alice. c

alice. c

我是 alice. c
訊息
正顯示第 16 篇(共 6 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JUL 14

今日2:xx本身想食melody cafe 但太多人 見近近地呢間無人 服務態度好好 就黎試下 呢舊野98 仲要再加1 =108 真心好唔抵 成件野好普通 個蛋糕本身無咩味 所以佢有俾d蜂蜜你加落去 紅豆唔會太甜都ok 綠茶雪糕唔太濃 唯一讚就係staff好好 企門口好落力sell你入黎 仲會主動俾杯水你 如果叫set $168+1 先包多2杯野飲orz
檢視所有留言 ()
45分鐘 (堂食)
JAN 14

講左好耐話要食 又怕多人 所以想平日去夾左好耐時間哈哈。 個地理位置有d偏 唔識路google map 左一陣 去到都有1x個等緊 我地5個人要等耐d 夜晚8:xx去 已經無晒咖喱同牛角包 9:xx坐 好快就話last order. 有個男仔操台灣式國語 好正 正題: bbq 豬手八三明治都ok 重點係菜上面劈黃色蛋 超好食 燻雞pizza again, 蛋超好食。 個pizza硬左d 切到隻手紅晒 呢個好士多啤梨 細細粒幾方便食 但無咩特別 草莓+草莓雪糕 呢個皇牌啦哈哈 草莓好大粒 想特別講個黃色雪糕好好食 野飲規...
DEC 13

第2次黎食 lunch 同dinner menu 一樣。 但今次lunch 有送汽水。 今次拎住一袋二袋勁唔好意思 間鋪細有d 窄。 之前食過魚介 豬骨撈面 今次試蕃茄芝士 真係有幾片蕃茄同一劈芝士架 個人幾like. 量少有得簡2份1 1/3 1/4 簡左四分一 都幾多下 可能本身唔餓 面叫左軟都依然有硬度
DEC 13

荃灣開左間 今日食完晚餐行過試下 幾多人食 堂食$5黃豆豆腐花 $8黑豆豆腐花 好似黑豆豆味重d 黃豆就熱d 暖粒粒又有豆味又平又正 份量都唔少 想食砵仔糕 飽飽地 下次試下芝麻糊/ 黑豆豆漿 有d椅子仔 一齊係條街食幾正 環保d
DEC 13

終於食到啦 次次經過都見到人等位 佢又好鬼衰 menu 得dessert 有大大張野擺門口 d價格幾貴/ 其他主食menu 無相又無多d款 好神秘咁 今晚係門口等左陣位 叫左2個面 一個係芝士煙肉 好多料 一個三文魚蜆 都ok *重點係+$15有6隻單骨雞翼好甜好正必食! 黑糖薑茶無咩甜味但暖胃幾好 好想試甜品呀 但貴貴地:(
NOV 13

一開始要係出面等位 有椅坐有點餐紙填 都唔係等好耐 入到去好驚喜 埋位有人幫你掛袋上位起機 好好態度 d野食好快黎 仲好細心送條橡根俾我札頭髮 真係第一次遇到呢d staff, 成餐食面個氣氛好好。 食物方面拉面叫左普通size都有d多左, 見佢落2個面團,下次會叫少面。 撈面果個d肉好咬d 但比較咸。 *服務比野食更好。
Top