cassduzz

cassduzz

我是 cassduzz
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
香茅豬排金邊粉
2012-09-04
是次消費
每人約$36 (下午茶)
SEP 12

今日同朋友去食下午茶,見到有泰國野諗住試下啦, 點知入到去得幾個人,心諗唔係伏黎掛 我叫左香茅豬排金邊粉加檸茶,朋友要左海南雞金邊粉同奶茶(不過無影到佢個碟) 食落好開胃,D豬排好入味好香,金邊粉份量超多,一個女仔差D食唔曬 個湯底酸酸甜甜,超級開胃,D粉同蘑姑好入味,食食下仲有D通菜係底 D通菜又係好入味,由於本人同朋友對D酸酸甜甜既重口味野好有興趣 所以覺得特別好食,而且呢個TEA SET先36蚊,真係邊度搵=] 晏畫去間野都幾靜,見D員工同老闆娘都好似講泰文 佢地雖然唔會好熱情,但都唔係態度...
紅豆餅
0分鐘 (外賣自取)
2012-07-09
每人約$5
JUL 12

剩係去食左紅豆餅,入面好多紅豆好足料,同埋佢唔係好甜,我覺得都OK 個日見都有幾多人買紅豆餅同手卷 不過感覺上D手卷無咩特別,所以就無試到啦 同埋呢間野無地方比你坐係度食..
檢視所有留言 ()
3分鐘 (外賣自取)
2012-07-09
JUL 12

前日同朋友入長洲,佢就推介根記即叩即拉既腸粉 我地食左蝦米腸粉同牛肉腸粉,等左一陣,見到個嬸嬸即刻拉比我地食.. 跟住去左碼頭附近坐低食,真係熱辣辣,仲有好多甜醬同麻醬 而且D腸粉真係超滑超好食,尤其是鐘意食好多醬既朋友,,真係好值得試下~ 跟住根記仲有賣粥,不過我朋友就話試過覺得麻麻地
鰻魚飯
西班牙海鮮炒飯
0分鐘 (堂食)
2012-07-02
是次消費
每人約$50 (晚餐)
JUL 12

上個禮拜同朋友去食DINNER,叫左個鰻魚飯,西班牙海鮮炒飯同九洲拉麵.. 個鰻魚飯好好食啊,好鮮味..呢個都低得推薦 至於個海鮮炒飯係有蕃茄汁,有D青口,蝦同魷魚,我自己覺得呢個都好好食,可以一試 不過個拉麵就認真麻麻地,可能食既時候比較淋身,而且個湯完全係味精..好咸.. 不過個日好肚餓,D野一放低就係咁食,所以無影到相
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2012-07-11
JUL 12

今日終於同屋企人去試左呢間店既豬排咖哩飯,芝士蛋包咖哩飯, 之前聽朋友講話呢間野既咖哩豬排飯好食,試完之後覺得都OK 佢D咖哩係甜甜地,一D都唔辣,而且D咖哩超多,成隻碟都係,拎黎撈飯係唔錯 D豬排都脆脆地 我有試屋企人叫既芝士蛋包咖哩飯,我覺得好普通,D蛋係幾滑,但撈咖哩又唔係話特別好食 不過就真係好抵食,咖哩豬排飯先係29蚊,芝士蛋包咖哩飯就27蚊,而且有學生證仲有汽水送 我去既時候係晏畫1點15分度,有超多學生係度等位,可能因為間店唔係好大,所以食完就要即刻走 lol
Top