小布

小布

我是 小布
訊息
正顯示第 17 篇(共 7 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
是次消費
每人約$40 (午餐)
APR 12

見呢間新開左一排就黎試下~~ 叫左個雞柳豬骨拉麵,稔住試下佢既麵質同湯底。 等左好耐兼吹左一次先到。 成個鍋上,整體賣相都唔錯。 主菜方面,雞柳似雞碎,個樣唔得,但個味都可以既。 麵方面,話係拉麵但唔似日本黃色拉麵(無論粗/幼身都唔似),似普通白色乾麵餅!唔合格。 湯底方面,唔係日本既豬骨湯底,不過味道都ok。 跟餐飲品全部係罐裝既。
檢視所有留言 ()
30分鐘 (堂食)
2012-03-24
是次消費
每人約$85 (晚餐)
MAR 12

星期6既6點半去到,已經大排長龍...... 等左30分鐘入座,入座起計食個半鐘~~ 兩個人都ok既, 如果多人就唔夠時間啦... 叫左小籠包、宮保雞丁同埋鱔糊炒年糕~~ 小籠包細細隻, 夾上黎仲開埋口, 好在冇漏到湯汁, 好鮮甜好味~~ 宮保雞丁都有好多雞肉, 又滑, 好好味~~ 鱔糊炒年糕既鱔就un左少少, 下次可以試另外d炒年糕~~
2012-03-21
MAR 12

飯前見有少少肚餓,行去一田果陣經過燒烤屋,見到d串燒又幾新鮮,而且食串燒又唔會太飽,於是叫左燒雞腎、雞心同埋尤魚。 由於係即燒,都燒左10分鐘左右,新鮮熱辣好好味 lol
2012-01-28
每人約$30
JAN 12

平時響美孚都係食小食,睇食評第一次黎呢度食LUNCH,原來都好好味 lol 今次叫左中麻辣米線,送就叫左豬紅同埋豬耳,豬紅都好入味,豬耳就切得夠薄又入味,正呀! 米線口感好好,中麻辣初時覺得同平時中辣差唔多,但就越食越辣,但好好味 (對鍾意食辣既人黎講 tongue)!! 遲D再黎食過 lol
辣魚蛋
2012-01-23
每人約$5
JAN 12

呢度D辣魚蛋好好味,黎親美孚都要食返串~~ tongue 記得要加D佢放響魚蛋隔離既秘製醬汁呀!!!!! 係有加左蒜泥同辣椒既醬,甜甜地又有少少辣,好好味 lol 亦都食過呢間既腸粉,味道普通,唔及得辣魚蛋咁好食~~
1 推介
Charliebrown2014
沒有
2012-01-20
是次消費
每人約$45 (午餐)
JAN 12

今日試新野, 未食過呢間就試下~同事既刺身定食魚生唔新鮮~我既九州豬骨湯一口餃子定食. 個湯底完全係一個港式豬骨加奶湯,日本果d邊係咁架!一口餃係我響超市買既韓國餃子,仲加埋韓國年糕入去,但個湯無味年糕更無味!果個飯要用沙律同果2舊翠玉瓜送huffy 日本餐廳前菜係淡口泡菜!味噌湯就勁重酒味.個檸蜜都係即沖果啲! 超唔得!
每人約$53
NOV 07

星期日食lunch, 見好多人, 心稔應該都ok, 叫左黑椒豚肉拉麵午餐,黑椒豚肉好普通,麵質冇口感,唔彈牙,好似公仔麵煮得過熟一樣!! 另外點的吉列豬扒拉麵午餐,麵都係一樣難食,吉列豬扒冇味~~ 以後都唔會去!!
Top