中文 | English
chambowie
我是chambowie。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
chambowie  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2019-09-24
類別 : 多國菜咖啡店飲o野傾計

The Coffee Academïcs 成日都聽到,係咖啡界幾有名嘅一個品嚐同享受咖啡嘅地方☕
店係以黑,木為主要風格,加上外國嘅音樂,入到黎有一種係外國飲咖啡嘅感覺like
今次終於可以有少少嘅時間可以試下呢度嘅嘢飲同甜品,Drink Meau有幾款嘅Signature嘅飲品,我今日叫左2樣,一樣係巴西莓雪芭咖啡啫喱凍,另一樣係Ice Latte
味道平衡,環保不銹鋼飲管,讚!

味道平衡,環保不銹鋼飲管,讚!

呢個雪芭入面全部都有新鮮嘅生果,雪芭偏甜,比較適合女仕

呢個雪芭入面全部都有新鮮嘅生果,雪芭偏甜,比較適合女仕

座位有分高枱,吧枱,對街嘅高枱,同埋專為有需要呼吸嘅客人座嘅店外座位。今次我座係吧枱,可以近距離同咖啡師溝通,同埋睇下咖啡師拉花,偷下師tongue

飲完咖啡有一種想休息嘅衝動,呢度可以成為我經常黎休息嘅地方mad

推介美食: 巴西莓雪芭咖啡啫喱凍, IceLatte, andSorbet, Fruit, Açai, 巴西莓雪芭咖啡啫喱凍HomemadeEspressoJelly, Latte
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2019-09-24

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2014-01-06
類別 : 港式糖水舖甜品/糖水雪糕/乳酪西式糕點

sadsadsadsadsadsadsadsadsad總而言之,比想像中差,$44一个冇草嘅tiramisu,$32一个好少少嘅燉蛋,唔係好扺囉,tiramisu入面嘅cream cheeze仲少過啲咖啡餅底,失望到極點
呢个tiramisu應該係一个好靚嘅盆栽,但,連一條草都冇,入面啲餅底水到呢!

外觀幾好,呢个法式焦糖燉蛋內里係一边暖一边凍,甜味唔多,

外觀幾好,呢个法式焦糖燉蛋內里係一边暖一边凍,甜味唔多,