中文 | English
我的推介食評 我推介的食評 0
Y小姐714  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

類別 : 台灣菜粉麵/米線

放工已經十點幾,趕去試新野。因為差不多關門原故,好多野食都賣曬唔再出。

最後叫左個豬頸肉湯天使面和芝士撈面。

湯天使面無味,亦亳無口感!

芝士撈面就唔夠乾身,面質亦唔夠彈,因為6得太耐原故。

值得一讚的是每個餐都有生果附送,感覺好清新,亦適合經常外出食飯的都市人。
埋單加埋$82,平!希望下次早d去食果時,食物質素會好點!
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2013-03-18         慶祝紀念: 紀念日
是次消費: 每人約$41 (晚餐)

類別 : 西式酒店餐廳咪嘥嘢食店自助餐慶祝紀念日

一直想搵間唔止睇得仲食得既英式下午茶酒店。收到DBS白金信用咭的優惠於是去食。

當日是星期六,我們坐每半小時一班接駁車由東涌地鐵A出口坐去酒店(15分鐘)車程。
到達酒店果一刻感覺好似離開香港咁,因為沿路行都見到飛機在上空飛過,地方廣闊,空間感十足,唔似香港~哈哈~

3:30去到café,經理安排我地坐已訂位的海景沙發位,雖然餐廳地方不大,所謂海景亦名不副實,但整體感覺都幾舒服。

Order左兩份下午茶之後開始選擇茶類,我選左蜜桃茶,男朋友選左甘菊茶,味道正常。寧靜的環境飲杯熱茶……減壓不少!!^^

等左大約20分鐘,終於送上主角,頂層是咸點,第二及底層是甜點。賣相非常好,不過甜點太甜。咸點反而有驚喜,煙三文魚卷口感豐富,主要呢度星期六、日下午茶是無限添加,所以我地再叫多次咸點食。

黎之前以為2個鐘有排坐,但坐坐下原來時間過得咁快! 哈哈~建議準時3點好去到開始食野。
今次有DBS白金卡優惠所以半價,折實每人$130。覺得好抵,不過如果是正價,要坐咁耐車由九龍黎呢度,我諗我會選擇去第二間。

用餐日期: 2013-03-09
是次消費: 每人約$130 (下午茶)
用餐優惠: 信用卡優惠

共有3 人投票

類別 : 日本菜西式私房菜自助餐

在朋友的FACEBOOK度留意到呢間野,經餐廳的小姐提醒下7:15準時到達。
煙三文魚蘆筍卷

煙三文魚蘆筍卷

一入到去只見到幾張的枱,同想像中的大型放題/自助餐唔同。

最值得話俾大家聽既係長腳蟹,雪味唔算重,肉質亦唔乾lol

我地坐得近自助吧枱,一有食物我們就出去拿! 拿左好多野食,哈哈!

紅酒燴牛柳粒鐵板好味!
紅酒燴牛柳

紅酒燴牛柳

打邊爐食的皇帝蟹棒就無限量供應!! GD GD!
推介美食: 長腳蟹
用餐日期: 2013-03-21
是次消費: 每人約$168 (晚餐)

共有2 人投票

2013-02-19
類別 : 西式西餐廳

剛剛去完荃新天地分店,食物價錢都幾抵,$35以上一個餐都有,午市時間無加一之餘,1點前結帳仲可以平兩蚊。

今日食我最喜歡的"卡邦尼意粉",味道OK,不過個汁太水,白汁濃稠度不足,足以影響全碟意粉既口感>.<

用餐日期: 2013-02-19
是次消費: 每人約$38