中文 | English
哈密瓜登
我是哈密瓜登。我在灣仔工作。我最常於灣仔尖沙咀出沒,最鍾意川菜 (四川)韓國菜泰國菜粉麵/米線燒烤火鍋
食評會員 0次成為首位寫食評會員
哈密瓜登  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-10-23
類別 : 日本菜烤肉

前排個朋友話佢公司附近有間新開既日式BBQ, 個人一向對日本野無好感(又貴又唔飽)
我提議食韓燒啦不如, 但無人睬我所以最後都試左呢間 chopstick
可能新開所以唔洗等而且都唔係太多人食!
因為遲去所以D FD已經開始左, 佢地留左少少前菜(刺身)比我
應該係正道刺身拼盤(有三文魚, 蝦, 和牛同海膽)
前面兩樣就正常 和牛同海膽真係好新鮮, 本身好怕海膽唔多新鮮既味, 但呢個完全無問題 lol
跟手就開始BBQ啦, 都叫左好多下.(豬、牛、雞都有)
唔記呢個叫咩 HAHA

唔記呢個叫咩 HAHA

大部分既肉都好新鮮同埋份量都幾合理既
間野係賣牛既, 最出色一定係D牛啦 所以我地叫左好幾款.

前肩肉每塊都好薄, 真係有入口即溶既感覺

呢個西冷係我最鍾意既, 價錢係貴少少, 但真係好好味 lol

牛舌好爽 食左好幾舊都唔覺得太膩

因為有個FD唔食牛肉, 所以叫左雞柳 因為我已經比D牛滿足曬個食慾, 唔記得左雞好無味
但朋友就話係好味既, 不過份量有D少喎(無計啦,佢唔食牛)

呢個唔記得叫咩, 係同炸蟹肉丸, 好脆香口 同埋少少海鮮中和下幾好!!

淨食肉D FD話唔夠飽 就叫左2個薄餅(一個原味一個泡菜味)
因為個人比較喜歡韓仔口味, 覺得泡菜味好正 tongue

最後叫左雪糕(綠茶/焦糖/柚子)
食左咁多肉, 柚子味當然係最夾啦 清一清D肉味!整體3隻味都唔係太甜 GOOD!

PS:佢個白飯做得好好 用日本米 有個朋友仲食左2碗

最後一人$500左右, 咁其實叫左咁多肉都真係差唔多 唔算貴~
加上呢度坐得好舒服, 服務又幾好 最重要係好衛生 smile
今次令我對日本野有D改觀, 下次會再去!
推介美食: 前肩肉,西冷,牛舌,雞柳,簿餅,雪糕
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2014-10-03
是次消費: 每人約$500 (晚餐)

推介此食評

你覺得這篇食評: