中文 | English
ivan82879
我是ivan82879。
食評會員 1次成為首位寫食評會員
ivan82879  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2017-12-10
類別 : 日本菜Food Court拉麵

本來閒日來一田諗住無咩人, 點知裝修, D走廊迫滿晒人, 行得太辛苦去FOOD COURT食呢間拉麵, 嗌野食唔大問題, 拎住個餐想搵個位先難, 好似少左好多位, 最後行左兩個圈, 原本響拉麵隔離D專用位食緊野既人走左我先有位坐....
叫左個吉列豬扒拉麵, 五十幾蚊有埋氣水, 不過不失啦, 豬扒應該係即叫即炸, 因為我行左兩轉先有位食, 入口仲係好熱既, 唔算太多麵包糠太熱氣, 但個人喜好, 浸浸湯好似無咁熱氣的, 唔想生飛滋既CHING CTSE可以學下我,
本來我食豬扒為主, 但碗麵呢半隻蛋又幾OK, 個黃仲係好JUICY, 唔係實心, 正!!

題外話/補充資料:
呢度只係搵位唔OK, FOOD COURT太細, 又多私家位比其他店霸左, 希望加返多D位...
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2017-12-08
是次消費: 每人約$55 (午餐)

2014-08-14
類別 : 日本菜Food Court拉麵

在誠品行左成個鐘,上到FOOD COURT, 開APP睇下有咩好食
發現呢間拉麵無既? 唔通新開, 就一於試下
叫左個8番拉麵同埋炸蝦, $65 OK喇
單

一來到, 好大碗!

有好多菜響面, 有一塊叉燒, 仲有個8字魚片tongue
飲啖湯先, 醬油豬骨湯, 咸咸地, 唔錯, 有少少"野味"
叉燒偏瘦, 配埋大量菜, 似素麵,
但仲有兩隻極熱氣的天婦羅炸蝦lol
講開麵, 都幾多份量, 我諗女仔食唔晒
同埋D麵好粗下, 大概係半條烏冬咁上下shocked有咬口!

題外話/補充資料:
過左LUNCH TIME呢個FOOD COURT原來都幾易搵位!
推介美食: 8番拉麵
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-08-07
是次消費: 每人約$65 (午餐)

2013-12-08
類別 : 日本菜拉麵

第一次來呢棟大廈食野, 原來層層都有野食shocked
BTW 今次已經有目標, 因為係買左團購, 最後先講幾錢 lol
叉燒拉麵, 有一塊叉燒!!! 一塊紫菜, 仲有少少芽菜羅蔔, 麵都幾淋, 岩胃口, 湯OK既
仲有半邊蛋同一些雜菜, 雜菜我無食呀, 應該是墊底裝飾用?
同埋包杯綠茶, 係熱的, 岩晒我呢D牙齒敏感的人, 如果一冷一熱, 會牙痛><
好喇, 大家最期待既價錢......就係$38shocked
份量好似少左D, 但可以喇, 40蚊有一餐連野飲喎lol

推介美食: 叉燒拉麵
是次消費: 每人約$38 (午餐)

2013-12-08
類別 : 港式茶餐廳/冰室

行過見到個燈箱廣告幾吸引, 一於當M記漢堡咁試下差幾遠
生啫大魚頭雜菌煲chopstick

上台先落料炒,好有大排檔果種鑊氣, 張相食食下先記得影, 可能影響左, 但個汁夠濃味, 幾惹味既
咕嚕滑豆腐chopstick

酸甜味平衝,豆腐咁整又幾過癮,開胃菜!
呢兩個小菜送飯一流, 如果比起廣告相, 80分喇, 幾好架喇, M記果D, 大家心照喇tongue

推介美食: 咕嚕滑豆腐,生啫大魚頭雜菌煲
是次消費: 每人約$120 (晚餐)