中文 | English
我是PW25。我是一名家庭主婦。我最鍾意粵菜 (廣東)日本菜自助餐,羊肉, 煎羊鞍。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
PW25  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2009-06-25
類別 : 粵菜 (廣東)酒樓火鍋海鮮點心

對稻香印象都幾好, 但今次真的扣晒分, 星期四諗住都多人食晚飯, 所以訂定位, 我哋5大1小(4歲)7點到達, 當時都未見滿座, 坐下10分鐘已9成滿, 椅背對椅背好近, 我媽話好似有$28條蒸魚, 睇紙冇, 問伙計話冇, 只有每位半隻燒乳鴿, 我媽話其他稻香有, 伙計再話冇.
後來我哋點咗瑤柱冬茸羮, 波羅咕嚕肉(得兩舊波羅sad), 孖寶: 蝦蟹肉炒西芹, 茄子炆班煵, 3隻燒乳鴒-送(4歲小童收到茶錢所以有半隻, 但d乳鴿好bb囉shocked), 最激氣就係叫飯, 第一次同伙計講要4個白飯, 5分鐘都未到, 問另一位伙計, 佢話張咭冇寫到, 我哋張咭下面甜品欄寫4畫咩意思, 佢話落4個甜品囉, 我話唔係呀, 飯都未嚟食咩甜品呀, 個伙計再落單, 大大小小十張枱得一個侍應, 我哋飲完羮d碗又唔收, 為有疊高, 其他枱都一樣.
又過5分鐘, d餸都凍晒, 叫個侍應, 佢好似聽唔到咁, 又過2分鐘, 找到另一個侍應問, 再過2分鐘, 終於d飯煮好喇huffy, d飯好煮得好爛, 我哋快快食完結帳走人.
**唔夠侍應就請人啦.
用餐日期: 2009-06-18
是次消費: 每人約$60 (晚餐)

共有2 人投票

2008-02-18
類別 : 港式甜品/糖水

糖水好食咗好多, 芝麻糊最多人食, 湯丸都好好味, 夠晒大粒, 不過2月1號起加晒價, E個地方$13一碗芝麻糊就貴咗D囉.
是次消費: 每人約$20

2008-02-18
類別 : 日本菜自助餐壽司/刺身適合大夥人

2月17日(星期日)我哋一行四人6點幾就到, 地方比以前大, 環境都OK, 侍應都幾多, 服務態度都OK, 刺身好新鮮, 串燒好好食, 特別係羊架同牛舌, 十分好味, 天婦羅都好食, 老闆重過來SALE紙上冇嘅食品, 重送咗一瓶清酒同一張六折咭(寫住六折優惠同有正嘢送)俾我哋, 十分有善, 飲品都有10款選擇, 芝麻雪糕最好味, 水準重保持好好.
是次消費: 每人約$185

2007-09-28
類別 : 西式西餐廳

9月26日(星期三), 我哋一家三口諗住去MX打邊爐點知冇位, 咪去咗珊瑚堡食, 我哋都食過幾次, 但今次食得好唔開心, 問侍應攞張BB椅都要問幾次先有攞到, 叫侍應落單, 整喺見D侍應好似好忙, 行來行去, 原來落單只得兩個侍應, 落單果個侍應一D禮貌都冇, 請問又冇, 多謝又冇, 只講咗句鬆皮面要加10蚊, 就走開. 我哋都知鬆皮湯要等10至15分鐘, 但個湯剛剛到, 主菜就跟住到, 都唔知食得邊樣好, 重有唔知廚師係咪趕時間收工, 個鬆皮面好似焗得唔夠, 主菜都未食就問我哋飲咩餐茶, 好似要趕人走咁, 個個侍應都面黑黑, 食得真係好唔開心呀.
是次消費: 每人約$90

2007-09-27
類別 : 港式

9月23日(星期日), 我媽媽生日擺咗兩圍, 訂咗個套餐$2988全包宴, 菜式都OK, 但個翅就好鹽, 我哋叫位經理嚟試試, 佢就拎咗一碗入去廚房俾大廚試, 其他都OK, 重好大碟, 後來經理重送咗兩個生果盤, 都算係咁.