中文 | English
chrisss
我是chrisss。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
chrisss  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-06-09
類別 : 京川滬中菜館中式包點適合大夥人

其實唔係第一次光顧奧海城嘅金滿庭,知道一定要等位等好耐,所以都比特別提早一點去攞位。一行11位大人3個小朋友,拎藍色大枱籌,等第3張。

因為預左要等,等1.5小時唔係大問題。最大問題係當我地等到差不多1小時嘅時候,下一張就到我地嘅時候,明明見到有一張12人大枱走左執緊枱,諗住等多5-10分鐘點都有得入啦~ 奇怪點解等左15分鐘都未嗌架呢? 朋友走入去睇,原來張枱俾左8人坐左..... 但係期間好似無嗌過位喎.... 即係俾左熟客啦....

我地有大有細有大肚婆,如果唔係成班friend都想食,真係唔會等架喇~ 等得,都唔會呻好耐好辛苦。但係打尖俾枱熟客呢下,就真係有啲唔開心。

好聲好氣去問reception阿姐,佢一句話:「人地8位得左好耐架喇,我地安排位唔係淨係睇人數架... blabababa.... 」嗰下真係有啲嬲嬲地! 阿姐,我地都咪係一樣等左好耐~

之後等多一陣終於有枱阿姐終於叫我地入去... 一入到去,見到佢俾一張中枱我地,真係火都黎埋喇(正常應該坐8個人左右啦)點逼11個大人3個小朋友呀! 問個帶位「我地11大3細喎,點坐得落呀」,佢一句「無枱喇」就唔理...

如果唔係見大家都真係等到好鬼餓,唔想餓親啲小朋友同大肚婆,真係想同佢炒一獲!咁多個人坐埋要挨前移後先食到。結果快食完快快走~ 幾好以後我都唔會幫襯呢間野!
堂食等位時間: 120 分鐘
用餐日期: 2013-06-08