中文 | English
我是leunglokkat。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
leunglokkat  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-12-06
類別 : 韓國菜甜品/糖水雪糕/乳酪

lollollol真係好好食呀 好似係一日得12個供應 但真係好正 淡淡地牛奶味嘅刨冰 加埋成個大大隻蜜瓜 仲有好多蜜瓜肉 仲有韓國蜜瓜雪條 雖然同朋友等左成半個鐘 但我地就喺門口發揮港女本色不停自拍 半個鐘就好快過左喇 唔想排咁耐就早啲去喇 一定要去食一次 真係好正呀
2人用的喔

2人用的喔

類別 : 西式咖啡店甜品/糖水飲o野傾計

晨早去攞飛 上次去melody嗰間佈置靚好多 感覺呢間好hea 特登去食tea諗住無咁貴 但其實都唔係好抵 真係為左相機食先 我地每人揀左一set 我揀左士多啤利星星蛋糕 其實只係海棉蛋糕加士多啤利醤 係就係普通左小小但幾好食 加埋杯梳打真係好難飲 可以去影下相開心下 女性朋友如果中意twinstar真係可以去下 但係啲staff真係無咩禮貌
其實只係星型海棉蛋糕

其實只係星型海棉蛋糕

太濃牛油味喇

太濃牛油味喇

好古怪唔好飲

好古怪唔好飲

甜左少少

甜左少少

是次消費: 每人約$110 (下午茶)

類別 : 西式雪糕/乳酪

真係完全無白朱古力味 但奶味真係勁濃 其係完全唔好食 得個樣幾得意 同埋真係幾多人買 但呢個分子雪糕真係好難食 好濃奶同 yogurt味 加埋d莓味好古怪 仲有塊曲奇真係好難食 得個甜字 其實44蚊買杯咁嘅雪糕真係好浪費 又唔抵又唔好食 唉
不可一不可再

不可一不可再

類別 : 西式咖啡店

等左半個鐘多啲 3個人食左420蚊 係真係幾好食但就服務麻麻地 可能係我去嗰個時段人多喇 所以就好難叫到staff 但係佢地真係幾有禮貌 總匯三文治真係好好食 另外飲左芒果沙冰但芒果太酸 可能唔當做呱 仲有甜品 都係我去試呢間野嘅原因 棉花糖喺雪糕上面 加埋特濃咖啡淋落去 真係超級好好食 我會去試埋其他野食架
小小甜小小酸 幾好味

小小甜小小酸 幾好味

照燒雞肉好好食 值得一試:)

照燒雞肉好好食 值得一試:)

好正好正好正

好正好正好正

推介美食: 總匯三文治

2014-10-12
類別 : 台灣菜西式咖啡店樓上cafe主題餐廳

同朋友去朝聖 終於去左呢間野試下 講真呢到除左等得耐之外 同埋我地坐個位真係曬左小小之外 其他都算好好 啲員工又好有禮貌笑容滿面 野食又唔錯 我同朋友每人叫左杯野飲 本身係想試下沙冰 但我怕太甜 問左個落單女仔之后就揀左杯iced peach tea係真係幾好飲 唔會話太甜 另外我地揀左個焦糖toast 仲會等我地影完相幫我地切埋 真係好正 同埋另外叫左個加左麻糬嘅唔記得叫咩名 都幾好食 真係值得一試
幾好食 值得一試

幾好食 值得一試