yy32

yy32

我是 yy32
訊息
正顯示第 110 篇(共 11 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
每人約$11
JAN 11

上次黎食左紫米露 $11 好抵 不過覺得甜左少少 不過唔緊要 幾中意幫襯細糖水鋪 唔會粗制濫造 尤其做最基本中式糖水 有D連鎖店真係整得唔係幾好 好水 這個紫米幾濃 可以食到D紫米 下次試下合桃糊!!
raspberry
3分鐘 (外賣自取)
2010-11-10
每人約$32
NOV 10

我覺得crumbs係最抵既 自助形式既1禁就禁成50蚊 今次食raspberry 加椰果 raspberry 酸尾尾好開胃 亦唔會蓋過yogurt既酸味 相對黎講椰果冇咁特別 下次試下第2隻水果 raspberry值得試下~~
這篇是 [非食評]
30分鐘 (堂食)
2010-11-13
每人約$0
NOV 10

唔係去這間富臨 不過都係富臨集團的太子分店 入去問知客姐姐有冇得打邊爐 佢話因為有婚宴所以散客要等 唔知要等幾耐既 我地話ok, 我地肯等 於是留了名 電話 坐在大堂既位到等了差不多半小時 終於可以上去食 ***1開始已表明係打邊爐and重申了幾次*** 上到去waiter問飲咩茶 我話我地打邊爐既 waiter話今晚冇得打邊爐 我話 下面知客話有我地先等 這時waiter呆了同比唔到反應 不斷招手叫經理求助 經理只係同我地冇得打, 只可以食小菜 我就話 我地等左好耐同埋下面冇話冇得打我地先等 經理都係無言以對,只係不斷...
是次消費
每人約$79 (晚餐)
DEC 08

christmas去左長洲, 超多人 特登早小小黎到, 6點倒, 即刻有位, 不過都ok雖然唔係sea view 都好過d後巷既~ 樣樣野都好好食, d 硯唔會得d殼 d蟹冇整砰d殼, 不過都食到 出面仲不斷有人排隊 其他店未試過, 但再黎1定會 $118 3個送, $158 4個送 etc. 抵到爛, 食唔晒仲打左包 好抵好抵好抵!!!!
這篇是 [非食評]
OCT 08

30幾蚊1個燒味飯, 再加成8蚊1杯野飲 超唔抵, 話晒都只係街坊生意 再係咁都只會汁粒!! 1定唔會再食!!! 仲有waiter唔熟個menu! 擺出d好疑惑既表情.. ?!
no
是次消費
每人約$110 (晚餐)
OCT 08

我遲左去, 唔知湯底有咩揀mad 不過野食就幾多款, 其中我覺得肥牛同雞幾好 其他例如腐皮, 豬肉丸, 魚皮餃都唔好食... 任飲酸梅湯同夏枯草 我斟既時候噴到成身都係.. 個經理即刻幫我 smile 不過其他waiters都冇反應既! 我話唔該加水佢唔應我, 要叫2次先得..不過算啦 另外仲有混醬, 都幾好既~ 如果想打邊爐, 咁既價錢,, 我會去德興 我記得好似係70幾蚊人頭.. 加加埋埋d茶水都成百一蚊
AUG 08

1行8人黎開飯 佢分開5個地方拎野食, 就算好多人都唔覺得好迫! good~ e到d野真係好好食!! 我自己最中意係cheese! 同面包1齊食好正!!mad lunch buffet食到3點~有排食! 3點之後我地仲繼續坐, 可能佢冇tea buffet, 所以任我地坐-] 差唔多坐到3點半都冇趕 總之所有野都好好食xd 正!唔洗多講~smile 黎過e到食之後, 其他buffet都唔算得d咩~ 因為e到係最好既!!!
是次消費
每人約$130 (午餐)
AUG 08

有openrice coupon, 有75折 好野tongue book左台,去到都唔係好多人, 但我地企左係門口好耐都冇人黎理下我地, e樣差d! 講下野食: 三文魚,牛利,串燒都好食 肉眼同熟三文魚好唉..唔食都得 甜品都有好多款, cheese cake 好cheese, 幾好!但我覺得大部份甜品 都好酸>3< 豆腐花好好食, 涼粉就麻麻地, 唔夠涼粉味 雪糕得雀巢有d失望,,, 另外佢冇cheese食!都係好失望 我地都算早到, 都冇乜人.. 但轉個頭已經勁多人! 多人到想攝入去都冇位!, 唔知係佢d野食擺位唔好定點 真係水洩不通!!!!!好迫, 不過都可以接受 有...
牛柳粒
牛丸
每人約$118
AUG 08

今次係第2次食, 第1次比佢吸引到係因為見到食評$98有得燒野食同打邊爐 去到話收$108 今次都預左係$108, 但點知最後收$118 第1次食都幾有好感, 個場冇乜人, 食物都幾好食 今次再去首先要揀湯底, 明明比左紙佢, 過左好耐好耐食物都黎晒個窩都未黎 吹左佢好多次, 佢先黎話我地冇比紙佢!huffy 其實佢話漏左單係ok可以接受 但唔好將責任推落客人身上huffyhuffy (後來發現台上的台號同waiter個腦入面果個台號係唔同) 牛柳粒係最好食既 佢有d免費野飲飲, 當waiter送黎既時候 佢插晒d手指落個杯到, 而且仲有手指印黎低 同老闆娘投訴...
是次消費
每人約$60 (下午茶)
JUL 08

其實都預左下午茶會冇3文魚腩架喇 我話咁轉3文魚啦.. 到最後好似漏左單 -炸蝦卷幾好食 但我自己唔太中意食沙律醬 -牛肉烏冬算係最好食,牛肉好足 唔呃秤 -牛舌壽司 un到咬唔爛 sad -火灸和牛 好大陣石油氣味! 不過都隱約食到牛味 -巨峰提子soda 好好飲!!smile 埋單$11x 食得唔多+半價左都要百幾, 唔合理! 冇下次
Top