中文 | English
大根  等級4
顯示選項: 所有香港 澳門

2008-05-07
類別 : 意大利菜薄餅

lunch跟朋友 2個去食pizza hut新推出的1人常餐!smile

個餐好多野食 :
-1個mini pizza
-2塊蒜容包
-1個湯
-1杯野飲

我地另外叫多左個$8 salad !

-個pizza好好味 !! 熱啦啦, d 芝士好夠. d材料無偷工減料 !
個pizza 底好香口好脆smile

個salad都唔錯..係水果salad來的. 夠涷!

所以10個推介大家去食!!!!

是次消費: 每人約$23 (午餐)

共有2 人投票

去到後期想拎烏龍茶都無哂
其實任飲任食 你係咁唔refill唔俾人飲
咁我咪下次唔幫襯囉 咁小家👎🏻

火鍋料更加反哂白眼
蟹柳都無條 得兩種唔知咩腸 其他都係菜….
呢個價超唔抵食

但原來佢既lunch menu都幾多選擇
有燒肉丼 炸物丼 壽司 烏冬
價錢唔算平 但佢環境係幾大幾舒服
耐唔耐食一個好既 可以考慮

我今次叫左個炸多天婦羅蝦餅飯 $128 (近排有免加一)
Set另有茶碗蒸同沙律

蛋同飯都註明係用日本產既
隻蛋既蛋黃好吸引 用黎撈飯好好味
塊天婦羅蝦餅都明顯會見到有蝦肉粒
另外蝦餅仲有野菜去炸
所以好大塊 食到最後食唔哂😅

見到menu上仲有鯛魚湯烏冬 又有咖喱炸鹿兒島豬扒飯 燒牛舌丼都好想食 決定下次再去試
是次消費: 每人約$128 (午餐)

2015-06-09
類別 : 多國菜甜品/糖水All Day Breakfast

難得放假,唔想係屋企hea過,於是約朋友出去食個tea。上網見到呢間環境幾好,3點幾去到,都坐咗8成人,我地被安排坐係窗邊,不過對出係街市垃圾房,所以view就痳痳啦。叫咗兩樣野食,埋單大約三百。

1) 和牛漢堡配手切薯塊
- 可以揀芝士同兩種toppings,toppings要左煎蛋同紅菜頭,芝士要middle cheese。和牛好juicy,不過牛味就唔算太重,芝士無咩味,麵包軟熟。整體都唔錯,不過又係食既時候好論盡。

2) 奄列
- 又可以揀topping,揀左煙肉。奄列好味好滑,唔會煮得過熟過老,仲有d蛋汁包係入面,呢個回味encore。

是次消費: 每人約$150

2015-06-09
類別 : 港式茶餐廳/冰室懷舊老店

一直想試巨大版奄列,但知道星期六日黎會好多人排隊,所以難得閒日放假,就同朋友兩個人去食。兩個人叫咗三樣野,埋單大約一百蚊左右,算抵食。

閒日大約3點到,都坐爆場,餐廳好細,都係以卡位為主。

1) 細奄列
- 原來奄列有分大同細,大既$5X,細既$3X,我地叫咗個細既,仲有個牛油方包。細既都好大份,粗略估計大約有4隻蛋左右,入面仲有火腿絲。味道方面好普通,真係得個外形吸引,試過就未必會再叫。

2) 炸雲吞
- 炸雲吞香口好味,而且仲有兩隻口味揀,有蝦同菜肉,我地叫咗蝦,相對就無咁濟。炸皮薄,可以encore。

3) 阿華田奶昔
- 呢個最有驚喜!$26 一杯,飲落好濃阿華田,亦唔會變水浠浠,所以飲完都好飽肚,但呢杯野係最深刻,下次想試埋好立克奶昔。

是次消費: 每人約$57