imvaayn

imvaayn

我很愛吃的人,到處搵好食,好環境吃飯,同朋友飯局,是人生一大快事......如果可以有份工,只係吃吃吃,就好啦! 這就是生活態度
訊息
正顯示第 110 篇(共 16 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
貴花糕
是次消費
每人約$80
MAY 08

我之前係銅鑼灣反工,好鍾意去呢道食飯,需雖好貴,但係好好食,同佢地D炒年糕,好好味,最好味係個貴花糕,唔太甜,好香貴花味,我本人好鍾意,好鍾意吃啦,我係第二道食唔到呢隻貴花糕,大家如果去食,一定耍試下
油雞肶
是次消費
每人約$20 (下午茶)
MAY 08

它們有60款下午茶選擇,好勁,好野,shocked,下午茶,都唔會"是但"個隻,油雞肶好大隻,好大隻,都叫用心做食物啦chopstick
FEB 08

其實係旺角要吃大型的日本野,只得機間,但就鍾情此店,因為它們的三文魚湯好飲,裹面真係有三文魚肉吃,同很有魚味,新鮮,唔同出面D湯,壽司好味,都叫多款選擇,很滿意,其實由它們開店,我就有去吃.比起之前好了很多,希~望努力下去,但真係要加個洗手間,因為好煩,要走很遠
FEB 08

那店好古怪,要你主動問侍應有咩好介紹呀,他們先會一一講你聽,你要好似成日黎咁,侍應先會醒目,我上次去$10碟肥牛,10$個豬骨碢,好驚,點解會咁平??叫咗後,估佢得d了骨仔,點知唔係,仲好大件,有骨髓,好底吃,D肥牛,都叫ok,新鮮牛就唔係啦,雪牛都叫唔錯,$10~OK啦,我每次上去都唔係等好耐,就會有位,如果旺角區,真係叫快有位啦.如果~一大班朋友,可以上去試下有無位
FEB 08

因為男朋友是Mk友,反工,放工都會係MK,此店是他帶我去的,我很愛它們的海南雞飯,它們的油飯好味,油度識中,海南雞汁好嘢味,它們有一個2人餐都好底吃,好似$198,我同我男朋友都係大食個隻,都飽到想死,又小食,又可以選擇飯同湯麵,又有菜,又有湯,仲有2杯飲品,係~~仲之好底吃,食物又好味,雖然店鋪好細,但d野好食,都係甘心等同迫.
FEB 08

以為有明星,一定有一定的水準,點知唔係,我去到一定叫它們的海南雞飯,加多個無骨鳳爪,先講飯,油飯真的油到不得了,吃完後仲有油係碟上,好驚,味道就ok啦,D雞滑,但無雞味,D海南雞汁比好少好浠,個無骨鳳爪等好耐先到,又係好似好忍出品,唔辣,唔酸,仲之一般,價錢又貴,三十機蚊一碟飯,無野飲,真係貴,環境又係迫得太緊個種,我會去一次就夠
FEB 08

每次去此處吃飯,都好開心的,因為真係好像置身大自然,可以自己選擇鍾意的海鮮,用BBQ的煮法去煮,泰國食物,有水準,又好味,如果是平日的日子,環境真的一流,星期六.日就較為多人,因為它們有露天位置,對住黃金海岸的環境,一家大細天倫之樂,開心
1 推介
capvfr
FEB 08

一家人去完大購物後,好累,好肚餓,馬上想起此店,去吃上海野都好,好驚好多人,因為是特價時段9:00後,上到去又好快有位,好開心,點了年糕,醉雞等等,可以我太肚餓,好似每款都好吃,又底吃,我們4個人,叫了10款,都係$300大元,真係好底吃,不過你唔可以同一此上海大酒家比,因為佢地都係現代小小,不過真係直得一去
FEB 08

愛群,其實住在4順都無人不識,由懂事開始都吃它們的常餐,好多年,之前仲有下午荼好好吃,飯都ok,雖然有小小下降,但其實可以接受,如果它們不做,真係無野食啦,那店的員工都好多年,要努力呀,我們會支持你
FEB 08

當晚,雖然係情人節,但它們都無特別要吃餐,可以叫咩都得,我原先要出面露天位置,但當晚實在太凍,要轉回裹面坐,但因人太多,所以只有bar位,她們都同我們講”唔好意思,同時有講會有位置,會立刻轉回給我們”我們一坐下,原來坐bar位睇晒全部煙花,好睇,好清楚,叫野食快到,好味,雖然到尾都轉不到位,但她們有走過來道歉,到尾埋單的時侯,有提我們有禮物送,同可以係那裹換船票回中環,服務好好,個個都好忙,但每人都有笑容
Top