guuluubb

guuluubb

我是 guuluubb
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
0分鐘 (堂食)
2018-12-20
是次消費
每人約$150 (晚餐)
DEC 18

見佢試業有9折就上去試下啦 上到餐廳見到滿座以為一定係好好食 我地2個人叫左一個滷水拼盤同九肚魚烙(類似蠔餅嘅嘢) 個滷水拼盤(例) HKD148 好細碟都算,啲豬肉好肥,鵝片味道都可以 個九肚魚烙 HKD98 唔知點解可以唔熟,一pat pat。問個老闆娘係咪正常,回覆係:我要試過先知,要唔要整過俾你? 之後我哋要求佢翻煎,結果我地感覺係佢只係用微波爐叮翻熱俾我地 到埋單,明明個餅係98蚊收左我地108!!! 問佢係咪有九折,佢答晚市冇九折,加埋茶錢又加一,要300幾蚊! ! 原本心情不錯,但食完餐飯之後好...
1 推介
mix660
檢視所有留言 ()
10分鐘 (堂食)
2018-12-19
是次消費
每人約$25 (早餐)
DEC 18

之前睇食評已經好想去試下,不過個位置不太方便,所以等到今日先去。lol 今朝突登揸車去中大食早餐。 Coffee Lover 係canteen 門口嘅車仔舖,我地買左2杯咖啡,再係canteen 買all day breakfast 我無詳細睇Menu ,大部分咖啡都係一杯30蚊以下,係呢個市場算係非常優惠wow 見到杯咖啡咁靚已經非常心心眼smileheartsmileheart 雖然咖啡味不是很濃,但係有誠意之作 呢杯係Mocha 同Matcha Latte 🔽🔽 啲外貌真係好靚,唔捨得飲
MAY 17

比較觀塘其他茶餐廳,這間新餐廳都算比較差。 一個午餐 42蚊,A 餐 沙爹牛肉麵得2啖加牛油方包(多士都唔係) 同火腿蛋,B 餐 叉燒意一樣得少少。 茶餐廳最緊要係大件扺食,個碗就好大,以為自己翠華咩? 呢間又唔大件又唔好食,個華田仲要好淡。。。。。。。。中伏。唔好以為新開一定好sick我係女仔,食完都唔飽。啲地盤叔叔食完一定好似無食過咁。。。 雖然佢嘅裝修好懷舊,睇落都好乾淨同衛生,但係食物質,量都要改善一下。😞😞😞
玫瑰雞翼
玫瑰雞翼
玫瑰咖啡
玫瑰咖啡
0分鐘 (堂食)
是次消費
每人約$50 (下午茶)
APR 17

平日下午到這間離旺區不遠的小店,竟然有意想不到的驚喜。這店的特色是—玫瑰flower 點了一客玫瑰雞翼,一杯玫瑰咖啡。 以為味道會是平平無奇,可是雞翼果然有"啖啖"玫瑰肉的感覺。heart哈哈,食完有甜蜜感覺。 玫瑰咖啡同樣有水準,個人覺得咖啡比起Habitu 的更有水準。<<<價錢還十分相宜mad 星期三下午能到這樣的咖啡店靜靜工作,感覺很好!
燻蛋
蔥油餅
水晶燻蛋
蜜汁火肪
2013-12-05
是次消費
每人約$190 (晚餐)
用餐優惠
其他
DEC 13

lollol每個菜式都有小份/中份的選擇,我們人多,所以全部都是中份的。位於酒店內,起初以為會好貴,標價雖然比一般上海菜高,但份量同樣比較多,所以價錢是合理的。 先有燻蛋,一隻20元,值得一試的! 肴肉,完全唔肥,推薦! 豬手 獅子頭,好大粒,好有肉汁 蜜餞火方,有桂花蜜加上一流金華火腿 片皮鴨兩吃其中一吃 仲叫左上海炒年糕,炒飯,雞絲粉皮,葱油餅。。全部都幾好食 服務不錯,環境都好有特色!一定會再去!
Top