中文 | English
bigeatbunny
我是住在大埔的bigeatbunny。我最常於中環尖沙咀大埔出沒,最鍾意越南菜日本菜西式露天茶座西餐廳酒店餐廳燒烤火鍋雪糕/乳酪
食評會員 0次成為首位寫食評會員
bigeatbunny  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2021-09-30
類別 : 川菜 (四川)粉麵/米線

呢間野叫過兩次外賣,第一次我叫金湯肥牛,個男員工好似未訓醒咁!佢幫我執錯個麻辣肥牛!到第二次我再叫外賣,終於無整錯啦,但比小左個飯我! 我已經叮囑你員工要double check 多次!check 完話無錯!不知所謂!

huffyhuffyhuffyhuffyhuffyhuffy

2013-10-02
類別 : 意大利菜日式西餐薄餅

自從開業到我食果1日都係坐滿,等位都幾乎要等成個鐘!但上星期日好好彩,只係等左5分鐘

鋪頭好大,而D台都好密下,坐低後係自己拎冷熱水,如有須要就按台旁的制叫waiter落單

食物種類都有幾多選擇,份量都還可以,味道整體沒有什麼特別但價錢真係好抵,如果小D人我諗我唔介意食多1,2次
不要有期望,菜只是普通生菜但$18 ,我真的沒要求

不要有期望,菜只是普通生菜但$18 ,我真的沒要求

$8   邊邊脆脆地

$8 邊邊脆脆地

同屋企整的沒有大分別,但比較細隻

同屋企整的沒有大分別,但比較細隻

題外話/補充資料:
咁既價錢,不用加一,幾廿蚊食到飽,間唔中食係唔錯的
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2013-09-29
是次消費: 每人約$42 (午餐)

2013-09-21
類別 : 港式糖水舖甜品/糖水中式糖水

想食好耐, 而每次係cwb食完飯chopstick唔好話食糖水,根本連水都飽到飲唔到sad 但今晚早左食飯,D飯又唔多所以終於有得食啦 lol

9點鐘到已經坐滿,而好幸運都唔洗等多過2分鐘就有位 mad 但地方好細,個個都坐到好迫,所以拿拿林食完好走人shocked

睇下個menu, 其實糖水泥泥去去都係果D,但我見過好多人都叫芒果雙皮奶,所以我都有跟住叫mad 另外仲叫左個芒果涼粉

唔洗半分鐘,我既芒果雙皮奶到左,芒果OK甜,下面果層芒果碎冰都可以而最下果層奶就無味的,所以食就要第2同3層一齊“不”泥食

再過多半分鐘,芒果涼粉都到啦 chopstick 呢個D芒果爛爛地,黑黑地shocked 芒果下面果層冰無味,再下一層涼粉就是typical ge 涼粉,甘而無味sad

推介美食: 芒果雙皮奶
用餐日期: 2013-09-20
是次消費: 每人約$27 (其他)

2013-09-21
類別 : 意大利菜咖啡店

好得意的一間主題cafe, 分為上下兩層,上層食正餐, 下層食tea smile 上層除左有架fiat係到, 仲有個車頭位 lol 大細路的BF對果個位好有興趣,所以佢一早book左果個位 =.="

我地7點去到,都唔係太多人可能係因為中秋節關係chopstick

我地叫左個caesar salad, 菜好新鮮, 好爽但sauce 不太多smile 但整體不錯

另外, 叫了雞亦, 只有4隻但唔會太細隻而sauce十分濃味 ,好好味呀 lollol

而main course叫了一個carbonara ,可以話係味道勝於香味 ,聞到普通但食落幾creamy smile

題外話/補充資料:
份量可以再大一點就好啦 ;)
用餐日期: 2013-09-20
是次消費: 每人約$154

2013-09-10
類別 : 美國菜墨西哥菜

如題,我喜歡就講完呢篇食評 。 但我相信喜歡可以再好D 變成愛 mad 我都對呢間餐廳十分有期望。

而原因可以解釋的,寧靜,但地方較細加, 自成一角.  deco黑媽媽,幾有氣FUN~

咁岩有人reserve左唔小台,唯有坐靠街的bar台 ,但無所謂 smile  waiter知我第一次去,態度友善地推介食物,本身想食pasta但咁岩無,唯有又多個籍口下次再食  lol
用了3款不同的cheese,其中一款係blue cheese最令我記得

4隻味試哂,魚最好食

4隻味試哂,魚最好食

see you soon again
用餐日期: 2013-08-18
是次消費: 每人約$150 (晚餐)