mandy_1227

mandy_1227

我是 mandy_1227
訊息
正顯示第 8190 篇(共 103 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
是次消費
每人約$23 (晚餐)
NOV 08

食完buffet行完tst過cwb 8點開始行去搵野食 媽媽話想求其食碗麵 之後行行行!見到翠華 好多人-0-搭木台 媽媽叫左碗魚蛋麵 $25 我叫左碗香辣瑤柱炸醬撈麵 $23 翠華麵食最平之選! 其他果d都好貴.................... chopstick魚蛋麵 偷左媽媽粒魚蛋黎食tongue 好彈牙有魚味 chopstick香辣瑤柱炸醬撈麵 好長既名字-0- 搵左好耐都唔覺有瑤柱既出現-0- 普通一碗炸醬麵!
朱古力蛋糕
藍莓芝士蛋糕
泰式鳳爪
即煮意粉
是次消費
每人約$146 (午餐)
NOV 08

難得14號唔洗番學又恨左食buffet好耐 知道雅苑座又有65折discount又有咁多好評 早一個禮拜去book位lol 但都book唔到窗邊位/_____________\ 可見雅苑座真係好受歡迎好多人一早就去book! 12點去到!已經full左8成-0- 個個都已經係度尋覓美食! chopstick冷盤:長腳蟹,,小龍蝦,,蝦,,蟹,,煙三文魚 長腳蟹好受歡迎refill過4次都有 但真係好鮮甜lol 至於小龍蝦呢!妹妹食左隻唔新鮮mad 但我食果d都冇問題tongue放心! chopstick刺身壽司:三文魚,,吞拿魚,,八爪魚,,*魚立*魚,,加州卷 果個chef幾好人tongue 三文魚有d部分好肥美好食...
是次消費
每人約$25 (午餐)
NOV 08

LUNCH 著校服喎當然要幫襯學生餐 chopstick五寶飯 + 紅豆冰 始終擺出黎果張相係靚過真果個賣相好多-0- 個賣相真係唔太得sad 唔吸引淨係黑卒卒 不過個豉油雞都幾好既!幾夠味! D飯仲要係煲得幾爛-0- 味道整體上冇嘜特別 紅豆冰唔錯!d紅豆好淋! 如果唔係食學生餐! 個個餐都差唔多要成30幾蚊shocked 所以並不推介大家去食-0-
綠茶紅豆忌廉包
是次消費
每人約$9 (下午茶)
OCT 08

果日有事去銅鑼灣 搭mtr番屋企之前見到das gute 就醒起依間麵包鋪係openrice有好多好評 買左個 綠茶紅豆忌廉包!的確幾貴咁就9蚊! 肚餓!唔洗1分鐘就食晒 開頭第一啖食果陣未食到d餡 就食到好淡既綠茶味!我覺得可以濃少少 之後繼續食!入面d cream好滑又唔係好甜 加埋紅豆好好味!個飽實實地再加個餡淋淋地 質感唔錯lol我諗如果個飽熱既話會好好食 事關個飽係唔熱-0-
吉列豬扒
是次消費
每人約$40 (午餐)
OCT 08

標題基本上可以總結今餐 chopstick韓式雜錦飯 40大元諗番其實好唔值-0- 味道好淡要落好多豉油 好熱好熱大家小心-0- 有少少飯焦幾好食tongue chopstick吉列豬扒拉麵餐 媽媽食!45大元! 豬扒很好smileD皮唔厚! 入面有少少粉紅好淋幾好食lol chopstick上海粗炒+酸辣湯 姨媽食!好似大約30蚊! 上海粗炒個豉油我個人唔太鍾意 酸辣湯辣味唔夠酸就酸啦!
這篇是 [非食評]
是次消費
每人約$26 (下午茶)
OCT 08

有日同媽行megabox 想食甜品但得依間! 咁都去食啦! 媽叫左個芝麻糊+湯丸 我就叫左個楊枝金露 嘩...............sip牙la都唔夠mad 好細碗!仲好似貴過滿記 味道又冇嘜特別sad 唔覺有咩勝人之處 正好似樓下幾位食家咁講 d waiter and waitress呆呆滯滯唔知想點 如果megabox有許留山 我實去許留山\___________/ blacklist依間!一定唔會再係度食
是次消費
每人約$21 (下午茶)
OCT 08

話說有日好晏先起身 但又未肚餓帶埋書落去溫lol 去果陣差唔多到下午茶時間 估唔到依度既下午茶又幾旺場 溫左1個鐘書全程冇人理哈哈好! 之後去買野食!好多junk food-0- 結果叫左個公司3文治+可樂 蕃茄生菜ok新鮮 其他當然冇嘜特別-0- 食埋再溫多陣書就走人! (我發現溫書千祈唔好係度溫-0- 下午茶係咁叫number果d嘈死人哈哈哈tongue) 見到周圍既人都食炸雞脾shocked 感覺超肥==
這篇是 [非食評]
是次消費
每人約$40 (午餐)
OCT 08

好耐冇黎過food court食野!! 望左好耐pepper lunch但好貴結果冇食到xd 去左隔離食梨花園 叫左個海鮮石頭飯 淨叫40蚊個都幾貴其實-0- 加杯野飲or湯要40幾50蚊咁我緊係唔制啦!! 的確好熱米講笑-0-食果陣唔小心係咁辣到隻手sad 其實我以為係辣結果唔覺辣-0- 話就話係海鮮飯!但我啖啖都淨係食到蠔豉huffy 雖然整體來說個味道都叫ok 但我唔會再試架啦mad 我唔想再食蠔豉!食驚左-0-
幻彩明珠
是次消費
每人約$18 (下午茶)
OCT 08

已經係一個月前既事............ 之前自己黎食過一次 覺得可以再黎就放左學叫埋妹去食smile 嘩都幾多人喎!好多學生放完學去食 上次自己食左個幻彩明珠 今次我就食summer 妹就食幻彩明珠 summer選左朱古力同芒果味雪糕 朱古力好好食mad有d朱古力碎粒係入面smile 建議快d食左個雪糕!好快溶 幻彩明珠仍然都係咁好食又抵喎! 好多唔同既生果呀涼粉呀黑珍珠 同埋果d好煙韌類似湯丸果d(抱歉唔記得左叫咩名-0-) 其實可以好飽-0- 本來想叫多個甜品-0-但最後都係就此罷休 下次再黎啦xd
是次消費
每人約$105 (晚餐)
OCT 08

基本上每個禮拜都去名舫飲一次茶 一向依間酒樓服務都冇嘜 d人當睇你唔到懶得做huffy 我地都慣晒mad 媽出左街唔煮飯 今日夜晚同爸妹3個食自己去依度食晚飯 3個人叫4人套餐 任選河鮮一條 任選燒味一碟 任選湯羹或小菜三碟 當然係佢指定既菜式啦-0- 星期一至五依個餐價值168 但星期六星期日公眾假期就218-0- 感覺上加多左50蚊有少少唔抵食既感覺 chopstick荷葉古法蒸烏頭 咦ok喎有d冬菇呀肉絲呀個汁幾惹味 chopstick白切雞一碟 um................依碟冇嘜特別 chopstick玉蘭炒蝦球 d芥蘭幾嫩!d蝦球都幾爽但略咸左丁丁 chopstick蓮藕枝竹豬手煲...
Top