果真有氣勢
餐廳裡面座位好多, 而且唔會坐得太密, 氣氛唔錯~
坐低冇耐, 已見生蠔區有好多人排隊喇, 睇黎呢樣都係大家既共同目標 mad
每次限攞3隻, 隻隻都好新鮮 smile  口感好好, 唔會爛patpat咁, 而且食完之後都冇肚痛呢~

除左生蠔, 魚生壽司都好受歡迎, 魚生凍冰冰, 壽司反而得2款.....

果晚原來係火鍋主題, 我地有一碟海鮮碟, 有scallops, 青口同埋蝦
D扇貝隻隻都大大隻 mad 出面仲有其他一般既火鍋配料

另一發現 ~~ 水蟹粥, 黎到一定要試下呢, 粥底好錦好滑, 好甜呢

除左呢D野食, 隔離有即燒羊架, 即切牛肉, 德國腸同埋6,7款熱食

甜品方面都有5、6款蛋糕啦, 朱古力噴泉, 豆腐花 lol , haagan daz & papagallo 雪糕等等....

以百零蚊價錢, 都算係一餐好豐富既宵夜呢~
用餐日期: 2013-11-08

推介此食評