LeoW

LeoW

我是 LeoW
訊息
正顯示第 110 篇(共 16 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
這篇是 [非食評]
OCT 23

知道你限時得六十分鐘,都唔洗未食晒就係咁收人野 仲要唔好意思都唔講返句 其他職員都好無禮貌,美心集團好少咁 其他分店都無咁差 食物水準keep到 但食之前考慮吓去其他分店 奧海城呢間永不錄用
許悠
這篇是 [非食評]
NOV 16

前晚叫了杯走冰的913茶王,但飲下去發覺根本沒有走冰 之後再次向職員查詢,得知走冰的飲品仍然會有少少冰 其實不是第一次飲走冰的飲品,如果職員坦承是做錯了,其實我會接受的dislike
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2014-09-28
SEP 14

本來以為同一個brand質素唔應該差好遠,雲吞麵細碗都知架喇… 雲吞無乜蝦味,但質地尚算ok,都無霉 湯底無味,又唔香 麵質最差,似橡筋… 寧願入元朗食好到底or過海食總店都好過再試,有豆漿送都係咁話 sad
牛奶冰
牛奶冰
香蕉冰
2009-04-11
是次消費
每人約$21 (下午茶)
APR 09

復活節假期,一班朋友有興趣去試一下這間台式綿花冰 睇下係咪好似友人在台灣食的一樣 地方算幾方便,火車站落橋,第二個街口就係 o個陣係下午4點多, 門口已經有一大堆人在等位 似乎人氣算幾好 我們一行6人,等了45分鐘才有位 因為店內面積唔係好大,得10張桌左右 到"主菜"喇! 我地叫左4個冰 由最唔好食開始排起啦 chopsticksad 咖啡冰 我地加左朱古力醬+紅豆+杏仁片 不過個冰咖啡味超重 食唔到朱古力醬同紅豆d味 建議好咖啡人士才叫 chopstick抹茶冰+黑糖醬+小丸子 唔算難食,不過感覺普通 小丸子好似湯丸 之後o...
pipi22
芝士漢堡
薯條
是次消費
每人約$29 (午餐)
OCT 08

Openrice長期5大的時新,終於有機會食了 這次食芝士漢堡和薯條 價錢算是很平,芝士漢堡加汽水才$19 不過薯條要另外叫 芝士漢堡的沙律汁沒有預期中好食 牛肉也有少許焦 但整體仍是不錯,薯條份量亦很多 一定比M記好tongue
一寸手打牛肉芝士漢堡
是次消費
每人約$35 (午餐)
OCT 08

香港越黎越多burger店,咁arm 同fd去海洋公園坐巴士經過 見到這一間monster burger,當然要試下 這次食了一寸手打牛肉芝士漢堡 即叫即製是當然的,亦很值得 價格和Triple O差不多,但他們的汁,比Triple O's 更好食 與牛肉超級夾 牛肉亦很厚,很juicy 不似M記般乾 我和朋友都很想再食!!
海南雞飯
是次消費
每人約$74 (午餐)
JUL 08

海南雞飯幾好食 個飯唔太油 d雞幾有咬口,有雞味tongue 坡式去骨的雞很方便 d醬汁ok, 有個酸辣汁幾正 不過豉油太鹹 個湯有d油 總括不錯
黑朱古力
是次消費
每人約$70 (午餐)
JUL 08

第一次食,想是美心集團旗下,質素有點保証吧 的確很像美心,不過像美心MXhuffy 2個人食左set lunch 炒飯ok,不過唔係太熱 海南雞就衰啦 勁生,仲要換左3次先換到 最後碟海南雞係好熱,不過係微波爐熱lorsad 比$70食微波爐野 還要用急凍雞 勁冇味!!!huffy 下次應該唔食
是次消費
每人約$20 (午餐)
JUN 08

食物方面算ok 炸兩同粥都抵食 不過餐廳衛生真係一千萬個差 又有烏蠅,筷子又粘 碗仲要臭的... 令人不開胃 換了照牌冇用的,真正的是裡面環境
牛扒!!
是次消費
每人約$200 (午餐)
JUN 08

很喜歡食cafe marco的lunch buffet 食物很新鮮 特色係每一抬都有麵包送 仲有即焗pizza 牛扒係must try!! 非常juicy, arm arm 6成熟,入口即溶 new york cheese cake太rich 不過brownie同tiramisu好好食 賴尿蝦壽司也不錯 三文魚同八爪魚sashimi多,亦很fresh 以前有鮑魚雞湯,很好飲 不過lunch來說較貴,部分credit card有折
Top