中文 | English
我是bgqaz。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
bgqaz  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2022-07-29
類別 : 日本菜廚師發辦

見有新開嘅店就訂位試下,點知中晒伏令晒野。呢間店個位置都唔係好顯眼同方便,如果尖沙咀站行過嚟都有一段距離。

叫左十二貫嘅lunch set,加一收費$495。全間店連啲茶都冇乜茶味,啲魚生一係就淡謀謀,一係就有苦澀甘嘅怪味。雖然都唔係話貴價嘅選擇,但係水準真係有待改善。師傅同服務員嘅服務都好一般,冇乜介紹啲食物,同埋啲感覺唔太正式。

最出色係個魚湯都幾濃同鮮味,漬物都ok,其他野都真係麻麻地。

呢舊魚係完全冇味好似食緊一pat膠咁,食到懷疑人生諗緊咬緊啲咩

隻蝦完全無鮮味又係好淡

2015-10-04
類別 : 多國菜西餐廳咖啡店麵包店薄餅漢堡包All Day Breakfast

見長沙灣竟然有間餐廳近來咁出名,就諗住嚟試下,點知啲野食真係好普通,完全唔明點解咁多人排隊!叫左餐廳新出嘅雞翼,黑松露磨茹意粉,同煙三文魚炒蛋包....講真..啲雞翼好乾...個意粉有啲鹹又無黑松露味...個炒蛋淡謀謀...無味嘅....我等左四十五分鐘就係食啲咁嘅野,真係完全唔值!

另外就係當日係四點幾去,我地係攞左下晝嗰輪嘅最後一張飛,啲職員唔知係咪掛住整理啲枱櫈俾六點嗰輪,我見店入面吉左四張枱佢都仲未叫我地入去!當日出面係落緊雨又三號風球緊,我諗你早少少叫客人入去坐會好啲囉...話晒都喺出面吹左成四十五分鐘已經=.=

總括嚟講野食好普通,唯一最好嘅係啲milkshake,都算好飲嘅..但等四十五分鐘得一杯milkshake係可取嘅...就真係好失望...

堂食等位時間: 45 分鐘
用餐日期: 2015-10-04
是次消費: 每人約$170 (其他)

2014-08-25
類別 : 意大利菜扒房海鮮薄餅

見到咁好多好評就諗住去試下,仲要之前打過去訂話爆晒無位。以為會好好食,點知完全唔掂,去到有得先拎前菜,但係d 前菜parma ham o個d好似比人夾到亂晒咁,賣相好差,食落味道都好一般,refill 又好耐先一次。

主菜叫左個意粉,唔知點解會o係個意粉度落芫茜,好難食。。。。

d甜品全部放到乾晒,個藍莓芝士餅個藍莓係可以一塊咁甩左出唻,個macaron同撻又係乾爭爭好似放左好耐咁,一咬落去乾到變碎片。

一到兩點就趕人走,完全唔掂,以後唔會再去。

用餐日期: 2014-07-20
是次消費: 每人約$250 (下午茶)

2014-05-08
類別 : 日本菜自助餐壽司/刺身

刺身唔新鮮,啲甜蝦有腥味,三文魚無光澤
火炙壽司凍冰冰好似無燒過咁,應該燒定放左係度好耐
羊架好韌燒得太耐
個炸芝士波炸到啲芝士已經爆晒出唻,咬落去時個芝士波比較乾
炒飯無乜味
焗蠔其實除左沙律醬唔係好搵到隻蠔係邊,好細粒
冷烏冬乾爭爭用麻醬撈埋一碗就算

訂枱時已經講到明有兩個小童,佢話可以唻到餐廳時度高再計個收費係咪小童價
點知唻到埋單時清一色成人收費,無任飲又收任飲錢
埋單後同店員理論收費既反應係『我碌十萬蚊你地係咪又簽呀?』,『你地唔睇就要take the risk』,原來食餐飯都需要take the risk 咁有冒險精神,咁真係又學多左樣野喇
推介美食:
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-05-03
是次消費: 每人約$208 (晚餐)