Cinnamon1314

Cinnamon1314

我是 Cinnamon1314
訊息
正顯示第 110 篇(共 14 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
30分鐘 (堂食)
2021-12-19
是次消費
每人約$110 (午餐)
DEC 21

行緊outlet 睇到有蛋包飯又係韓國野就試下。 Order 到上菜速度慢。 叫俾2杯水,叫左4次先有員工俾.upset 叫左無骨甜辣炸雞,黎到係凍sickfrustrated 另外牛肋骨蛋包飯仲耐。 正常無乜特別。
夢幻榴槤雪糕
MAY 14

之前見到有人分享貓山皇夢幻雪糕相, 覺得好特別,tongue 下面就乾冰遇到水以霧煙, 上面就又香又滑既榴槤雪糕加爆珠,千層餅同杏仁片chopstick食到停唔到口lol 向來唔係好食榴槤味既野,竟然愛上榴槤雪糕! 仲等咩,快d去食喇madmad
朱古力慕絲盆栽
5分鐘 (堂食)
MAR 14

bowl bowl bowl bowl bowl bowl bowl bowl 睇到朋友係附近打卡,諗住去撞佢, 去到已經走左 shocked 個名咁得意captain 糖,就試下喇!坐室外環境幾令* holiday推介木桶石腐花* 要等三分鐘先可以食, 好香好滑*份量較大,食完會好飽!sam哥推介朱古力慕絲盆栽* 得意既外表, 面係oreo粉* 好似食泥咁 mad 香滑既慕絲!cool魔推介香蕉船*lol
美食孤狼
秘製瑞士雞翼
秘製瑞士雞翼
法式紅酒雞扒焗飯
法式紅酒雞扒焗飯
0分鐘 (堂食)
2014-03-23
是次消費
每人約$80 (晚餐)
MAR 14

bowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowl 放假行下街、聞到好香薯仔味, 為食既我1定要周圍8下有咩正野食tongue門外見到芝士,鮮茄,黑松露焗薯皇$12-15 價錢吸引,不過只供外賣! 員工推介招牌焗飯,睇落好似幾正,就試下喇chopstick焗飯跟餐可以半價餐飲,叫左杯青檸梅子冰, 酸酸地,令我胃口大增!mad雜菜沙律* 多左紅椒,紅蘿蔔同平時食開好唔同!爽口! 加埋秘製蜜糖芥末醬! 正!芝士黑松露野菌餡餅外表吸引,外面脆,內面煙韌。本身想試避風塘鷄翼架! 因為男友病了,所以叫左...
6 推介
Ho to Au
C.N
王家輝
leetungha
yukiwa
sunplay
MAR 14

bowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowl 開頭諗住食豚王, 去到又見到博多冇咩人,聽人講好食,就試一試! 有五種湯底選擇*(比其他拉面店較吸引) 我比較鍾意食辣, 就試 辛辣豚肉拉面*(1辛) 無鹽無油 另加糖心蛋同三倍木耳 等待中……見到好多調味料 紅薑絲 辣高菜 見到星星成日食炸雞mad 就叫下炸雞食,雖然唔同,但係份量會唔會太少呢?三件=$30huffy 試湯先!嘩!果然係無鹽!乜味都無chopstick好彩佢有秘製湯俾我加,唔係都唔知點算!shocked下次都係唔玩野! 調好左個味,好食好多! 個糖心蛋好好食,唔會太咸,
芝士海鮮年糕
海鮮蔥油餅
生蝦
生日
是次消費
每人約$250 (晚餐)
FEB 14

有人問我生日想食咩? 緊係韓國野la! 估唔到俾我想像中,仲要好食! mad 咁啱個日係星期五,要walk in.. 都等左成個鐘 huffy 位唔多,都比較迫! 叫左6樣野食! 佢好多都有跟飯 bowl ,太多了! 芝士海鮮年糕! tongue 一定到食!!! 三個月後我會再返食 chopstick
FEB 14

bowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowl 行行下,突然想食野,見到有上海野食,就人去試下喇chopstick 蝦仁炒飯* 好多蛋同蝦,夠鑊氣! 酸辣雲吞湯*一樣足料!!夠辣!!tongue 不過雲吞就麻麻地=_= 小籠包*雖然俾其他店多兩粒但係d皮比較硬sad
1 推介
Watermelon1971
三文魚白汁醬伴法包
泡沬煙三文魚忌廉湯
FEB 14

bowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowl 成日經過都話入去試,但次次都去食其他,今年提早食情人節飯,就提議去呢到食。 環境令到氣氛好正*大部都係用粉紅色,係女性既至愛tongue 三文魚白汁醬伴法色包* 正! 面包脆,加埋令醬,極品!tongue 泡沫三文魚忌廉湯,外凍內熱,仲有三文魚係入面,特別! 煙三文魚沙律* 肉眼扒5成熟,味道唔錯,(因為啱啱腸胃炎完所以只可以叫5成,唔係我會叫3成囉) 雜扒(牛,雞,三文魚扒) 三文魚扒煎到好脆,好好食! 跟餐甜品pancake* 食到好飽,下個月再食tonguechopstickchopstick
pipi22
Genzou Wakabayashi
FEB 14

bowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowl 話說友人請左我食1粒鳥結糖,1試愛上,得知係美孚多多面包店到買,一收工就去買喇* 心大心細,又想試其他味,就買左三味脆心禮盒裝,黑芝麻好香(紫色),完全食唔出咖啡味(金色),至愛原味(銀色)smile 再幫朋友買半磅原味*(買半磅只可揀1個款,1磅可以2款) 見到好多人買曲奇食,點會唔試呀tongue 買半磅可以揀6款,緊係樣樣到試下, 有杏仁朱古力,朱古力,芝士條,班蘭,抹菜咖啡,牛油* 我覺得班蘭同牛油曲奇係最好食,牛油香同鬆脆正!
pipi22
ivysflee
FEB 14

bowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowlbowl 朋友介紹呢間川菜唔錯,就黎試, 揀左個二人餐食* (全部都辣) 前菜小食係腩肉* 一黎就係口水雞,雞好滑,得麻唔辣,好吸引係咁食tongue 炒辣菜,唔小心食到d圓形既野,辣到飛起shocked 水煮魚片,入面仲有青瓜川粉芽菜,睇佢好似好辣咁,係唔辣個lomad 魚片煮到啱啱好,唔硬,小心有骨tongue 每人再跟一個湯同擔擔面* 食到飽飽,下次試打邊爐,辣個痛快tongue
Top