中文 | English
温泉蛋  等級3
顯示選項: 所有香港 澳門

2016-10-06
類別 : 日本菜快餐店

在網上得知這家最新的連鎖式餐廳,咁岩同朋友經過這裡,所以試一試。

我自己叫了一個鐵板黑椒牛肉飯 連飲品只共$48

整個鐵板非常多油,味道亦不出色,牛肉亦較老,有點兒難咬。

朋友則叫了一個牛肉飯,他說味道太咸,牛肉感覺很老。

在店內可以看到這張poster,說自己是全球首創,但我眼見食物基上跟pxpper lxnch 及吉x家完全一樣,這樣抄人也可以說是全球首創???

總括而言,不會有下次。
用餐日期: 2016-09-30
是次消費: 每人約$50 (晚餐)

2016-08-28
類別 : 港式甜品/糖水

原來觀塘除左amp 和opc 出名多野食次外!康寧道呢頭都有好多野食嫁!呢條街有幾間出名既糖水鋪,不過今晚就和朋友試下呢間㗳㗳糖啦smilesmile!叫左個雜果涼粉,芒果小丸子和芒果大菜糕lollolking!其中以芒果小丸子和芒果大菜糕好味道wowwow!不僅只多料外!仲有好香口既芒果味和口感十分之滿足既小丸子和大菜糕lovelovelove!不錯不錯!甘既價錢食到甘既糖水!算係幾好幾好lovelovelove

用餐日期: 2016-08-18

2016-08-28
類別 : 港式茶餐廳/冰室少鹽少糖食店

深水埗出名係美食天堂,其中既華星冰室都好出名嫁!果然聞名不如見面kisskiss!雖然只係叫左通粉腿蛋多士和個意粉smile但係呢幾樣都整得十分出色flowerflowerflowerlikelike!特別係個意粉!超索汁超香滑excitedexcitedexcitedexcited!令人難忘不了!不過呢份量比較少sad!如果份量可以再多D就一級棒啦lovelove!最近總結黎講,呢到既環境和食物水準都好OK嫁balloon

用餐日期: 2016-08-17

2016-08-23
類別 : 日本菜拉麵

講起銅鑼灣,一定會諗起一蘭拉麵啦!只不過,原來銅鑼灣都有好多拉麵鋪頭嫁!呢晚朋友介紹來呢間食拉麵smile有小小期待!
甘我地就叫左個豚肉拉麵,賣相幾靚smile份量都算ok~只不過,食落去有d咸upsetupsetd湯咸得濟sadsadsad!好在拉麵既口感幾好ghostfrustrated

跟住叫左唐揚炸雞,呢個幾好播excited!因為香得來又吾油口!正starstarstar

最後仲叫左杯燈汁,成$20一杯,好細杯sicksick

用餐日期: 2016-08-10

2016-08-09
類別 : 粵菜 (廣東)酒樓

早排去探親戚時,親戚都好推介呢間酒樓,話d野食好掂!smilesmile甘緊係要去試啦!不過中午都好多人排隊!人山人海sickghostghostghost都等左成30分鐘!不過吾緊要,係到安慰自己一定係因為太好味先會甘多人排隊lol

我都3個人,叫左魚皮蛋米線、薑汁糕、流沙包、腐乳通菜和鳳爪!只能說很正lovelovelovelove
第一,呢個米線湯底鮮甜、米線索晒d湯,好好食!而且d魚真係好鮮美和有彈性!真心正!excitedexcitedexcitedlikelikelikemusicmusic
同咪呢窩野都幾大份嫁!夠6、7個人食!flowerflowerflower

第二,呢個薑汁糕簡直係我既最愛wowwowwowwowwowwowd薑汁香口得黎又吾會嗆口,哎落去,煙煙韌韌,又吾會好難咬,口感超好madmadmadmad!特別適合女士食kisskisskissstar

第三,呢個流沙包果然名不虛傳yummyyummy!入邪既流沙咸蛋黃真係好香好好聞lovelovelove!一個字形容正flower

飲茶又點少得食菜呢!呢個腐乳通菜都算係不得不少!上面既根有d變晒色,不過都ok既chopstickbowl
最後呢個鳳爪好足料,鳳凰索晒d汁,味道真心吾錯,重點係d鳳爪好多肉lovelovelovelove

真心呢間酒樓既食物係有水準嫁!excitedexcitedwowwowheartheartsmileheart
堂食等位時間: 30 分鐘
用餐日期: 2016-07-30
是次消費: 每人約$120 (午餐)