中文 | English
bennie155142
我是bennie155142。我最常於大角咀旺角油麻地出沒,最鍾意港式日本菜西式日式西餐樓上cafeFood Court
食評會員 0次成為首位寫食評會員
bennie155142  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2020-12-08
類別 : 美國菜漢堡包

見呢間burger舖都開咗一陣,趁而家wfh就買個lunch 嚟試下。一入去嘅時候聞到好香嘅burger味,但拎到返屋企試咗第一啖之後就好失望🥶

《川式麻辣醬堡套餐: 配薯條+生果盒》

Burger: 自己本身好鍾意食辣野,本身對呢一個麻辣X漢堡包嘅配搭都幾大期望,但食咗第一啖就知賴嘢😫以為係醬汁出事?nonono! 係塊牛啊!從來未食過一個burger入面嘅牛係咁乾...🥲食曬成個包,所有汁都來自個sauce同蕃茄,成塊牛一滴汁都冇...冇諗過一個60幾蚊嘅burger仲乾過金拱門嘅包😰

薯條: 粗薯條,普通,唔香口亦冇乜調味。冇薯條嗰種食完一條想再不斷食嘅感覺。不過可能因為我係拎返屋企食,所以影響咗薯條嘅質感。

生果盒: 入面所有生果都好唔新鮮...🤢啲提子好似係超級市場就快過期特價買返嚟嘅質素...後悔自己懶健康唔揀汽水而揀咗生果盒🤣

真心建議店主用心搞返好個食物質素,最首要改進嘅一定係舊牛(認真舊牛真係唔合格🙅🏻‍♀️)。作為一間賣burger嘅餐廳,如果連最靈魂嘅食材都做唔好,真係唔會令人再返嚟幫襯。生果個方面,如果冇budget入靚生果不如索性唔好要,俾多d錢去買d高質嘅牛肉會仲好。唯一值得一讚嘅係包裝方面算係幾用心,但要練下點樣包burger因為包得有啲亂😅

2020-10-11
類別 : 日本菜壽司/刺身烏冬

午餐外賣自取燒汁牛肉飯定食

沙律:冇切過咁滯 手撕原塊生菜再pat啲汁上去

小食:疑似螺肉+粉絲 咸到一個點😑 食咗一啖唔想再食

配菜:揀左厚燒玉子 除白飯以外最正常嘅dish

牛肉:汁略鹹 牛肉片「鞋」又厚 厚得黎仲要韌...係要比啲力去咬開嘅嗰種靭

甜品:一粒啫喱....寧願佢唔好比 平多一蚊仲好

類別 : 日本菜居酒屋壽司/刺身串燒

好耐冇寫食評 但呢間體驗極級差
唔寫一寫啖氣真係呑唔落
呢間野100%絕對係買like買人氣
無論食物,服務態度同cp值都係本年度最差
沒有之一

食物方面,饅魚飯腥到不得了
雞串外層超硬,蛋卷一夾就散
燒茄子極鹹又多核,求其一間旺角街邊檔嘅燒茄子都好食過佢好多
火焰串燒放火既時候又勁求其 差d就燒到我塊臉
仲要一食就食得出串野本身已經係凍
因為剩係得表面岩岩比火燒完嘅地方係熱

服務方面,待應態度係有史以黎最差。
我絕對冇誇大,一百分係滿分嘅話,
我會比負五千分!
由用餐中途要加水,到埋單走人水都冇加滴
講左幾次要加水,佢埋黎同你講:「我知你地要加水,我轉頭比你。」之後一個華麗轉身就細細聲講:「加水加水,成日剩係識得要加水。」
我個下聽到真係O ❌左,以為自己聽錯。
佢仲細細聲鬧左隔離檯d野,但我聽得唔太清楚,
類似又係話成日都要佢去收碟之類。

總之,呢間野係好❌貴得黎又史詩級難食。配埋佢「劉華咁優質嘅服務態度」,個人誠意推介比想食飯食到背脊骨落同埋貼錢買伏食嘅朋友們。

最後想同肥🍉侍應講:👆🏻你👵🏻呀!
堂食等位時間: 25 分鐘
是次消費: 每人約$350

2012-08-11
類別 : 港式甜品/糖水

我個日係同D FRIEND一齊去食,一開始係被佢88蚊好似好抵咁(後尾先知要加一sad),
咁就3條友傻更更入左去受罪shocked
一開始我地仲好HIGH好期待,但興奮既心情已經比個黑人憎既服務員破壞晒huffy
我地寫好張點餐紙叫佢過黎收,佢用好唔耐既語氣叫我地等等..
咁我地等左一陣佢都冇理過我地..咁我咪好心行過去令張紙比佢囉!!
點知佢竟然黑曬面同我講"咪叫左你等等囉!!"
哇大佬!!我好心令比你你竟然黑我面huffyhuffyhuffyhuffy!!
個陣諗住算啦,開心D食埋D甜品佢,我估唔到甜品先至係最令我失望既野!!!
3種CHEESECAKE黎齊,望上去好好食,一食落口冇CHEESE味!
而個芒果班戟,個皮唔知點解怪怪地,入面得一舊CREAM加2舊芒果仔咁就算
而個木糠布甸算係最OK,第一次叫既時候覺得終於有樣野係好食,我地落多次單,
叫番黎個木糠布甸係硬到我地3個用最大力先可以吉得入huffyhuffy
堅係唔知個2舊野究竟擺左係雪櫃幾耐...
另外我地仲叫左個焦糖燉蛋,我想講我食出黎既只係得蛋味,完全食緊水蛋咁既FEEL!!

我唔知係我地3個既期待太高定係放題既QUALITY差過散叫,我只係知道我從來未試過食甜品就黎食到想嘔(呢個唔係我誇大)
完全覺得我食既野完全唔值98蚊!!!
我成篇文冇相係我已經冇MOOD去影相sad
BUT佢都教識我平野冇好野,我要多謝佢smilesmile
呢間野同明將有得揮,我死都唔會再食第2次!!!!!!!!!!!!!!!!!!
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2012-07-20
是次消費: 每人約$98 (午餐)

共有4 人投票