中文 | English
我是kayeung。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
kayeung  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2013-07-25
類別 : 港式甜品/糖水雪糕/乳酪

放左學後,同朋友系葵芳行左一陣街,見有d攰想搵個地方坐下,又記起新都會有間新開既甜品店,於是就同朋友過去幫親下。去到甜牙牙都吾使等位就可以入座,同朋友點左個二人份量既甜品,吾記得叫咩名。

等左大概10分鐘到,甜品到,原來個侍應落錯左,我點既系原味,但系左朱古力味,但個侍應都好好,問我地使吾使換,不過見整左出黎就吾好浪費,照要喇。

窩夫有三層高加三球雪糕,有綠茶﹑雲呢那同朱古力味,周邊有一d水果,窩夫熱熱地,加上凍冰冰既雪糕,一凍一熱,都幾好味。吾錯。

同朋友每人食左一塊窩夫,都好飽肚,但系如果吾系朱古力味窩夫就更正,整體黎講都ok,不過價錢有d貴。

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2013-07-22

2013-07-25
類別 : 港式糖水舖甜品/糖水中式糖水

今日同女朋友放工後行左一陣街,想搵個地方坐下,於是見到滿記就入去食返個糖水先,入到黎見到都幾多人,安排坐系邊位,坐位都ok,算是闊落。之後就落order,每次黎滿記都會食白雪黑珍珠。同女朋友一人order一個,等左三四分鐘,有野食喇,每次份量都是滿滿的,抵讚。
        哩個白雪黑珍珠有好多配料,有香蕉﹑龍眼肉﹑mango、黑珍珠。    芒果每次食都系甜的,而龍眼肉都吾差,爽爽地又甜甜地,而且洗得乾淨,食落更放心。
         白雪黑珍珠除左多配料外,另一吸引我既原因系雲呢那碎冰底。雲呢那味十分重,加上d配料混埋一齊食,正。 物超所值。

推介美食: 白雪黑珍珠
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2013-07-17

2013-06-26
類別 : 港式糖水舖甜品/糖水中式糖水

打完邊爐....松記又係附近,飽一飽都想食返個糖水滋潤下啦, 等左一陣,,,好多人, 食店環境有D迫,,叫左幻彩明珠依然好足料, 有好多生果, 涼粉,西米...仲加左好多芒果汁, 正.....正....二十多元就可以吃這麼多東西,,,, 真係覺得好平
用餐日期: 2013-06-20
是次消費: 每人約$30

2013-06-19
類別 : 港式糖水舖甜品/糖水中式糖水

滿記糖水出名就是人所共知, 但最近我就迷上了這個綠茶雪糕楊枝甘露, 它已經變成了我最愛的甜品了!!!!
最滿意的是那一球的綠茶雪糕, 實在不知道滿記是從那裡找來的綠茶雪糕, 感覺就像品嚐來自日本的牛奶雪糕一樣, 綠茶的味道非常濃郁,忍不住一匙一匙不停的吃下去, 偶然才會想起底下的楊枝甘露,hehehe~
楊枝甘露也不錯吃, 畢竟滿記的楊枝甘露也是不錯的, 新鮮的芒果,加上一些柚子和爽口的西米露, 這個一直都是我喜愛的甜品之一, 現在再加上綠茶雪糕, 簡直是錦上添花!!!!

用餐日期: 2013-06-08
是次消費: 每人約$35