中文 | English
我是Chuckyshan。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
我的推介食評 我推介的食評 0
Chuckyshan  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2020-10-11
類別 : 粵菜 (廣東)

天氣開始轉涼,又係食羊腩煲嘅季節balloon!呢度已經變咗我嘅飯堂!!羊腩煲都有得食啦!今晚試咗,抵食~正!!2個人叫咗個羊腩煲加碗飯bowl~飽哂!超滿足like!羊腩唔羶,仲炆得好腍好入味yummy
羊腩煲送菜

羊腩煲送菜

用餐日期: 2020-10-10
是次消費: 每人約$150 (晚餐)

2019-05-10
類別 : 港式粥品

因為佢地啲阿姐啲態度,已經好一段時間無食大師傅,今日去係去咗,點知同上次去嘅遭遇一模一樣,我係買外賣的,首先入到去,無人理我,阿就企喺收銀隔離,到我叫嘢食佢先過嚟,我坐咗喺度等,樓面有2個阿姐,原本2個都係企喺度,到我啲嘢食整好咗,一個拎電話出嚟睇,同煮粥個阿姐應該討論緊買嘢,一個繼續企喺收銀隔離,佢企嘅位置係直線望到我嘅嘢食咖!最後行埋過去一齊討論,最後要整腸粉個阿姐叫先行過去包,同我對上一次幫襯係一樣,只不過上次係我開口話個阿姐,其實佢啲粥係無乜問題嘅,不過真心無以前咁好啦!真係希望啲姐姐改善下囉!唔好咁hea啦!唔該
是次消費: 每人約$40 (午餐)

2016-08-09
類別 : 港式快餐店名人店三文治

今日行經見到就決定試下,叫咗2份早餐,分別係沙爹牛麵同五香肉丁麵,套餐包火腿,蛋,蒜蓉多士,見佢包緊嘅時候已經奇怪,因為個麵係用平嘅外賣盒裝,仲以為係撈麵,但有2杯嘢,咁應該一杯係湯!

第一時間食多士先,一打開,個多士係黑色,燶哂咖,

其實燶到咁樣真係唔應該食,更加唔應該比客食囉!2份都係!huffydislike太過分了,0蒜蓉味,唔熱嘅,唔知係唔係整定?到麵啦!啲湯都係唔係好熱,

因為係分開上嘅原因,

啲麵需要浸一陣先食,唔係就有啲硬同乾,牛肉就一定會整定嘅,唔熱但牛味都濃嘅,個麵就不過不失,奶茶就麻麻地,有啲澀!

其實如果食過唔好食,最多下次唔幫襯,但係佢塊多士絕對係趕客,叫你唔好再嚟食咁sick真係唔明白點解可以比呢塊多士去到個客手上frustratedupset
用餐日期: 2016-08-09
是次消費: 每人約$32 (早餐)

2015-07-16
類別 : 日本菜居酒屋任食/放題

因為訂咗位,所以去到唔使等位~坐outdoor,坐出面感覺無咁迫,入面個格局十足十放題咁!不過坐出面就預咗無人出嚟落單,加茶,要入去叫人或者等帶位時叫佢囉!叫咗個2人餐~首先嚟個鐵板牛肉,好腍,墊底嘅芽菜就油咗啲!跟住嚟個蟹子沙律,正常~有個天婦羅拼盤(4件,2件蝦,1件南瓜,1件蕃薯)真係即炸嘅~熱辣辣,個粉唔會太厚~幾好!!碟牛肉食到最後嗰舊有頭髮呀 huffy 我已經即刻想嘔……淨係想拿拿聲食完走~有個豬軟骨拉麵,唔太熱,味道普通,豬軟骨細粒到好似五香肉丁咁……麵豉湯,唔會有期望啦!一定係即沖咖啦!食完哂啲熱嘢先嚟六式壽司,望落唔多新鮮,而且魚生唔係應該喺雪櫃拎出嚟咩?一啲都唔凍嘅點解?魚生面係乾真真嘅,自嗰舊牛肉之後,我每樣嘢都只係敢再食一啖就算啦……仲有套餐每人另加$10有日本雪糕食~抹茶雪糕,正常!每位包2杯熱飲,凍飲加錢,叫咗一杯熱咸檸水,好難飲,一杯凍巨鋒提子汁,正常,似唔會太甜,唔知係唔係太多冰嘅關係,飲到最後好淡!網上Openrice訂位有85折,埋單先知套餐係無折,咁就應該淨係折咗個雪糕錢,係平咗3蚊咁多咖……好心有折扣就咪咁小家啦!個套餐$498絕對唔值呢個價!
用餐日期: 2015-07-10
是次消費: 每人約$270 (晚餐)

2015-06-01
類別 : 港式川菜 (四川)茶餐廳/冰室粉麵/米線

今次見到有團購又近近地,所以就去試下~首先叫個雞煲小辣(同行友人唔食我辣),味道偏甜,唔辣,如果食得辣嘅要叫大辣!所有火鍋配料都係自取的,不過無攞過肉,因為啲肉睇落好唔新鮮,只係食咗丸,烏冬,餃子見有個姐姐包嘅,味道都ok嘅!熟食有4款(炒麵,咖哩魚蛋,雞翼,煎餃),有雪糕,汽水,啤酒任飲
不過同團購上面所列出嚟嘅食物就有好大出入啦!團購上列出嘅款式,我食嗰日就應該只出現3分2,肉類見佢啲色都唔多新鮮,所以其實可選擇嘅食物都唔太多~我見如果唔係買團購呢就每人送5串串燒嘅!我地係團購所以就無得送啦!
堂食等位時間: 0 分鐘
是次消費: 每人約$98 (晚餐)
用餐優惠: 團購