我是 dokiyaki2
訊息
正顯示第 16 篇(共 6 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2021-12-09
是次消費
每人約$86.5 (午餐)
DEC 21

叫左個牛油咖喱雞,個人覺得佢味道唔係好正宗,有少少日式咖喱咁嘅甜味,個味係貼合番香港人嘅味蕾,本身個雞$68 而薄餅要另外加$15先有🤔 另外份薄餅拎上手好明顯是用焗爐而不是爐壁焗出嚟,唔鬆軟少左焦香,咁所以稱唔上係正宗 另外叫左個香料咖喱羊,好dd,但係好咸😟,$75 加$15薄餅 另外個餐有一罐汽水包埋。 仲有一個唔好嘅位係間餐廳係冇廁所嘅, 餐廳冇廁所真係好少有,所以整體感覺麻麻地,試過就算lu~
炸豬手
炸豬手
JAN 18

舊同事的聚餐flowerflower 同事介紹話呢間正野,果然冇錯 必點:鹽焗烏頭同炸豬手wow 我最愛個炸豬手😋魯得入味又炸得夠酥脆likelike鹽焗烏頭好食過平時打冷鋪食個dmusic 另外仲叫左豉椒鵝腸,椒鹽鮮尤........etc. 服務值得一提,有個靚女waitress 幫我地落單😇,我地話轉枱又拿拿淋幫我地拎野like會再去lol
1 推介
JAN 18

前晚係特登去深水埗食晚飯,但係原本想食個d都排長龍.........經過呢間雀越,裝潢幾靚,個waiter 好sell得👍🏻俾佢講到想試下😂😂 叫左個燒豬頸肉,火車頭湯河(食到一半先記得影.....)竹,越式炒通菜,仲有個唔記得咩粉卷。 味道我覺得係有啲驚喜😎幾正中,最後全部清唒⋯⋯同埋waitress 幾好服務。值得試下,唔係好貴👍🏻👍🏻
NOV 17

同幾個朋友試左一直都想試既日洋系料理,果然不負眾望,味道同係日本個時食既一樣,蕃茄卡邦尼意粉最好味like掛住食冇影相。個汁濃得嚟幾野味(好中意佢個碟),跟住和牛蛋包飯兩三下已經俾我地攪掂左.......和牛味唔係話十分濃,但係夾埋個滑蛋一齊食又好夾咁music仲有個流心芝士漢堡排都值得試!可惜大熱梳乎厘pancake只有lunch同下午供應,同埋可能新開張好多人等,但整體還是好評!
豆腐沙律
10分鐘 (堂食)
2017-06-08
是次消費
每人約$120 (晚餐)
JUN 17

放左工同朋友過葵芳行街,因為見到好多人排隊😂 等左10分鐘就有位, ok快 個味噌湯拉麵湯底唔錯,濃度適中,拉麵硬度好夠,係我中意既口感。小食值得試個豆腐沙律,加左d脆脆落去幾特別🙂🙂 仲有芝士餃子都好味! (仲有追加左筍乾) chopstickstarlike
2014-09-12
SEP 14

項佢個制,原本要去個間茶餐廳摺左,咁就試下呢間la~~ 其實去得連所都預左唔會好食得去邊,不過真係俾$30一個早餐.....好似食左屎咁, 菜乾豬肉粥:稀到好似水咁,菜乾冇味,豬肉好似湯渣咁....洗唔洗咁呀。(當然服務都好差..先引發得到我要comment ),連所快餐都唔係hea到咁下嘩。。。學咩人叫香港地呀~!!想扮茶餐廳風格又扮唔到!!我認識既茶餐廳質數冇hea到咁lo.冇下次!!!huffy
Top