蝦米豬

蝦米豬

名副其實
訊息
正顯示第 110 篇(共 61 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
滷鵝
每人約$28
AUG 10

出面好多人排隊 滷鵝+豬頭肉飯 - 鵝夠入味,d滷水汁同埋d鵝油流落d飯度令個飯都加d味好好食,仲有鹹酸菜調下味實在係無諗過咁好食,以前上水都有間燒鵝飯又係好正不過已經無左 個飯仲會有d滷豆腐俾你餸下 滷鵝+豬頸肉飯 - 滷豬頸肉就普普通通,無滷鵝咁入味,亦無左分油香 仲有個湯送,唔知乜瓜加d鵝骨、頸煲ge,都可以
小籠包
花素蒸餃
每人約$15
AUG 10

食第二餐,叫左 小籠包 - armarm蒸起,算好食,點d醋更好,不過無薑絲provided,同埋易穿 花素蒸餃 - 全vegetable的,味道比較清,鐘意濃味再加d辣椒醬會好食d 辣椒醬唔辣,係紅色ketchup味o個種 豆漿 - 普普通通 呢個price呢個味道超值 要食多幾站,無位試其它
每人約$35
JUL 10

大婆牛肉麵 - 牛肉都夠味,其實就濃左少少,但肉質太淋,而且太少;麵就無乜味 鹽酥雞 - 呢個真係好食,外脆內嫩,係鹹左d 招牌菜反而普通,真神奇 原來依家食評最少要80字,如果寫個麵都吹到八十字唔係食家,係作家lor
1 推介
ymin
每人約$30
APR 10

好耐無食過唔得ge野 食lunch唔知食乜就嚟左食 呢間野經過過幾十萬次都無食過 就要嫩雞燴麵同紅燒小黃魚 嫩雞燴麵d雞太淋 麵又麻麻,湯又無味 完全唔明點可以叫嫩雞燴麵 紅燒小黃魚條魚炸到過火 所以又salty又唔嫩 仲有條魚仲真係好小下 最好係個中湯,有火腿叫有d味 應該唔會再去
每人約$16
APR 10

特登嚟食佢ge粉果 門面完全唔得 叫左豬骨粥粉果同蝦腸 豬骨粥好食ge,不過唔特別impressive 反而粉果同蝦腸真係唔錯 我唔鐘意食粉果都覺得ok 味道清,粉薄、無厚夾口位 蝦腸即整,蝦又夠鮮 只係唔明點解有一條腸得一隻蝦 其它都有兩隻 還番粒蝦俾我ar >.< 有個阿姐聾耳陳咁好搞笑
每人約$100
APR 10

想食日本野...所以 由佐敦行左半個鐘先到棉登徑 經過萬豚屋見到d人排隊都驚 好彩唔係想食佢 食鱈魚西京燒同三色魚生飯 先有幾個前菜,細細碟咁 有dd spicy ge青瓜、蘿蔔油豆腐、芝麻醬ge沙律 個樣唔係特別靚o個d,味道都ok ge 三色魚生飯先上 都算多魚生,同埋全部都新鮮ge 其中最好食係d三文魚籽lol 因為平時食親都係salty/sour 難得終於食到d新鮮ge就好開心 個飯唔大ge,所以佢仲有個udon 個udon個湯清清地,無乜料但係都好味的 鱈魚西京燒就好好食 火路armarm好,皮脆肉滑 茶碗煮都ok ar 最後有雪糕食 食...
每人約$90
APR 10

一個鐘連戰三場加上病,戰鬥力大減食唔到風沙雞 只係叫左蜜豆豬下青,鱔煲同鮮牛粥 豬下青同豬頸肉差唔多,比較薄,中規中距 鱔煲貴樓下茶餐廳大半,但係鱔的確係靚番d 有酒香,連d豆腐都好食 鮮牛粥無味精,牛都算係小soda,但係都幾貴 有番薯糖水送,好重薑味夠去寒(但係我唔凍) 普遍d野都幾貴,但係都物有所值 仲有5% service charge好搞鬼 =.=
每人約$15
APR 10

個位幾騎呢,find 左陣 一串都8蚊,所以叫左小碗$30大圓 各種牛雜都好入味 牛肺特別好食,牛大小腸都太肥喇 係隻味單一左d,每種野d味差唔多 不過我就係鐘意食呢種味
每人約$12
APR 10

佳記無開huffy 咁arm行過呢間野,就try try 佢 13一底24兩底,幾貴 雞蛋仔ok ge,armarm整起一定好食 外脆內軟,但係蛋味唔夠 同埋佢d脆係多孔o個隻,唔係乾薄o個隻 夾餅同雞蛋仔一樣味,係無咁脆only d醬唔得,抹得唔夠even 糖唔夠,無芝麻椰絲 唔洗試 唔係食味,係食質感
肉丸
每人約$10
JAN 10

開番之後一直無機會去Ikea 咁arm有少少時間就去試下 只係叫左肉丸,因為無牛柳得salmon 又唔覺有o個個"蔬菜餅"叫 一如已往般好味 同埋佢有落果醬(有d舖無ga) 不過佢個位都幾麻煩 要走一大轉先去到
Top