中文 | English
我是Jenny 008。我是一名......。
食評會員 1次成為首位寫食評會員
Jenny 008  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2011-07-04
類別 : 港式甜品/糖水

團購買了coupon, 外賣自取都限定一人一張, 仲以為好抵啦. 點知食物麻麻 sad

1. 紅豆沙 : 最正常 smile

2. 西瓜西米露 : 西瓜好甜, 西米又硬質感同平時西米唔同 sad

3. 芒果西米露 : 芒果同檸檬無咩分別, 西米同上 sad

4. 楊技金露 : 芒果酸, 西抽得幾粒, 西同上, 成碗野杰撻撻 mad

5. 芒果布甸 : 過了期食物 huffy

自取等候時間: 5 分鐘
用餐日期: 2011-06-24

2010-08-09
類別 : 粵菜 (廣東)酒樓點心

平時經過見佢火鍋全包宴好平, 果晚我地8:30後, 都係75元(全包) ~ 人唔多囉, 火鍋一邊場, 晚飯同夜茶又另一邊囉, 唔係好多人都係坐咗一半到, 湯底最多可以選2款(任選鴛鴦), 沙爹好濃都ok, 紅蘿白粟米無咩味 ~ 火鍋料就唔係話太多, 不過芝士腸同丸類就係佳寶口味囉, 唔係幾得 ~ 肥牛一望刑黑色, 問店長係唔係咁色架 ? 佢話即刻刨等一陣就會變色, 不過原來食落有幾肉味 lol 蝦就有一半都仙遊咗, 所以唔係幾得 ~ 鵝腸好多沙 sad 膳片都ok 總括來講唔要求高都幾抵下 tongue 極得要讚係佢任飲汽水, 細支樽裝 (可樂/芬達/雪碧/忌廉), 又凍又夠氣smile
一半仙遊咗

一半仙遊咗

金茹要挑一挑先食 ~

金茹要挑一挑先食 ~

推介美食: 任飲名牌汽水
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2010-08-06
是次消費: 每人約$75 (晚餐)

共有2 人投票

2010-03-17
類別 : 印度菜尼泊爾菜西餐廳燒烤咖喱

見到網民評得幾好, 走來一試. 當晚還怕無位中午時間打去book咗先, 7:30去到無客....成晚都係我地一枱客仔 sad 一心諗好叫果幾款網民推介食物, 點知搵咗好幾次都唔見有 shocked 望到bar櫃上貼住告示"全新meun" shocked 價錢貴咗...食物名又唔同哂.....不過都幾抵, 埋單85折後都係 $206元 tongue

胡椒薄餅 (免費)

胡椒薄餅 (免費)

香蕉乳酪 $20/杯

香蕉乳酪 $20/杯

有機咖哩雞套餐 (咖哩雞+薄餅+菜) $58   *咖哩汁好味但好"戲"

有機咖哩雞套餐 (咖哩雞+薄餅+菜) $58 *咖哩汁好味但好"戲"

套餐送原味薄餅  (熱食好味, 不過都幾多油)

套餐送原味薄餅 (熱食好味, 不過都幾多油)

套餐送炒芥菜 (苦味)

套餐送炒芥菜 (苦味)

白汁咖哩羊 $52  (meun上已沒有網民推介腰果羊, 最後只有呢一款, 帶甜甜清新菠蘿味)

白汁咖哩羊 $52 (meun上已沒有網民推介腰果羊, 最後只有呢一款, 帶甜甜清新菠蘿味)

蒜蓉薄餅 $15  (無蒜蓉味, 但熱食好味)

蒜蓉薄餅 $15 (無蒜蓉味, 但熱食好味)

羊肉薄餅 $15 (好味有小小蘇可以接受)

羊肉薄餅 $15 (好味有小小蘇可以接受)

燒春雞 $62 (必食之選, 好味唔干唔鞋)

用餐日期: 2010-03-16
是次消費: 每人約$70 (晚餐)

2010-02-22
類別 : 滇菜 (雲南)咪嘥嘢食店粉麵/米線

就算一間餐廳幾好食都係假, 服務超劣真係下次唔會再去,
真係要睇佢地面色食飯, 唔該而家係我比錢食飯. huffy
明明入去大把枱係都要一張圓枱坐7-8個成人, 個個迫住咁食,
招呼客人入去就好有禮貌, 但係又無人拾枱, 3吹4請先有人拾走d野.
拾完又唔枺台, 又再請幾次先人肯枺 huffy 等咗20分鐘終於食物到.
就20分鐘內幾個服務員不停問你旁邊一個人位有無人坐......
眼見幾枱客人食緊都要搬來搬去......服務員放下食物又大動作 (發脾氣)
又可以將d汁飛到客人身上, 如發生在我身上務必會追究 huffy
用餐日期: 2010-02-21

2010-02-12
類別 : 粵菜 (廣東)港式火鍋海鮮山珍海味點心

前幾個月行徑呢間酒樓門口, 見佢廣告版火鍋好吸引吓, 全包價又平我肯定係2位數字價錢. 呢日約咗朋友去識下, 來到加咗價 $108元 sad 入到去只有數枱客, 火鍋客最多有6枱, 晚飯得3-4台, 所以望落去好廣闊, 唔錯 ~ 先點了湯底, 後再選了火鍋料, 啤酒汽水任飲 smile 因為無咩人火鍋料好快都上, 望一望好唔掂 huffy 蝦白色死咗九年, 我地唔要叫佢收走話唔新鮮, 佢話係咁新鮮放入雪櫃拎出來, 牛肉好似放咗好耐, 肉邊風汗哂硬哂 ~ 雲吞類餡唔掂好實, 皮又厚 ~ 成晚食得最多就係粉絲同烏冬, 丸都無咩點叫因為睇到D賣相....shocked 真係一次夠皮 !!!
用餐日期: 2010-02-09
是次消費: 每人約$108 (晚餐)