回味無窮

回味無窮

我是 回味無窮
訊息
正顯示第 110 篇(共 250 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
鮮味龍蝦
鮮味龍蝦
3分鐘 (堂食)
2023-07-13
是次消費
每人約$700 (晚餐)
用餐優惠
信用卡優惠
JUL 23

貴為新加坡過江龍五星級大酒店,唔止食物質素有保證連員工嘅質素都係一樣有保證,入座時餐廳職員見到有年幼小童會主動詢問要唔要high chair或bb櫈,見到用完餐會好快就嚟收走碗碟,海鮮種類雖然唔多但勝在夠新鮮,龍蝦大隻有膏咬落仲好鮮味沒有雪藏味,甜品有斑蘭蛋糕,千層糕,雪糕還是自家品牌唔太甜但極好味,一定會再嚟食。likelikelike
Bonnie Helen Ten
2019-12-24
是次消費
每人約$500 (晚餐)
DEC 19

聖誕節當然要食自助餐,呢間自助餐真係無得輸,甜品款式多,剩食甜品都飽飽了,有馬豆糕,大菜糕,豆腐花,提拉米蘇,朱古力樹頭蛋糕,薑餅屋,米糠蛋糕,刺身魚生,生蠔有兩款夠新鮮,熟食有燒味,但熟食款式不太多,整體都真的不錯。
榴槤薄餅
2019-12-23
是次消費
每人約$230 (晚餐)
DEC 19

突然想食薄餅,去左pizza hut 外賣新出的海鮮Lava熱pizza 套餐再加一個榴槤pizza 據聞榴槤pizza國內係先驅,必勝客引入當然要試試,榴槤pizza不止有濃烈榴槤味每件薄餅上仲有一嚿榴槤肉,軟淋淋熱辣辣,好味道。海鮮Lava有蝦同龍蝦仔但同過往出的pizza無乜驚喜。
菇菌煙肉白汁意粉配粟米薯角
菇菌煙肉白汁意粉配粟米薯角
DEC 19

下午經過西環新開的西餐廳見未試過又有點肚餓就入去點了這個菇菌煙肉白汁意粉配粟米薯角加檸檬水,雖然份量唔太多但都很飽肚,白汁香濃,意粉唔會太硬同太淋身,薯角都炸得夠香脆,好味道
TankiHin
salad bar
0分鐘 (堂食)
2019-12-20
是次消費
每人約$300 (晚餐)
DEC 19

聖誕前同朋友嚟太古食半自助晚餐,一個main course加任食沙律甜品,我點了一個龍蝦加豬肋骨,豬肋骨味道醃得剛好唔咸,龍蝦焗得肉嫰又唔燶,芝士味濃,朋友點了7成熟牛排,煎得剛剛好,肉質鮮,可以一試。
檢視所有留言 ()
3分鐘 (堂食)
2019-05-21
每人約$300
MAY 19

聽到任食片皮鴨即刻兩眼發光,打去訂檯要等兩星期,好不容易等到,限時兩個鐘,片皮鴨要排隊攞,每人限取4塊,鴨皮脆口,吧檯有不同食物,例如饅頭,甜酸瓜,黑木耳,炒年糕等等,味道不錯,甜品種類少,大包,小籠包,要點單另上,份量細小。每人奉上一碗花膠湯,味道尚可。
原味蛋糕
5分鐘 (堂食)
2019-05-06
每人約$50
MAY 19

有同事在群組對呢間位於筲箕灣東大街新開張的蛋糕烘焙店讚不絕口,於是我即刻標去睇睇到底有幾咁好食,買左綠茶味同原味蛋糕,綠茶味講真不夠濃郁,但勝在和原味一樣軟熟,有點像chiffon ,新開張見都有唔少人幫襯,依家到31號前購買仲有$10優惠,可以再試
德國脆爆咸豬手
SEP 17

與友人見過面吹下水,訂咗呢個大家都未嚟過既餐廳食飯,網見呢度食德國同西班牙菜,點都要點過德國咸豬手,西班牙海鮮飯同燒牛肋骨嚟食吓,德國咸豬手上檯大大隻肉質唔太咸又夠脆。西班牙海鮮飯,蝦大大隻,青口,蜆同元貝夠鮮味唔鞋口。燒牛肋骨燒得夠平均,唯邊位有少少燶,整體嚟講,食物味道同賣相都算唔錯,服務員夠細心,唔駛出聲叫,留意到我哋杯水已飲得七七八八就主動埋嚟斟水,值得一讚,可以encore。
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2017-06-11
是次消費
每人約$45 (午餐)
JUN 17

是日經過銅鑼灣,恰巧午膳時候,有點肚餓,去了這間車仔麵店,入到店內,看看點餐紙,發現車仔麵還貴過碟頭飯,但點餐紙值得一讚是有得選擇多飯,少飯,多汁,少汁,不會造成浪費。於是我點一個牛筋牛腩飯配一杯熱咖啡,等了不到十分鐘,牛筋牛腩飯上檯,牛腩好入味,但略嫌不夠腍,牛筋煮得較腍身,牛腩汁亦有濃濃八角味,頗香口,但得再吃。
Trythebests
APR 17

雖然今日雷暴警告橫風橫雨,照殺入屯門逛街街,早前見報章報導呢間韓國過江龍雪糕,對於喜愛吃提拉米蘇的我來說已經非常想試,來到鋪前雖然鋪頭細細但雪糕味道款式甚多,我與友人分別點了草莓提拉米蘇,bailey提拉米蘇雪糕,我覺得bailey與提拉米蘇味道是非常夾,酒味香濃而雪糕軟滑,吃到杯底有兩件lady finger非常爽脆,值得一試。
Trythebests
Top