中文 | English
我是saisaisai。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
saisaisai  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2023-06-03
類別 : 多國菜蠔吧海鮮

見到呢間餐廳已經一段時間,有次睇到介紹原來呢度嘅蠔都好出名~仲有自家製嘅蠔場,所以訂咗位嚟試吓!

龍蝦海鮮湯 - 有好多款海鮮,龍蝦湯好好味👍龍蝦啖啖肉!

生蠔 - 待應介紹咗幾款,超新鮮!仲比我地見到like&share 社交平台post就會送多隻蠔👍👍

墨汁魷魚豬肉腸意粉 - 份量唔係好多啱啱好,幾好味~但食完牙都黑埋,食完影合照要注意吓😂
likestar
呢度嘅侍應超級友善同埋helpful!特別係serve我地嘅Mark & Joe! 有傾有講好nice😄好耐無遇過咁nice嘅侍應!最後仲請我地飲咗d嘢👍勁nice

推介美食: Oysters, Seafood  Stew
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2023-06-03         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$400 (晚餐)

2022-05-24
類別 : 粵菜 (廣東)港式茶餐廳/冰室燒臘

之前喺呢間有叫過幾次素鮑魚絲,唔知點解每次都會有火腿,所以今次叫外賣時已經重複提咗幾次素鮑魚絲唔要火腿,阿姐堅持唔洗喺單度mark走火腿,話點會叫素鮑魚素會有火腿,所以唔洗mark(明明之前幾時都有,我都想知點解😅)
叫樣咁簡單既外賣都要等咗成15分鐘,最後拎到返屋企打開,唔只有好多火腿,仲要無咗份煎蛋😅😅😅😅😅
會食佢係因為都叫做係個素既option,如果佢地既素飽魚素係要連埋火腿既咁以後唔會再叫。👎🏻

推介美食: 下午茶自選粉麵
自取等候時間: 15 分鐘
用餐日期: 2022-05-24
是次消費: 每人約$48 (下午茶)

2018-05-28
類別 : 台灣菜台式飲品果汁

之前有飲過旺角果間東喜茶,同喜茶有d唔一樣但都係好飲!

所以知道中環都開左東喜茶就即刻去試!

朋友在門口見到佢個超級水果茶,個圖超吸引!水果多到去杯底,雖然要成$42一杯,都決定要試一試!

點知出到黎我同朋友都呆左!成杯只係得一片紙咁薄既蘋果,同一粒檸檬,同佢既圖片完全係兩件事!雖然圖片只供參考,但係實在差太遠!

水果茶重點係鮮果!但佢完全無鮮果!其實只係綠茶加一片蘋果同檸檬,味道就係綠茶,但竟然要$42蚊一杯!真係有種被騙既感覺!

另外既奶蓋茶,奶蓋比起旺角果間少左一半,佢個杯本身有條線位,係指示奶蓋同茶既比例,但佢既奶蓋只係得一半,味道亦好淡!

真係好失望!完全唔值呢個價錢!一定唔會再買👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻dislikedislikedislikedislikedislikedislikedislike
自取等候時間: 10 分鐘
用餐日期: 2018-05-28
是次消費: 每人約$40 (下午茶)

2013-07-15
類別 : 日本菜居酒屋壽司/刺身

店好像剛裝修過,看起來還不錯,但位置同以前一樣都幾迫。
整體食物尚算正常(普通放題質數),大部份待應服務態度幾好,快上快落也很主動加茶。

但有個應該係主管既男人服務態度非常惡劣!
位置本身很迫,間離枱有人坐出少少,佢竟然直接連人推張椅入去,邊推邊講"先生唔該坐入d"!
有人去完廁所未移返好張椅佢又係直接推人!好冇禮貌huffy

會漏單,但放題都預左,同d待應講佢地會問我地漏左咩就好快幫我地跟返,
同個主管講,佢就繼續態度非常惡劣咁話"check左廚房,你地係冇落過果樣野既。"講野果時仲好大力咁噴氣,之後就走左huffy
我地自已都肯定有寫,幾個fd都睇到,其實漏左單就算,無論點都唔洗態度咁惡劣啊?
好好一餐飯俾呢個人影響曬。sad

呢個價錢呢個食物質數呢個迫夾度真係食第間好過,絕對唔會再去俾錢黎受氣!!!!!!!sad黑名單!!!!
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2013-07-07
是次消費: 每人約$220 (晚餐)