Hazel_HW

Hazel_HW

我是 Hazel_HW
訊息
正顯示第 110 篇(共 12 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
紅米飯
2013-03-30
MAR 13

最近食得太多油膩的西餐,係時候要食得健康d,平衡番。 呢間餐廳不嬲間中都有黎食。 最中意係佢每度菜都有個卡路里寫埋係旁邊, 方便要健康同瘦身的女士我要左個黑醋 汁鴨胸肉红米飯 加二十五蚊跟餐。 個汁甜甜地的鴨肉黎送食好好味。 加埋杯黑豆漿,即使我無落糖已經好好味好有豆味。 甜品要左南瓜西米^^好香的南瓜容又唔會太甜朋友要左龍脷柳紅米飯加餐。 有黑芝麻包(我的最愛)超香的黑芝麻味,仲會有一粒粒的黑芝麻粉係包內, 囗感煙up.出面食唔番呢隻味道的面包。 朋友覺得個士多啤梨雪糕也不錯。 推介:好味又健康
2013-03-31
MAR 13

每次行完the one 經過呢間餐廳門口都被大大塊的pizza吸引住, 但每次入到去都因為太多人,要等位而無機會試…(座位不太多) 所以今日提早左入去食, 首先叫左個沙律,醬汁酸酸甜甜,蔬菜亦夠新鮮,又多芝士。正!lol 跟住就係一件大過隻碟的pizza.但可能我簡左囗味,我比較喜歡帶芝士味的pizza, 但友人點左呢個,就話好味。大到上個批底都整得好鬆軟最後係個蝴蝶粉大愛~~~~~好好味。 醬汁包住每一粒蝴蝶粉,我差不多一個人食曬一大碟!!!! 兩個人share曬以上食物,真係超級飽! 所有食物都好大碟,份量好多,所以其實適...
1 推介
alvinwong226
灸燒三文魚壽司
20分鐘 (堂食)
MAR 13

好味扺食的食物通常都要排隊, 今次算等得快,二十分鐘多d就入到去。 由於食慣左呢間壽司店, 幾乎唔洗睇餐牌已經有指定必點食物。。。lol 辣味三文魚(辣辣甜甜好開胃) 灸燒三文魚(燒左的三文魚入囗即溶) 炸蝦卷(夠脆囗) 玉米軍艦、三文魚三味、腐皮、素翅、三文魚頭湯、日本芝士餅。。。 每次都會食到飽為此,兩個人埋單都只係二百蚊多d. 呢個價錢算扺食!個人覺得味道亦比同級的壽司店好。smile
泡菜豬肉石頭飯
MAR 13

睇韓劇睇得多,不得不去食番餐韓國菜。 最重要係韓食家抵食,食物份量又夠。 其實以前都有去開,但覺得味道一般。 但事隔多年再食番,又覺得食物味道比從前好! 首先係有前菜同紫菜湯等, 跟住就有我最中意的泡菜,豬肉石頭飯。 味道小辣,豬肉夾住泡菜食的味道好正!lol 朋友叫左磨菇牛肉石頭飯。 一向唔食菇類的我,試食了一囗,味道沒有菇的青臭味, 爽囗好食!bowl 多點了一個煎薄餅,味道還可以。
Macaron
10分鐘 (堂食)
MAR 13

一大班朋友一齊去沙田帝都食buffet. 食物種類多,環境都舒適,服務質素當然都好^^ 去到熟食類都多,但味道就一般 反而甜品類又令又好味!!! 推介色彩賓紛的macaron,又脆味道又有好香的果味,內裏好煙韌juice. 其他cake都好好食,個男職員會好有禮貌甘幫你將你點的cake放上你隻碟度。 反而點雪糕果邊就。。。可能雪糕貴??? 會整d空心迷你球比你,無曬癮,自己出去買桶食好過。 生蠔又係必食的排隊每人每次有即開三隻生蠔 可能因為今次我地係星期日黎,人比較多。 下次會閒日黎會更好^^
豬頸肉芝士撈丁
2013-03-01
每人約$50
MAR 13

由於見到小儀個節目介紹過,特地就去呢間餐廳一試。 叫左個芝士豬頸肉撈丁=_= 見佢甘多芝士醬以為會有好濃芝士味,點知。。。 失望曬。。。好淡好淡的芝士醬,豬頸肉亦無特別。。。 朋友叫左個雜錦芝士撈丁,亦無任何感覺。。。 結果得個貴字座位又迫。。。試一次就夠了
Summer
2013-03-06
每人約$38
MAR 13

lol朋友介紹到松記食甜品,的確不錯。 我點左個summer,因為想食雪糕,有兩球(曲奇同朱古力) 底下配左芒果汁同好煙韌的珍珠tongue 味道好夾,正! 另外,朋友叫左個豆腐冰,一樣甘好食,味道夠濃, 入囗綿綿即溶的lol 推介
窩夫
2013-03-21
每人約$40
MAR 13

收工後,同朋友食完飯又起甜品癮tongue 之後就推介朋友去我常去的呢間甜品舖。 今次我依舊點左(三種整法的香蕉伴碟)窩夫,呢度可以話出名夾餅夠脆又好味, 仲有好多款比你簡。 朋友就點左木糠布甸,佢都大讚好味,話會再黎食。 大家都不妨試chopstick
Tallcake
2013-03-10
每人約$350
用餐優惠
信用卡優惠
MAR 13

由於收到信用卡優惠,就去ruby tuesday 食餐勁既 今次叫左份牛排+88有個自助沙律 份牛扒叫左五成熟,又真係無over cook到,好好食smile 另外又叫左份triple pay (有炸雞肉,炸蝦,半份豬仔骨)的小食併盤。 呢個係我每次黎都一定點的,因為佢個炸蝦好juice,而豬仔骨個bbq醬汁又好味d肉又夠“林“ 飲品方面叫左個香芋奶昔,好香但又唔會太甜lol 可惜我掛住食唔記得影相。 去到最後點甜品,tall cake 先記得影。 哈!呢個又係一定要點的,因為只有甘大份量的甜品先可以滿足到我呢個甜品狂tongue 而且每次黎呢間餐廳中途一定會有員工...
1 推介
pipi22
牛舌
牛肋骨
30分鐘 (堂食)
2012-08-21
每人約$270
AUG 12

最近上左食燒肉既癮mad 行行下街,見到有人派傳單,就上左去試試... 哇....但估唔到閒日都要等位,睇黎都好受歡迎~ 入到去,見到牆身貼左d推介,就用左黎作參考點菜! 價錢不算便宜,但品質有一定的保證. 推介:牛舌,牛肋骨,和牛粒炒飯bowl 一碟碟有雪花的牛肉,放在桌上, 就知道味道也不錯!真心覺得好食!有肉汁! 同朋友黎傾下計,邊食燒肉邊飲啤酒!氣氛確實不錯!tongue 結果因為覺得呢間食物不錯,而join埋會員,所以一定會再來^^
Top