中文 | English
shanoopui
我是住在天水圍的shanoopui。我最常於元朗天水圍屯門出沒,最鍾意台灣菜日本菜西式西餐廳酒店餐廳日式西餐自助餐壽司/刺身拉麵
食評會員 1次成為首位寫食評會員
shanoopui  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2022-08-11
類別 : 台灣菜

等左幾分鐘,野食就到
算快既速度
野飲黎先,叫左a餐加百香果(另加珍珠)
魯肉雞扒飯$52 加野飲$10 另加珍珠$3
總共65

百香果配珍珠,的確幾好飲
而我叫少冰
味道唔會太淡
珍珠有咬口,粒粒分明,唔會煮到溶左一舊

另外個飯就真系差啲
如果佢放系台灣賣,就一定唔合格,不過呢度系香港,當然張就下
對呢間都幾期待,因為太多好評
熱辣辣炸的確好味😋但個雞扒調味唔夠upset
魯肉飯就當然魯肉太老有啲鞋口,個汁就岩岩好夠配飯,魯肉份量唔算太少
因為通常呢個飯就系差系塊雞扒,結果差系魯肉,系有啲失望,希望再做好啲upsetupsetballoon

2020-12-22
類別 : 台灣菜烤肉

上到去因為冇人等,又未食過,所以可以試下
揀左最貴個餐,而且申請做會員有9折
食物總類唔算好多,比起牛角,佢有漏單
食物質料,由其寫住必食,但都唔系特别好食
反而個魚,蝦,海鮮類可以,
炸物類個粉太厚,得個鹽酥雞好少少

飲品做得可以
個澳洲牛部分,得3款部位揀...😿
食上去可以,但牛脂味唔多,預你食多幾件?

最後,送左個雪糕,個面冰哂,所以食左幾啖就算了

覺得好味少少有大腸..仲有魚呀..帆立貝咁囉😹

但你話平,佢又唔算喎!抵食都唔算
但我未食過牛大人 ,都唔知會唔會去試

堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2020-12-21
是次消費: 每人約$370 (午餐)

2018-06-18
類別 : 多國菜自助餐

呢間未食之前,剩係環境都可以,大同舒適
好啦,
6點15分就可以入去,以為提早可以食野,點知未夠鐘要等到30分先食得,當然服務員果陣冇講過話唔可以拎野食,結果想去拎就俾人阻止左,
到30分,服務人員就話可以食啦,每個人都出黎拎左海鮮先,生蠔每次可以拎一碟,其他就任夾,魚生每次可以拎兩款

最難食yuk應該係龍蝦,係超咸味,食左兩隻都係咁,頂唔順,sad狂飲水,而生蠔都係一般般,果款應該係鴨肝,超細塊,同等麵包比較硬,所以都唔好味,熟食唔算特別好食,一般般,片皮鴨都麻麻,太(鞋),放得太耐
好啦,lol都有好食既,就係水果,算係甜既。個人蔘湯都係好飲既,魚生都可以,炸蝦都好味
仲有任食movenpick ice cream
總括:龍蝦令我太失望,唔算太抵食,食物唔算好食
推介美食: Movenpick雪糕
堂食等位時間: 15 分鐘
用餐優惠: 優惠券

2017-10-16
類別 : 港式中菜館火鍋無肉餐單

見到09:00宵夜優惠,特意黎試下,每人限一碟肉類,配料任食,冇任飲。如果飲野要單叫另計。

等到09:11分先可以入座。
兩個人食 ,坐圓形台,範圍大,比較舒服。

坐低左,首先俾左碟牛肉好地,醬料就自己去拎盤野黎自己加啦、過左陣再俾豚肉。要等多陣先上配菜。

響鈴好食,系鮮炸。幾香脆
其實仲有少量肉系餐單上可以叫,例如雞肉羊肉。
我叫完,不過佢漏單 ,我地都冇再叫,叫左其他配料,菜類多

其實呢間只因人手太少,
漏單(只系肉類),比較慢,等左好耐。upset
肚餓又唔等得既你就唔好去啦!dislike
比較少食肉類而多吃配料,都唔錯既選擇。like
不過都系平啦,冇任飲就感覺麻麻。
如果正價計,大約248一位,雖然飲品都有任飲,但都比較少。如果中意多飲品,就唔好選擇呢間啦sick
呢到兩個人$213

總結來講 ,宵夜價錢平,但時間耐,我都系食一次就夠,如果真系想試下 ,就揀灣仔或大埔分店啦。應該好過呢間掛shocked
推介美食: 炸響鈴
堂食等位時間: 11 分鐘
用餐日期: 2017-10-14
是次消費: 每人約$110 (宵夜)

2017-10-07
類別 : 港式韓國菜韓燒

今年中秋節與我屋企人一齊度過
搵左天水圍一間既韓燒 第一次試食,諗住附近有天秀公園,順便賞月啦
呢間上電梯就會睇到,入面地方夠大
唔洗等位就入得。
有汽水機,酸梅湯,而汽水機既7喜,汁出黎比較多泡,幸好味道只是一般,唔系太難飲

牛仔骨唔錯架~不過有個細圓碟裝住,通常都容易俾人拎哂

蜜糖雞翼好味lol又系好快俾人拎哂
要襯熱食啊。
小菜反而比較多款,熟食都系得5-6款
小菜令我驚喜,多款而幾好味,仲有生菜,可以整出韓式生菜包肉,但缺少韓國辣醬

而燒烤既肉就有15-17款到啦
但肉類唔算多,仲有幾款未解凍就拎出黎,變左好難夾。
仲有兩三款海鮮,都系一般般,壽司外表一般,冇試食到,仲有豆腐花,啫喱,維記雪糕同乳絡,但豆腐花冇再加了sad

元貝海蝦麻麻地~不過好在佢脫埋蝦頭,容易食
燒肉類只有覺得牛仔骨同牛肉好食~
台號比較入 ,服務員唔系成日望到呢台
但服務都唔錯~

可惜食物款類一般,而試過一次就夠
只能說平既野就系咁!