中文 | English
搵食人士
我是住在荔枝角的搵食人士。我在太古工作。我最常於土瓜灣黃大仙觀塘出沒,最鍾意港式日本菜法國菜大牌檔日式西餐迴轉壽司店自助餐壽司/刺身火鍋
食評會員 0次成為首位寫食評會員
搵食人士  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2012-07-10
類別 : 多國菜西餐廳

食開下午茶,d焗飯同炒粉麵飯都唔錯… 夜晚見多選擇就去食啦..

點知質素仲差過Tea,,, 價錢就貴一半……………. 跟既餐湯.. 想轉酥皮,原來仲要無得加錢,要另外叫,成$28! 不過真係好想飲酥皮湯, $28算啦照加!!!
點知, 食完成餐飯最後先到, (都算, 即刻整要耐D),仲要黎到.. 個酥皮係白色架!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 完全無發起, 又無香味, 更莫講話鬆化定點!! 入面D湯超咸, 仲衰過跟餐餐湯!! 收人$28一個酥皮湯,簡直離譜!!

至於Main course, 無需多提, 一貫椰林閣水準.. 服務態度又差!!!!!!!!!

下次下午茶價.. 食焗野, 就算喇! DINNER?! NO WAY!!!!huffy

麵粉皮一塊

你覺得這篇食評:
靚相

2012-07-10
類別 : 日本菜日式西餐自助餐壽司/刺身

中西日泰越都有ge放題店,好盞鬼。而且係橫街小巷,以為質素只會普通貨色,只為食餐便飯,原來都so far so good。

讚的地方smile
1.上菜好快..一落單不用一會就上飲品,過一陣就有刺身食..
2.之後有漏單情況.. 但服務員態度很好.. 特別是店中的男人(應該是老闆?!)
3.檯好細,但執碟快
4.任食小菜味道唔差, 熱辣辣是即炒貨色.. 串燒和泰菜也不錯..

改善之處
sad
1. 壽司質素參差, 火灸三文魚絕對嚇人……..灰色的,用上連皮的部位.. 食落多筋…… 雖然是放題, 也不至於吧……….
2. 串燒如雞翼等是很好, 但一到淡味D食物好似菇就無味了…粟米是甜..但燶得過份
3. 最後order的食物……..和頭1 round叫的味道有分別…………好似冬蔭公湯…第一round很香很惹味, 好驚喜,臨尾再叫,已經溝淡了水,味道已帶稀……
4. 甜品方面,木康布甸只有cream的感覺, 沒香味, 唔好食!

希望改善。

灰色的三文魚壽司

灰色的三文魚壽司

粟米很燶

粟米很燶

凱撒沙律...一點都不凱撒

凱撒沙律...一點都不凱撒

木康布甸, 要改善!

木康布甸, 要改善!

放題黎計, 第一ROUND的, 好香好飲!

放題黎計, 第一ROUND的, 好香好飲!

用餐日期: 2012-07-07
是次消費: 每人約$210