CHIU1901

CHIU1901

我是 CHIU1901
訊息
正顯示第 110 篇(共 19 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
APR 14

今日同朋友黎食tea  因為有得平 可以$138兩個人  原價要$338 咖啡先到 望住個機場景真係一流 其實杯咖啡同平時飲果d無咩分別 tea set 一到就shocked 最上層係燉egg 蕃茄包 同三文魚青瓜卷 三文魚果個好好食 d青瓜好新鮮同爽口 而且中間配一塊煙三文魚實在係味道好夾 中問係芒果cake 芝士cake 同三文治 個芝士cake外型令 而且夠濃 好味 最底果層係鬆餅同jam 每人四個 好食鬆軟 不過一人食兩個真係會好飽smile 雪糕終於出場 好明顯係士多啤利味 不過溶得好快smilesmile 下次有機會一定要再食 實在是太好味!
2014-04-15
是次消費
每人約$100 (下午茶)
APR 14

話說是日黎到已是下午茶時間 店內無咩客人 先黎前菜, 係三粒蘑菇撻加甜甜地的pizza  蘑菇味好出 而且有配左少少薯蓉 再黎係意粉加沙律 不過份量少左d 沙律夠新鮮 但意粉的汁就未夠出 有少少似食無咩ga麵 再黎當然到pizza 因為係叫下午茶餐 所以得兩塊咁大把 唔算厚派 芝士同洋蔥味好濃 整體上ok 下次會再去的
是次消費
每人約$8 (下午茶)
MAR 14

呢間店一向以14吋雪糕為賣店 可惜由於經營不善 全hk只餘下這間了 不過由於太飽 只係黎食小精靈算 $8一支 真係好迷你呢~ 我就選左香芋味! 其實食落無咩特別 不過好快就會溶shocked 同埋香芋都唔太似平時食咁重味 感覺上似食沙冰mad
1 推介
pipi22
MAR 14

今日同友人黎到呢到食主題食物 店入面無咩人 但環境唔差 入面tea ga時間係2半開始 但我地4點先食tongue 叫左個主題tea set $58 一個甜品一杯cafe先係browin 好林 入面仲有d好似杏仁ga野 不過唔係好甜ga browin  好味好吃!lol 意大利泡沫cafe  咖啡粉印得好令 見到已經好想飲~  其實飲落同平時飲開果d無咩分別 只不過賣相好看 飲落都覺得好飲dtongue 不過如果唔係主題食物 我諗我都唔會黎呢~
MAR 14

呢個廣場2月16~17推出special食物 見到宣傳單ga我當然要黎食啦lol 由於呢間cafe我之前食過一次 所以都彼有好感 先係呢個窩夫 有隻小馬公仔係上面 係華田粉黎 有幾粒士多啤梨心心做裝飾 好令呢~lol 個窩夫好脆口 上面有糖醬 甜甜地 我同朋友選左芒果雪糕 所以可以沖淡果股漏漏地的感覺 呢杯朱古力整係個樣已經滿分lollol 唔太濃但士多啤梨味好出lol 好飲!!mad 下次一定要再去呢~
1 推介
pipi22
2014-02-10
MAR 14

今日同男友來到這裡 由於我同男友非常愛吃蛋包飯 所以就黎呢到試下 入到去 店舖環境不算大 台與台之間都幾逼下 不過個餐牌ga飯類不太多選擇 如果係食d普通ga就$80以下 但例如想食菠菜or墨魚蛋包飯 個價錢就$150up 價錢相差得好遠下sad 我同男友選左鰻魚蛋包飯 諗住平平地試下 蛋入味 連埋d飯一齊食一流 入面有少少葱 帶出左鰻魚ga味 even唔夠多鰻魚汁 都唔會覺得啖而無味!lol 食食下望到牆上有張寫住推出三文魚蛋包飯huffy 太過份了! 點解我唔一早望到呢~  唯有下次去試啦sad
2014-03-08
是次消費
每人約$125 (晚餐)
MAR 14

是日無啦啦發現呢間餐廳 見有dinner set 就同友人一齊入去試下 我地叫左個帶子意粉($128)同三文魚pizza($118) 先有前菜同粟米湯lol 沙律都幾新鮮下 粟米湯ga賣相令我起初以為唔掂 點知一飲 正!lol 會食到好多粟米 到了帶子意粉 意粉軟軟地 幾有咬口 配埋黑椒好好食mad 不過食食下有d似pizza hut ga一個意粉chopstick到pizza 可見塊塊都有三文魚 上面仲有醬 薄pie夠脆但唔會令人覺得食更餅乾feellol so good! 朱古力上有令令拉花 不過杯朱古力有少少稀 應該係少粉夠水 所以飲落麻麻sad 個餐仲包埋甜品 我地揀左焦...
MAR 14

是日黎甜尊食甜品 想試下呢到ga窩夫 唔需要等好耐  選左士多啤梨窩夫配芒果雪糕($30)   個賣相都幾好睇 窩夫有少少硬 唔係太夠香 但勝在比左好多士多啤梨lol 所以唔會覺得個窩夫好甜好漏lol 一個人都可以食得晒 $30窩夫算係咁上下! lol
2014-02-04
MAR 14

一直都對呢到的特色點心好有興趣 今次特登黎試^_^ 由於係平日黎 所以要早兩日預訂 我訂左4款點心 個人覺得四款中 大眼雞丁整得最似 入面ga係蓮容 感覺同食壽包差不多 我就覺得係四款中最好食的lol 大眼仔都好得意 好有心思mad 但個包ga口感比起雞丁果個硬少少 但都不太影響 Tuffy 係紅豆包 食落同以上兩款點心無咩分別tongue 可惜三眼仔就整得唔太似 而且係4款中最貴($88)sad 入面係菜肉包 食落淋淋地 個人覺得唔太好食sad 埋單$349 (四款點心加兩位茶錢+10%) 真係好貴下 不過試一次真係無防lol
1990
2014-02-23
MAR 14

今日同男友黎飲下午茶好明顯我是沖著呢到的可愛點心而黎 一黎就叫左3款 外加兩粒燒賣同兩粒蝦餃  第一款係海馬餃 整到好肥 入面係菜肉 但個餃d皮唔好食 好厚同好難咬開  到沙魚 整得都幾似 可惜有隻黎ga時候爛左 廚房下次應該要注意下囉sad 鹹鹹地 但真實食唔出係d咩 只係咬開見到有d粉c物體  雞泡魚個人認為最好食最可愛 入面係有芒果做料 咬落去d汁同芒果會流出黎 正lol 另外蝦餃好大粒 皮軟蝦夠大隻 好食 又唔太貴 $19有兩粒 燒賣反而我覺得同平時普通茶樓ga無咩分別 是次消費$168 算係ok 都飽...
Top