Szesze妹

Szesze妹

食好的食物不一定要在高級的地方。普通的食材,只要經特別烹調後,一樣會變得不普通。
訊息
正顯示第 13 篇(共 3 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
可樂
0分鐘 (堂食)
2014-03-07
是次消費
每人約$35 (下午茶)
MAR 14

銀龍我第一次黎,覺得環境都ok乾淨,有好多卡位,方使我fd傾計.chopstickchopstickchopstick 凍奶茶d茶夠濃mad可惜奶吾夠多,吾夠滑口sadxo醬肥牛金菇炒烏冬,烏冬炒得好香,金菇爽口,但味道咸左少少,肥牛太少,而且就炒老左tongue吉列魚柳炸帶子配沙律,沙律差吾多全部係蘋果,魚柳炸耐左好乾,帶子炸得岩岩好加分smilesmilesmile總結:食物質素中下,旁邊多餐廳選擇,盡量都吾會再去銀龍sad
腩肉
0分鐘 (堂食)
2012-11-16
是次消費
每人約$33 (午餐)
NOV 12

幾年前我在元朗讀書的時候,一星期有幾日都會去譚仔雲南米線(三哥) 食午餐,因為學生會比較便宜,而且份量都幾多。 畢業後至現在(約一年)都沒去元朗,上星期放假突然想去元朗行一行,懷念讀書既日子,咁當然要食譚仔米線啦tongue 我同朋友12點半左右去到譚仔都勁多人,要[搭抬],我點左一個雞肉+腩肉酸辣米線+凍菜蜜。 等左一陣,食物到啦.我習慣先飲一啖湯底,發現酸辣湯底既酸辣味道比之前淡左,不過都不是大問題。 至於米線份量就比從前小左小小,不過如果不是大食之人,應該都可以有80%飽。 我最欣賞係腩肉,因為好入...
檢視所有留言 ()
40分鐘 (外賣速遞)
2012-10-18
是次消費
每人約$40 (下午茶)
OCT 12

今日放假,屋企又無人,見一個人去食飯悶,所以叫外賣。我下午2:10打電話落單,點知等左好耐,大幾2:50先送到黎。我問外賣員總數幾多,佢話$40,點知外賣員離開後我睇返張單,發現係$39shocked,雖然我平時都習慣比貼士,但總覺得今次比人昆。 講返d食物,我叫左楊洲炒飯+涷奶茶。 楊洲炒飯:開盒後發現盒飯只係"微暖",至於味道都還可以,份量都ok,但缺tongue點d蝦有陣腥味mad,所以無食。 涷奶茶 :奶味好重,但甜左小小,而且d冰異常小,可能遲來溶左大部分。 總結:價錢略貴,食物質素中下。
Top