中文 | English
美味甜點  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2022-07-08
類別 : 韓國菜韓式炸雞

放題炸雞好評如潮即管試試!
環境:整潔及店面吾算大,是次坐卡位較闊落。
服務:服務員態度良好,讚。
炸雞:事先預備上雞特快,可惜炸雞皮含油量高,咬落下肥冧冧,各種味道感覺上都是原味雞淋上不同汁醬便是。
焗雞:事先預備上雞勁快,肉質偏淋,叫左兩件,跟住無落過單。
薯條:一樣油冧冧。
前菜:泡菜菠菜酸甜白蘿蔔一般。
飲品:買一送一味道尚可,不過最吾中意就係搵朵向日葵膠花夾係杯邊掂到飲品,大佬呀!干吾干淨架?
90分鐘放題,好似吾够一個鐘便離開upset去食過其他野。

2020-05-20
類別 : 馬來西亞菜

有一次經過好多人排隊,未能一試,今日專程來試下,裝修和食物賣相看似好地道,但味道就一般。
肉骨茶like可以,但吾够熱。
大雜錦dislike一支骨二隻雞腳二舊豬手下面全部是豬肚和肥腩肉及豆卜,味道淡要點豉油才好食。
咖央多士dislike嗰醬幾好,麵包是稔的,失望。
辣死你嗎?配咖啡牛肉like味道賣相正常,但吾辣。
拉茶dislike完全無茶味,最失望,可取之處,吾太甜。
恐龍下蛋like雪糕咖啡,比較好飲,不過不失。
食完,竟然隔離個牛嚼牡丹,話一般。
應該多人食,水準就不能保持。

堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2020-05-20

2014-05-31
類別 : 川菜 (四川)私房菜

可一不可再嘅一次川菜餐,全部食材都係冰鮮嘅,煮得好食無所謂,但煮得吾好食! 好很失望!
聽朋友話好食,訂左幾次都話無位,終於訂到位,一行5人,一睇餐牌盛惠每位$300,包加一,白飯應該任裝,不包飲品,只收現金。心諗食Buffet咩?? 固定收費,固定份量,固定收入! 份量又孤寒,老闆返本政策,忽略質素!!
講返食物:5人份量

冰到吾鮮嘅下價魚,口感霉爛

冰到吾鮮嘅下價魚,口感霉爛

好麻但好味

好麻但好味

無泡椒味,極咸老牛!!

無泡椒味,極咸老牛!!

數件鴨碎,窩笋太淋,勁咸怪味鴨

數件鴨碎,窩笋太淋,勁咸怪味鴨

少得可憐,油淋淋! 送嘅可以點啫!!

少得可憐,油淋淋! 送嘅可以點啫!!

題外話/補充資料:
如果要我俾$300蚊食D咁嘅嘢, 極之吾抵,揾笨!! 最後剩好多餸無人掂,5月份食左5間川菜最差的1間,同區去三希樓、巴蜀風味館、雲陽都好過佢!!

話返轉頭,佢嘅前菜係整得好食,醬料整得幾好,這個是唯一可取之處!咁我無理由俾$1500蚊食丁死咁多前菜囉!! 招呼我們個啊叔都應該知我們不滿,因我們太多微言。最㷫就係沸騰水煮魚,食到我們嬲到㷫烚烚!正宗川菜係用鮮魚囉!!
推介美食: 蒜泥白肉,重慶口水雞,重慶辣子雞
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-05-27
是次消費: 每人約$300 (晚餐)
用餐優惠: 現金券

2013-03-30
類別 : 西式咖啡店麵包店西式糕點 飲o野傾計

同事生日,早2日前去訂左個一個個波砌成的,好似泡芙的餅蛋糕,叫咩名吾記得左,以為好好食點知好失望,裡面有黃色的奶油,外皮好厚Cream好少而且淋左,朱古力餅底,名牌都是曲奇,由店舖到我公司只係30分鐘內進食,訂時店員話波波裡面有蛋糕,點知食時係無好失望,下次要問清楚睇清楚,$220一個實在不值!! 男同事

話外型似搶包山咁,個個笑了,只係得他覺得幾特別,所以評OK。
值得一讚的係店舖裡面干淨企理。

堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2013-03-30         慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約$220 (其他)

2011-08-08
類別 : 粵菜 (廣東)中菜館中式糖水

本來想食川菜點知排長龍,朋友話俾錢買難受吾想等,於是選擇了這間蘭苑饎館,原來是一間葯膳餐館,第一次幫親,睇MENU時都吾太知道價錢點計法。其實得一兩個價錢,$65至$78 一碟海鮮及雞要再加$5,大概是這樣,下面我影了少許相片可以參考下,點了三個餸,每個餸有跟一碗老火湯有葯材味幾好,三款菜烚埋一碟有腩汁和蠔油,粉麵飯任食。我們一人要了一碗飯跟住再叫了一碗麵,麵是雲吞麵幾彈牙OK。全部菜式味道偏淡少油,食開濃味的就要適應下啦!
chopstick薯仔咖哩雞 這味最好食
chopstick黑椒我牛仔骨 黑椒味吾够,而且是蒸的,可以接受。
chopstick吾知乜仁薑豬頸肉 這味我就覺得吾好食,我朋友都認同,味道不能接受個人認為。
chopstick桑寄生蛋茶smile
chopstick椰汁西米露smile 西米好彈牙奶好香幾好。
chopstick蓮子芝麻糊smile蓮子鬆化又甜,因我們坐在收銀處,老闆娘聽到講好甜好大反應,她即刻問:咩好甜呀? 解釋蓮子好食吾係糖水太甜。

服務幾好,係到食飯的人都好靜,店面企理!

推介美食: 糖水、全部都幾好
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2011-08-07
是次消費: 每人約$90 (晚餐)