★妹子☆

★妹子☆

☆妹子好中意同老公尋尋覓覓去搵飯堂~ 希望同大家分享唔同特色的野食~★
訊息
正顯示第 17 篇(共 7 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
3分鐘 (堂食)
2013-12-11
是次消費
每人約$84 (晚餐)
DEC 13

平時同老公都凈係叫碗麺填個肚,今日特別肚餓,所以叫多兩樣餸食。 北菇蠔仔雞粥~ D粥好滑好好味,北菇得一個... 但都入味,如果有多兩個菇仲好。脘魚皮~ 比起以前食細碟左,但都係咁爽口&入味凈牛筋腩~ d牛筋好好味,好淋,入口即溶 牛腩有d韌左少少,但都入味下次會再黎試下唔同小菜~
沒有!
20分鐘 (堂食)
2013-11-17
是次消費
每人約$330 (晚餐)
NOV 13

難得放假有ma day,所以同老公特登去澳門尋找美食。 好坦白講,呢間係慕名而來,卻失望而回! 雜誌介紹話呢到有200尺,多款美食,而且有水準.... 我第一次食完頭盤就即刻想走!huffy 生蠔,冇海水味,冇生蠔味,淡而無味再充滿雪味... 三文魚,好明顯係唔靚的...帶子,冇味 鐵板牛,有汁先有味 生牛扒,呢個唔錯 鮑魚,林,但d汁好怪唯一新鮮的蝦,見住佢游緊水之後拎去“火合”,鮮甜。影到蝦我已經唔想影其他野食。 印象中有: 咖喱&薄餅: 過得去 雪糕: 超甜 泰式salad:我老公話ok 冬陰功湯:得辣味 洋蔥湯:ok 天...
2013-11-11
是次消費
每人約$250 (晚餐)
NOV 13

之前食過呢間覺得d野幾新鮮,所以前幾個星期已經想黎呢間食,點知遇著裝修。尋日再黎終於裝修完,比起裝修前d位闊落左,光線光猛左。 細海膽一板,超好味,超新鮮,又特價,好抵食。值得推介。lol10片三文魚,新鮮好味。天婦羅大盛,呢個麻麻地,d粉好厚好硬,同埋唔熱。慢慢蟹子的軟殼蟹手卷,b女話好味。蟹子沙律,只得青瓜同少少蟹柳。如果有少少菜代替青瓜會更好味。芥末壽司都係咁。 腐皮壽司,d腐皮同d飯好夾,啱啱好。甜蝦壽司OK 蟹棒壽司&北極貝老公話ok 帶子壽司鮮甜,新鮮,好味lol 最後入埋會員,一定會成日黎。
1 推介
baobaong
春卷+魚餅
春卷+魚餅
香葉包牛肉
香葉包牛肉
手切牛肉河粉
手切牛肉河粉
60分鐘 (堂食)
2013-11-10
是次消費
每人約$150 (午餐)
NOV 13

星期日Family Day,去到邊都多人, 原本唔洗等咁耐, 但因為要齊人先可以入座, 所以等耐左~ 我地有老人家同小朋友, 比左張角落大擡我地, 都算唔錯~ lol 春卷+魚餅都好好食,d春卷好脆,用生菜包埋味道好夾。香葉包牛肉,大約有4-5塊牛肉包埋一齊,味道唔錯,但今次可能叫得太多肉,所以覺得有d漏手切牛肉河粉,D牛肉&河粉都好滑,d湯好入味,值得一試豬扒飯,係比bb食,我試過dd豬扒,味道唔錯,家姐話d飯好香椰汁味。仲有兩個肥牛+牛腩河粉冇影相, 全部肉都好嫩。 總括黎講,呢間唔錯,所以會再黎。lol
2013-11-08
是次消費
每人約$50 (晚餐)
NOV 13

平時呢間都幾多人去,可能我地去到的時候都9點幾,唔洗等,都係叫餸食飯。 牛肉煲,睇落去好似好少,但其實都好夠分量,味道唔錯,薑蔥配合d汁都幾惹味。唔知係唔係比較夜,原本叫金針雲耳蒸雞但變左臘腸蒸雞(有一個雲耳)。d臘腸好味,d雞都ok滑。+多兩杯凍檸茶冇影相,比外面茶餐廳大杯dd。 會再黎食。
2 推介
katy0103
pipi22
油浸旬殼
油浸旬殼
2013-11-07
是次消費
每人約$200 (晚餐)
NOV 13

由於我好中意同老公一邊嘆啤酒,一邊食大牌檔,所以基本上呢間都係常食的飯堂,今次叫左幾樣餸係我地平時冇食開的。 肥牛好老,好鞋,故此唔建議叫東風螺幾新鮮。油浸旬殼係每次必食,炸到啱啱好,d魚肉好滑~今次蒸d扇貝有d乾,冇上次咁好食
1 推介
沙甸魚
海膽壽司&芥末八爪魚壽司
海膽壽司&芥末八爪魚壽司
帶子&象跋蚌壽司
帶子&象跋蚌壽司
2013-10-27
是次消費
每人約$250 (晚餐)
NOV 13

今日係Family Day, 所以就一齊去食B女最愛的壽司~ 在尖沙咀碼頭搵左幾間都冇心緒,最終行黎行去行左諗住黎呢到食food court, 點知就見到呢間壽司鋪,所以黎試下。 海膽&甜蝦好新鮮,芥末八爪魚係我食過咁多間最刺激的。呢個係B女最愛,佢一定話好好味。諗住個個都中意食刺身,所以叫10件,但點知好失望...唔新鮮...三文魚絞好難食,又乾又冇味。但d硯ok好味兩個都新鮮。呢個老公話ok,我冇食到
Top