蒲蒲蒲

蒲蒲蒲

我是 蒲蒲蒲
訊息
正顯示第 110 篇(共 11 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
每人約$750
AUG 18

第二次黎食,俾多次機會麻神,係因為佢個鴨血真係好食。點知同第一次一樣,服務差,食物貴。 首先坐低追我地叫嘢食,叫咗第一round嘢食同嘢飲,又唔俾水又唔俾圍裙又唔俾公筷,咪叫佢地拎囉又黑面,再叫影相直頭😒😒😒 埋我!乜嘢態度? 講返第一次訂咗位入座,無講有時限,點知食到中途話我地夠鐘要埋單!點知今次都係咁,明明都無人等位,仲有幾張吉枱,未食完就突然話夠鐘叫我地埋單。 4個人$3000,無食海鮮。真係係咁先!
Aikoluvcats
GRILLED MIX VEGGI
MEXICAN CHICKEN
JUICE
2013-07-18
是次消費
每人約$200 (晚餐)
JUL 13

新開張黎試食, 本來唔知道食乜架, 入到去睇MENU就知道CHICKEN & EGG原來主要賣CHICKEN 同EGG~1. DETOX JUICE, 叫左一杯... 好味! 好似有紅菜頭, 蘋果, 橙....2. 湯, 叫左凍蕃茄湯 & 南瓜湯, 兩樣都好味, 好大碗3. 老闆話D麵包係自己整既, 熱騰騰新鮮出爐, 正~4. 半隻MEXICAN CHICKEN, 好味呀~ 好香香草同埋少少辣! 仲好JUCIY~~~ 會再黎因為呢隻雞!5. GRILLED MIX VEGGI: 呢個真係要讚! 好好食! 唔知加左咩香料~~~ 必食!!...
2 推介
pipi22
edwardhman
2013-07-21
是次消費
每人約$250 (晚餐)
JUL 13

兩個人叫左3樣野食: 1) 雞蟹煲 - 好普通, 有雞同蟹。味道一般。($2XX) 2) 碌鵝 - 唔好食, 甜既! 同埋D鵝(應該係鴨)肉好UN, 咬唔開... 撘埋D頭頭尾尾, 成碟野無幾多舊可以食。($1XX) 3) O者O者生菜 - 呢樣係唯一一樣我覺得好食既野。熱騰騰用砂鍋上。($7X) 服務可以, 成日都會好多伙計行埋黎換碟。 埋單$5XX~ 唔會再黎~
是次消費
每人約$150 (晚餐)
MAY 13

因為朋友唔想食套餐,散叫左: 1)蒸聖子 $28隻,最少叫4隻。食落口好硬,無鮮味道!好明顯係急凍聖子! 2)蒸鮑魚 $25隻,最少叫4隻。用豆豉蒸,好咸。新鮮既應該清蒸就得? 3)炒通菜 通菜已變黑,好難食 總括黎講,無下次
star13452001
每人約$150
JAN 13

朋友想打邊爐, 我想食粥, 點知行過見到有日式粥底打邊爐...即上去! 9點無咩人, 如果想要privacy, 可以要求car位...好似房仔咁, 不過min charge $150/person 我地叫左日式海鮮粥底打邊爐($115)chopstick有 1. 雞肉滑 (都幾多) 2. 豬肉 (都幾多) 3. 蜆 (好新鮮) 4. 魷魚 (ok) 5. 菇+菜(少量) 加左$25, 包一隻蛋&一碗飯 食完粥水打邊爐, 加埋蛋&飯, 就海鮮粥! 好味~~~~ 夠晒兩個人食! 另加左炸牛蒡 & 燒牛舌, 呢兩樣麻麻地~
是次消費
每人約$200 (晚餐)
JAN 13

突然係tst想食辣野, 就去左川上龍 星期一無咩人, 即刻有位 點左 1. 水煮魚(小辣) - 好多魚肉, 個底有紅薯粉! 幾抵食! 只係唔夠香, 同埋多d菜就perfect! tongue 2. 黑醋排骨 - 呢個好食! 送飯一流! chopstick 3. 醉鴿 - 甜既... 應該係因為落左季花糖, 怪怪地. 如果就咁應該會好好多! mad d 野都算大碟, 一大班人去可以試多d唔同既野食!
1 推介
candycsw
是次消費
每人約$100 (午餐)
NOV 12

之前試過訂位, 訂唔到 今日經過走入去竟然有位! 星期六下晝2點幾 叫左個set lunch ($108) 有湯/沙律, pasta/sandwich, coffee/tea 叫左 1. 雜菜湯 (好fresh!) 2. 大蝦忌廉匾意粉 (好好食! 汁好濃, 味o岩o岩好, 兩隻大蝦新鮮! lol) 3. cuppucino (呢個就麻麻, 太多奶, 無晒coffee味) 4. crunch cake (side order, 好好食............. 食過最好食既crunch cake! chopstick) 整體黎講好食, service 好好, d 野係逐樣跟次序上! 食完好開心~
這篇是 [非食評]
是次消費
每人約$40 (下午茶)
NOV 12

睇到雜誌介紹, 就黎試下 推門入去, 無人理.. 自己搵位 坐低左, 要出去自己叫野飲, 無野食~ 得cake 叫左mocha 同 flat white, $4x 杯 咖啡無香味, 如果佢淨係做咖啡都做得唔出色, 咁真係唔知佢sell 乜 環境靜, 不過遇到唔體貼東主 因為晏晝時間, 自己開左套戲睇 覺得relax 所以扒抵係台面睇 跟住個東主話「呢度唔可以訓覺」 果刻火都黎huffy, 即走, 咖啡都未飲完 無下次~ 因為咖啡又唔好飲, 連休息都唔俾 咁我唔知佢sell 乜....huffy
奄仔蟹粥
是次消費
每人約$50 (晚餐)
AUG 12

奄仔蟹粥 $43 --正!沙煲滾住上,蟹好肥,生菜任加!好抵食! 薑蔥魚腩煲 $50 -- 薑蔥好香,魚咸左少少,但整體黎講,又平又好食! 老闆老闆娘夠親切!
用餐優惠
團購
AUG 12

$248 四人任食團購,一肚氣! 首先,安排入座男經理(灰衫)態度極差!問多句就話:「我都廢事同你講!」 跟住入座填任食單,菜、麵、餃最快黎晒!迫你食飽左先,牛肉係當我地坐左30分鐘食到咁上下先黎,仲要得10塊薄過紙! 附近既枱,大家都開始投訴,牛肉無黎、貴既四寶、脆鯇就賣晒! 雖然之後俾我感覺ok, 但經過今次以後都唔會再黎!
Top