中文 | English
我是danielam。
食評會員 1次成為首位寫食評會員
danielam  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2015-11-11
類別 : 港式茶餐廳/冰室粉麵/米線三文治

試過澳門賣草地街的世記,今次住氹仔的酒店,知道氹仔區官也街開左分店,所以黎左新店。地方比澳門店大很多,雖然冇左小店的感覺,但坐得舒服左。

店內只有一些小櫈子給客人坐著吃。

這是餐牌。

今次試左凍奶茶同豬扒包!凍奶茶茶味超重,甜度己經調好,但分量岩岩好。
豬扒包唔記得影相,好大塊豬扒,比豬仔包仲要大。個包好鬆軟,外面是脆的。
而豬扒好入味,塊扒好juicy 同林身,我同其它friend 都好鐘意。

可能係星期六,豬扒包要等成15分鐘,但係佢係即叫即做,所以所有野出黎都熱辣辣,好正!

推介美食: 豬扒包,凍奶茶
自取等候時間: 15 分鐘
用餐日期: 2015-11-07
是次消費: 每人約$50 (下午茶)

推介此食評

你覺得這篇食評:
靚相

2012-04-28
類別 : 港式大牌檔粉麵/米線

同女朋友一週年紀念去澳門玩,由於父母細細個係澳門住,所以臨黎之前問下佢地有咩地方好去,佢地講左2個地方,一就係佛笑樓,二就係LE間茶水檔。同女朋友搵左超耐,原來係個山的頂到。坐低唔知有咩好食,問問老闆娘,佢介紹左樽仔奶茶同炭燒奶糖多士(圖示)。我係香港日日起碼食2杯奶茶,好多所謂出名好飲地方的奶茶都試過,LE到個杯真係可以入到我的三甲。另外多士因為係用炭燒的,多士外面好脆命仲有炭香,真的正!

同老闆娘傾計,先知原來LE 到星期六日都唔開shocked, 我地都係咁岩WEEKDAY黎先試到。佢話佢地老就唔開咁多日LA WOR,不過佢話5月第三代的年輕一背會開間外賣店係大三巴附近,我諗WEEKEND 過黎都冇得係LE到坐低嘆下茶。

推介美食: 奶茶,炭燒多士
堂食等位時間: 5 分鐘
用餐日期: 2012-04-19