中文 | English
ylc1881
我是ylc1881。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
ylc1881  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-10-06
類別 : 日本菜居酒屋任食/放題

上次同老婆試過晚餐,見今次得自己一個就嚟試吓午餐啦!
其實今次都係膽粗粗試吓啦,次次午市多數餐廳都出品一般,所以都不抱期望!
一去到同預想一樣相當爆滿,可能一個人啦好快就有位!
一座底定,仕應就同我講(我地今日開始全日85折呀,不過特價餐牌除外!)
睇一睇兩款餐牌作比較,有(折)的就一個主菜+一碗麵+一杯飲品!
特價的就一個主菜+一杯飲品!見今日唔係太肚餓,就叫咗個特價壽司試吓!
一嚟到,賣相相當吸引!有7件壽司:
三文魚(好新鮮)
油甘魚(好肥美)
吞拿魚(好鮮甜)
熟蝦(甜中帶少少酢味)
尤魚(不過不失)
立魚(好特別,食落有少少咸得嚟又有少少gel口)
黃金尤魚(好食)

題外話/補充資料:
以$58依個價錢食到依個級數的料理,我覺得已經超值啦(個人覺得午市出品已經比好多其它餐廳晚飯優勝),我會在幫襯的(可以試多啲食品,下次試熟食先)!
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2013-10-01
是次消費: 每人約$58 (午餐)

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2013-06-05
類別 : 日本菜居酒屋任食/放題

昨天同老婆相識記念日,本來仲諗緊去邊處慶祝,眾所週知:《女仕們》對環境及氣氛相當敏感,令到我十分頭痛,諗住都係要去山頂book位時望向對面窗外,俾我發現到對面餐廳户外環境好有突色喎,又其架(户外搖籃車)!《十分OK》
餐牌内有(生,熟)食品都有好多選擇,係尖沙咀日本餐比較少有,食物質數及用料(高級),味道及買相好有水準(應該下咗唔少功夫)!
自選刺身拼盤(夠新鮮)
牛油果軟殼蟹卷(即叫即包,食落暖暖地加沙律醬食都好香囗)不過製作需時!
酒煮大蜆(好香清酒味,蜆肉好鮮甜)(每天唔多,售完即止)
安格斯牛扒餐(牛扒咬落囗感一流再配特制汁醬,好味道呀)
香辣海鮮拉麵(海鮮煎香再配香辣豬骨湯底)tongue(仕應話香辣粉係自家製的所以會幾辣吓,我就覺得少少辣啦,不過食落幾有層次感)
自家制水蜜桃茶(茶香唔苦澀)味道方面(凍飲好飲過熱飲囉)
當晚仲送咗個香蒜牛柳粒俾我地食,免費嘢都好有水準好好味(咬落啲牛肉汁爆出來)(為期有限,新張期内)shocked
是晚消費$600,以晚飯計,尖沙咀區算中等啦!
開業得3天,唔怪得之我啲朋友們都冇提起過啦!

推介美食: 刺身壽司拼盤,香橙焗銀雪魚,牛肋骨山賊燒,燒茄子
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2013-06-01         慶祝紀念: 紀念日
是次消費: 每人約$300 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: