中文 | English
Iris-Lam
我是住在大埔的Iris-Lam。我在天后工作。我最鍾意茶餐廳/冰室大牌檔日式西餐火鍋海鮮薄餅
食評會員 0次成為首位寫食評會員
Iris-Lam  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-04-23
類別 : 日本菜日式西餐自助餐

個fd 係外國返黎,其中就有個fd 提議去呢度試一試
去到個環境真係唔錯,直得一讚!!
刺身種類唔算多,但係感覺都幾新鮮!
天婦羅和煮物一般,燒物則不錯!!
最重要係,各式各樣肉類沒有太多調味
保持了各樣食物自己本身的鮮味~~
老闆, 叫 "友哥"~~友哥仲送多幾樣野食黎俾我地
佢野食其實都幾好食,不過人手真係好唔夠,幾慢下
叫好多野食都漏單,呢方面要改善一下!
價錢亦都合理, 值得再去~~
金菇食入口雖然涼涼咁,但係有味道,唔淡!!林林地唔太韌

金菇食入口雖然涼涼咁,但係有味道,唔淡!!林林地唔太韌

螺唔腥!!!呢個我讚!!而且螺肉爽韌爽韌,好有咬口,唔錯

螺唔腥!!!呢個我讚!!而且螺肉爽韌爽韌,好有咬口,唔錯

用餐日期: 2013-04-22

2013-03-15
類別 : 泰國菜日本菜任食/放題

期待中既刺身,百分百足單XD!!我想食嗰幾款都到齊.

期待中既刺身,百分百足單XD!!我想食嗰幾款都到齊.

呢度係2份豬頸肉.

呢度係2份豬頸肉.

打開openrice見樓下位朋友形容到好似無樣好食咁mad都卻卻步,不過睇到笑哈哈多過扁嘴,我同Annie都照黎試試,鬼叫我地1個想食刺身、1個想食咖哩咩tongue我地黃金時段去到都係位位$169任食shockedshocked我有無聽錯啊shocked.....
shocked刺身、壽司、串燒、咖哩、粉麵飯類、泰式港式野食,睇睇下覺得叫多幾個fd黎抵食好多,人多可以食多幾款野嘛mad
刺身我地叫得太多,好似三文魚咁,我同Annie每人鮮決左8件,個1刻我就知道咩叫小食多滋味!!哈哈~認真,呢度三文魚甜又鮮得黎又肥厚,好得得地!仲有赤鯛魚都好肥下,味道淡淡地甜甜地好似食緊肥膏咁,點士油會更加鮮味d!
豬頸肉都真係幾爽口,同泰國餐廳d味道比有得frght加shocked真係得!
每圍每人送杯特飲,個椰汁涼粉冰好好好好味啊><可惜我叫左隔離杯青檸梳打,後悔中啊......

如果特飲都可以任飲就完美啦tongue!!!

用餐日期: 2013-03-14
是次消費: 每人約$186 (晚餐)

共有1 人投票

2013-02-22
類別 : 川菜 (四川)火鍋雞煲

我最愛打邊爐, 由其野食熱辣辣仲食到佢既鮮味添阿shocked我覺得!! 琴晚雖然涼得個少少但都阻止唔到我同班朋友去打邊爐tongue!!!

我都6個人哎左好多樣野食, 首先梗係個麻辣正宗雞煲拉, 跟住仲有眼見個d囉!墨魚滑、炸魚皮、鮮笋尖、鵝腸、炸響鈴、魚肚、麻辣豬耳、凍豆腐、牛柏葉.......我無數漏應該係咁多拉! 個麻辣雞煲見唔見到有一層油係面? 超級辣!!! 我同隔離個friend食到(哈、哈)聲, 仲要城面谷到紅晒, 不過食得咁刺激真係堅正!! d雞好厚肉大大件, 1d都唔鞋! 腍腍軟滑好麻辣! 不過食雞個時城日食到d辣椒籽搞到個口好麻, 所以真係有好有唔好!! 個墨魚滑我放左落去10分鍾到就夾左上黎食, 好彩裡面都熟晒, 好爽d肉仲有粒粒蟹籽係到.

個鮮笋尖我平時好少食, 因為城日聽d阿媽講都話好毒, 今次食覺得真係幾味喎, 爽脆爽脆既感覺, 食到好開胃阿!鵝腸我無食到, 見到1團野咁真係無乜興趣, 班仔就係咁喪食, 又話愈肥愈好食阿!! 由其佢d肥膏. 魚肚試過下, 韌韌地應該本身個質地係咁.

麻辣豬耳仔好爽, 食落小小辣都入晒味, 而且d骨頭好軟唔怕咬崩牙!!哈哈

凍豆腐隻口感太腍, 唔知係咪我滾過籠, 粉粉地得個辣味囉!
推介美食: 墨魚滑,麻辣豬耳仔
用餐日期: 2013-02-18
是次消費: 每人約$165 (晚餐)

共有1 人投票