中文 | English
隨街食人
我是住在青衣的隨街食人。我最常於大角咀旺角太子出沒,最鍾意川菜 (四川)滬菜 (上海)瑞士菜西餐廳茶餐廳/冰室小食店火鍋
食評會員 0次成為首位寫食評會員
隨街食人  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2010-09-20
類別 : 粵菜 (廣東)燒烤場適合大夥人

本人好鐘意四圍去食新野.不過同fd一齊就唔好咁麻煩啦!
簡簡單單,方方便便就算比多少少都值得.....不過....d 個場就認真麻麻地....
首先由最好既講起..服務: 家庭式運作,個個都好有心工作,有咩出聲佢一定好好地做,不過有d 野佢唔比你做,例如一人一條靚仔鋼叉(高質素),唔比你 long 係個爐到燒.外來飲品佢都渣得幾緊.其他好多都隻眼開,隻眼眨.
環境: 十分方便,不過超細一個正式足球場一半都無,己經包士多,出入口收錢位,toilet,食物櫃等等,加上大3x 個爐 ,加椅枱.
可想而知,你可活動空間.只有個爐同張枱四邊小小既位置. 同隔離大約有2尺半距離.
感覺唔會好近,不過無空間可言,正常講野大約3.4 台人都會知你講咩.....
位置:山谷位,無風,同馬路一路之隔,無景.全場無風扇吹,雖然你個場係細,都唔好一d通風都唔搞呀~~~
人多加無通風=熱到high high 絕對唔係正常的熱....
火爐,設計差.太低膝頭低少少,要污低條腰去就個死人爐....... 同炭只有隻半雞中翼距離,無包邊只有四支角鐵,熱力四散,手腳無一幸免. 一係你有無限耐熱同臂力,一係你d食物變炭.
BBQ 主角~食物:款式少到僅僅合格,可以叫燒到下野食.... 3纇扒齊,味道一般有少少要求都好差過到骨,好彩有私家調味帶過去.肉質下品,牛,朱扒無鬆過,雞全翼,雞翼,燒完都係食返自己調既味.原味=無味,食完都唔知佢係黑招定泰辣.... 雖然色水上係有差別....
雞腎,新鮮,不過佢既切法,明顯地無研究過, 雞腎應該係薄片,佢地切得比雞扒厚,燒完都唔好食啦.....
無海鮮,無金沙骨,排骨,叉燒,無魚類,無茄子.無肥牛. 無芝士腸.無煙肉.
有雞腎扒翼,朱扒朱巠肉,牛扒,台灣腸,雞肉腸,紅腸,燒賣,扎肉條,面包,尖招.腐卷. 什菜包(少見),粟米粒包.番薯.
調味料有牛油可一讚.泰辣汁又係一讚. 蜜糖? 不是. 糖水也.
價錢: 星期6日.108 位只有一罐可樂,士多價錢合理.雖然係一個九龍市區附近,任燒無限時炭,但無食物質素可言,對一個想BBQ,想食自製美味既人,太太太太太太貴啦~~~~~無限時又點,無一件好食又點滿足呢....

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2010-09-18
是次消費: 每人約$108 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

共有1 人投票

2008-06-03
類別 : 港式快餐店小食店咪嘥嘢食店素食

雖然我唔係食素,重係食肉獸~

不過d間野真係真係~~~掂~~~

話佢素舖不如叫佢特色快餐店,

你唔好已為素舖無 零茶 零水 加啡 奶茶 茶酒 央

佢咩都有吹脹~~重有冰凍涼茶支裝賣8蚊支,我見人人食完都買支返去~~
我都試下先,買完飲落口,正!!!!雖然唔知係咩涼茶(個靚姐老闆話係羅漢果水)
重要係堅料 清熱 解渴 金香 有無塘涼茶 不過都係有甜好d 太堅料頂唔到
果日食左兩送飯餐,完本四選二但係剩下兩個送,西斤炒鮮油,五香豆腐,紅米飯
先講送:西斤鮮油 ,d素食鮮油正,似默魚丸,西斤剛剛熟爽口,有d腰果~炸的~
不過飛足油,脆口有腰果香味~:五香豆腐=番茄加辣汁,炸豆腐自家炸,唔係啡色炸萬年油豆腐,淺黃色,滑豆腐口感,紅米飯,有口感同紅米味道,好食好小出街有得食紅米飯,湯~龍利葉唔知咩加咩~?又係極品~清甜~唔係msg味道~足料~有湯搓食
一大碗,湯面碗裝湯滿滿的
凍熱飲品或湯兩送都係~~21蚊!!!!!!!
佢重有即叫即炒河 意粉,星米,見人好似幾好食,下次叫!!
全場價不唔過30蚊!!即叫即炒,掂~~~
推介美食: 兩送飯餐
是次消費: 每人約$21