中文 | English
tiffany501
我是tiffany501。
食評會員 1次成為首位寫食評會員
tiffany501  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2022-11-30
類別 : 西式咖啡店

朋友很喜歡這個牌子的衣服,一知道佢有餐廳馬上預約,今日兩點去嘅時候得太多人,而且服務員很專業態度亦好好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻整個感覺很安靜餐廳裝修又型格和靚🤭🥳食物方便試咗雞翼和漢堡包,仲有甜品。水牛雞翼好好食,有少少辣,但係很夜魅,而且佢有八件售價只是$49⋯⋯真心抵食,夾大件🤤另外漢堡包和薯條,薯條揸得好好味,又唔乾,食到停唔到口,另外漢堡包有鵝肝感覺奢侈又好味。。 不過帶錢很大眾化,只是$159+….最後點了一個甜品👍🏻👍🏻👍🏻🥳🥳🥳另外咖啡亦又靚,仲係影相位置😂😂😂真心推介😊🤭🥳👍🏻

2022-11-23
類別 : 東北菜京川滬中菜館粉麵/米線雲吞/餃子

第一次去幫襯荃灣分店,食物味道不變,仲係咁好食,今次試咗好多唔同嘅食物。。全部都好味道⋯⋯
不過要重點推介片皮鴨,片薄餡靚。。正!正!正!仲要價錢超值🤑
黃金萵筍好香口,又爽口,我食到停唔到口👍🏻👍🏻👍🏻
另外叫咗一個酸辣湯。。酸和辣嘅比例適中
仲試咗個羊腩鍋🤤🤤抵食夾大件🤭勁多羊肉,枝竹和馬蹄好入味⋯⋯大家都搶着食。。flower
酒釀丸子比較細碗,不過都酒味和桂花味好出色
最後拔絲蘋果簡直係不得了🤭一定會再去食🤤🤤🤤🤤🤩likelikelikelikeballoon

2018-01-16
類別 : 德國菜西班牙菜扒房海鮮

前晚同幾個朋友發現和富道有間新的西餐廳,看看餐牌覺得價錢合理。。所以試試啦。。。我們點了慢煮牛護心。。。羊架。。。和意大利飯。。。吃後發現有驚喜。。再食埋個dessert..我們今餐真係滿足balloon

推介美食: 慢煮牛護心
用餐日期: 2018-01-12
是次消費: 每人約$250 (晚餐)

2022-11-29
類別 : 韓國菜烤肉韓燒

上星期五晚和屋企人一起吃燒肉,員工阿靜服務態度非常好,有幫我哋燒五花腩🐷,燒到又脆又好食👍🏻👍🏻👍🏻。。。之後又幫我哋換鐵板等我哋燒八爪魚和雞肉🐥。。八爪魚抵食夾大件🐙。。而且的時候我們較早訂枱,燒肉有八五折優惠。。。這晚我們有個愉快嘅家庭聚會😘😘🥳🥳🥳
不過收銀員姐姐態度一般。。。不過屋企人食得非常開心,再去幫襯。。。。😘🥳🤭

評分: 環境 5   服務 5   衛生 4

2022-09-14
類別 : 西式咖啡店酒吧蠔吧海鮮

當我去到餐廳門口時,員工完全無望您,當然都無笑容。當搵到預訂時,餐廳員工馬上叫另一位員工帶檯,之後被安排近酒吧附近的檯。坐低後,當有員工行過時都推到我坐緊既椅子,感覺好差…仲要他們經常起碼2次,而且完全無感覺….雖然食飯尚可,但員工非常冷淡。我們3人埋單時差不多$2000。如果用這個價錢,我想可以有更好服務的餐廳。