中文 | English
我是住在天后的M太太。我最常於中環筲箕灣銅鑼灣出沒,最鍾意港式日本菜西式小食店咖啡店扒房咖喱漢堡包甜品/糖水
食評會員 0次成為首位寫食評會員
M太太  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2019-01-24
類別 : 港式火鍋海鮮

限時真係有少少趕,豆腐和沙嗲湯底唔錯,但醬料收45蚊真有點過份,茶都無杯,豬牛都麻麻,蝦滑,水餃,蔬菜唔錯,但侍應見到無左大半湯都唔自動加,應該無下次了,未夠時間又未有人排隊都預早30分鐘通知就夠鐘,價錢貴不過無咩名貴嘢食過,打邊爐牛豬都一般都可唔洗再返轉頭

評分: 環境 4   服務 4   衛生 4

2013-12-10
類別 : 粵菜 (廣東)中菜館少鹽少糖食店湯品粥品

一心想試呢間飯店好耐,什麼老字號又咁多人讚好,食物不外如是,服務每個侍應生都黑口黑面加好悔氣.
首先叫左二人套餐,蛇羮一般無特別,再黎臘腸煲仔飯,豉油無味,臘腸勁硬,雞勁乾.南乳雞煲係全晚至好,但好油,勝在南乳夠濃.最後紅燒豆腐,同茶餐廳小菜無分別.我仲叫左個咸蛋三寶飯打包,都係好難食.D叉燒勁乾,唔知燒左好耐?離譜~!huffy
題外話/補充資料:
只此一次,唔會再返轉頭,比錢收銀員叫佢寫返單眼厲厲!
推介美食: 膶腸
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2013-12-09
是次消費: 每人約$240 (晚餐)

2013-03-16
類別 : 京菜 (官府菜)小食店薄餅

lol 香港少有0既細心製作,煎餅好香,又夠熱,賣相亦不錯,雖然沒有我想像多汁,但不會像出面其他地方可能會吃到一手到係的情況,使用的膠袋很細心,有隔油紙..味道偏淡,可能配合香港人健康口味,而家仲推出了飲品,有豆漿供人客選擇,都是絕配.雖然午飯時間有人龍,但都算好快手.等左唔夠十分鐘,喜歡佢有特式,味道夠濃..下次要試埋甜煎餅先得呀!GOOD!!!仲有WALL出面0既MR BING公仔好得意~~!!! I LIKE IT!

題外話/補充資料:
希望佢快D有分店在九龍區~!!
自取等候時間: 10 分鐘
用餐日期: 2013-03-12
是次消費: 每人約$40 (午餐)

2010-01-22
類別 : 多國菜西餐廳酒吧海鮮鐵板燒

chopstick今日第一次黎試下,環境OK,之前係WINE BAR而家做埋晚餐,有生蠔,尋晚試左兩款蠔,係澳洲同NEWZEALAND,澳洲偏咸,如果鍾意食海水咸味可以一試,NEWZEALAND OK! TUNA SALAD有我最愛0既薯仔同蛋,味道唔錯,夠濃!忌廉薯仔湯好好味呀!!蒜蓉包無影到,但都唔錯~~主菜有我最愛的RIB EYES,我叫6成熟但熟左少少..BABY叫左油鴨脾,好香皮夠脆~~~tongue
甜品有我最愛的焦糖燉蛋,Warm cook,唔夠熱,可以再熱少少,心太軟好味,好香夠脆~~大家不妨試下,我見到lunch menu好抵,唔收加一,每個人頭6-7十蚊~~不過我又唔响中環返工,好難有機會試~~

tuna salad

心太軟

焦糖燉蛋

焦糖燉蛋

用餐日期: 2010-01-21
是次消費: 每人約$400 (晚餐)

共有1 人投票

2009-12-14
類別 : 西式Fine Dining浪漫情調慶祝紀念日

chopstick 開飯喇,今晚提早做節,呢個自助餐最大好處就係頭盤新鮮又任食,仲有買三送一!首先頭盤有即開生蠔,雖然我地一去到就黎1900佢仲未開始開..不過都好快有得食喇,款式又多,仲有蟹腳,龍蝦,螺..都唔錯~之後有魚生,熱盤同MAIN COURSE可以揀其中一款,有牛/羊/魚/雞/帶子同菇..都幾大份架...最後有任食甜品,不過甜品放响甜品櫃入面,要叫WAITER攞先得架,有少少麻煩...不過甜品唔錯呀,雖然款式大約有10款!不過D服務員態度認真麻麻,而且唔多理我地,我訂位講左要WINDOW SEAT,去到又比左另一邊我坐,要出聲同個WAITRESS講佢先執個張枱比我地...總括都OK,可以再去~~~最緊有個VIEW真係幾得~~~~tongue

燒雞-主菜

甜品櫃

甜品櫃

推介美食: 頭盤即開生蠔
用餐日期: 2009-12-13
是次消費: 每人約$450 (晚餐)

共有1 人投票