Joanna L

Joanna L

我是 Joanna L
訊息
正顯示第 110 篇(共 21 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
大腸包小腸
大腸包小腸
DEC 14

忙完一日!又肚餓,於是就去左黑橋牌買下小食醫下肚。tongue熱辣辣既小食有幾款:有台式香腸,香菇包仲有大腸包小腸,最後揀左後者!面層糯米飯微暖,軟得來夠煙un,好好食lol!但内既香腸反而一般,唔知係咪擺得耐左!咬落比較硬,脂肪比例較多,偏油小小!下次食淨糯米腸應該較合我口味!smilesmile
DEC 14

今日lunch客人請,叫左個燒肉飯!雅趣餐廳其實都係榮發開既。之前成日都食榮發,今次就試下雅趣既燒味! 燒肉就一般啦!皮唔脆麻麻地,d肉就唔夠入味。小妹食燒肉最鍾意食佢個皮脆卜卜,但可惜一d都唔脆啊sad
雙腸熱狗
雙腸熱狗
熱狗
DEC 14

未吃早餐有d餓,於是早一個站落車行去買包包!上次試過豬仔包,今日要食下熱狗先! 熱狗即叫即製,勝在新鮮熱辣!個沙律醬唔錯,個包好多牛油,好好食!不過食完有少少罪惡感mad
唔記得係豬手定豬脾飯
唔記得係豬手定豬脾飯
青木瓜沙律
青木瓜沙律
串燒
串燒
DEC 14

今日同男朋友去大埔食野,見到開左間新既泰菜,於是今餐試試新野先~~ chopstickbowlchopstickbowlchopstickbowlchopstickbowlchopstickbowl 揀左個飯,個皮好脆,脆卜卜肉又夠軟,而飯炒得惹味少少辣辣地,好好食啊madmad 叫左個青木瓜沙律,有菜食下健康d,味道就不過不失啦! 串燒係豬同雞,熱辣辣食落一d都唔乾,咬落仲有肉汁,好食!!去大埔食飯多個好選擇!lol
三式焗薯皮
通粉
通粉
三色焗薯皮
DEC 14

放假同屋企人去食下午茶,近近地去euro go go食~ 三式焗薯皮,其中煙肉芝士較惹味,保持水準好食!bowlchopstickbowlchopstickbowlchopstickbowlchopstickbowl 芝士焗青囗,熱辣辣唔錯,不過d肉黏到個殻好實,食個時有d論盡tonguetongue 通粉配牛角包連熱飲餐價只是 $35,好抵食lol 跟餐叫左熱咖啡,濃番少少會仲好飲! 埋單都係百幾蚊,抵食~!
藍莓味雪糕
藍莓味雪糕
DEC 14

行大埔商場,行行下見到有阿波羅雪榚,整番杯食下先!見到有芋頭味同藍莓味,怕肥都係食一球好!就揀左藍莓味試下! 有藍莓粒粒,食落藍莓味較淡!天氣凍食雪糕,真係透心涼smile
福建炒飯
福建炒飯
咖啡
是次消費
每人約$46 (午餐)
DEC 14

返工又叫外賣,今次都係食榮發。我同埋同事好多時候都係揀依間,因為選擇夠多!smilesmile chopstickbowlchopstickbowlchopstickbowlchopstickbowlchopstickbowlchopstickbowl 今日揀左福建炒飯。配料有蟹柳粒冬菇,菜粒等但燒肉粒無味,不過夠多汁撈飯都唔錯既!配紅湯。媽媽平時少煲羅宋湯,中湯就成日飲,所以出街食飯我會選紅湯!餐飲揀熱咖啡,榮發既咖啡要推介真係唔錯,夠香濃!食飽飽又開工lol
1 推介
pipi22
忌廉雞肉蛋包飯
忌廉雞肉蛋包飯
NOV 14

補寫食評,今次去左尖沙咀既新港中心,揾下野食。 chopstickbowlchopstickbowlchopstickbowlchopstickbowlchopstickbowlchopstickbowl 咖喱飯都有好多款!我揀左忌廉雞肉蛋包飯smile 辣度都有選擇,要左小辣。咖哩飯黎啦,嘩!有好多咖喱汁good!!蛋夠滑好食!lollol
2001
豚骨味拉麵
豚骨味拉麵
NOV 14

同朋友出去銅鑼灣sogo買野,食埋lunch先慢慢去 shopping!朋友話想食一蘭,我又未試過,於是同朋友試一試呢間人氣拉麵啦lollol chopstickchopstickchopstickchopstickchopstickchopstickchopstickchopstickchopstickchopstickchopstickchopstick 等左十五分鐘就有位good~ 湯揀左普通無油膩怕太咸。麵揀左普通,無葱少蒜有叉燒,無追加配料,同豆腐甜品 \ 最正係個湯底夠濃郁好味,麵夠彈不過下次一定要加底!因為份量真係小!而叉燒唔肥好食不過得兩片!下次黎食會揀再辣小小更加惹味!! 豆腐甜品就一般了,食落係芝麻味勁煙un,唔似食緊甜品
1968
1 推介
ericcheang
雞骨草
雞骨草
NOV 14

轉天氣媽媽唔舒服咳,買支涼茶返去俾媽媽清熱! 養和堂既雞骨草夠真材實料!望落成支黑色,無偷工減料,飮落去好甘,夠正宗!!所以買涼茶同龜苓膏我都喜歡去呢間買。 但媽媽飲完話好甘怕苦,哈哈!
Top