Vvenuskk

Vvenuskk

我是 Vvenuskk
訊息
正顯示第 18 篇(共 8 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
墨魚丸
OCT 14

同同事ot親就會食!老闆好好心機燒,脆得黎無話會燶,又入味又清淡,食過好多串燒都無得比。 今次叫左:腸仔-條腸有啲咸,但燒得好靚夠脆 羊肉-有啲un左 墨丸-正正正madmad彈牙,外脆內軟! 杏鮑菇- 好爽口又唔會重菇味 蝦子脆肉瓜-好入味!脆得黎又juicy 老闆手勢一流,價錢又抵,搞到我成日心思思想encore
烏冬
2014-10-17
是次消費
每人約$100 (午餐)
OCT 14

鋪面好有日本感覺既餐廳,所以令我好想食。午市時間都多人,等左大約十分鐘就入去食。入到去數數座位,有13張,唔怪之得要等。 醬油义燒烏冬-湯底幾滑但嫌有少少咸。义燒半肥瘦又夠lum,蛋好似有少少熟得滯。烏冬無得彈,好煙un又夠滑,加錢好值得madmadmad
1 推介
terrypaul
是次消費
每人約$90 (午餐)
OCT 14

同老公本來想食泰國菜,點知無開。行行下黎左呢間餐廳。一坐底就俾老火湯我地飲,今日係花生眉豆雞腳湯,清清地同無咩味精mad已經好欣賞 炆豬手-好入味,超有骨膠原,我一啖都無哂,啲花生同豆都俾我食哂 魚子醬金菇蒸水蛋- 好滑,配魚子醬好正,係嫌啲金菇唔算好襯 冬瓜-送既,清清地唔錯 甜品-好多款,我地揀左焗布甸同燉蛋,有水準lollol好味! 食左個好滿足既lunchlollol
吞拿魚牛油果卷
2014-10-12
生日
OCT 14

當日係屋企人擺壽宴,所以餸係一早set左既。 上菜無跟次序,有咩就上咩。亦有啲慢,我地7:00開始食,食到10:00呢。 講返啲嘢食 五滿臨門 應該係义燒,海哲,鴨,炸同腐皮卷。义燒汁多味夠,炸蠔有口感,鴨比較乾,腐皮卷就無咩料得腐皮 牛油果吞拿魚卷-超正!mad 我同老公搶住各人食2件,個吞拿魚係炸芋頭條,夠脆,牛油果好熟好lum,成件都好好味! 越式春卷-不過不失,包得唔錯幾實正 紅燒鮑翅-sad料小到呢,味亦無咩,要加好多醋先得 其他大部分好大路,無咩好寫,都ok既賣相唔錯,味道普通不過食...
OCT 14

有日好想食返份茶餐廳常餐,屋企附近只search到佢,咁就打去叫外賣。 打去叫左5分鐘左右已經有得攞,咁就正到爆,因為我坐的士去,可以原的士返,佢肯坐上車俾我!service呢part滿分! 太肚餓無影相就ko左。蛋火腿同多士不過不失,义燒通粉我加左辛辣芝士,味道辣辣地好正!义燒就有啲乾,好普通。 總括黎講就食物不過不失,service好滿意
是次消費
每人約$65 (午餐)
OCT 14

今日午餐諗唔到食咩,終於去左試個個同事大讚既panda burger 都幾多唔同款式擇,因為我唔食牛,所以呢樣好緊要。有雞,魚,羊,熱狗擇。最後擇左羊,因為其他餐廳小有。跟埋個套餐,有薯條同湯。 午餐時間人多,大約15分鐘先有得拎。 不過即制,熱辣辣,等等都值既。 開左包裝,不得了,好香,食落有羊味但唔會羶lol羊肉好大件,個口要好大先食到 薯條脆卜卜smile 個湯賣相有啲怪,啲白色一粒粒唔知係咩,味道就幾好,夠濃 真係幾正,唔怪之得同事個個讚
OCT 14

lol 呢間小丸子質素好好,同我係日本食既一樣架! 我係下午茶時間去食,人少但都唔會係整定俾客人食,即場新鮮整。一到手食,脆卜卜,醬汁夠味啲粉漿軟得黎又唔會易爛,非常好食! 只係知道得呢間咁正宗既小丸子,街頭好多都好似食粉團咁,讚呀!
2014-10-05
是次消費
每人約$15 (宵夜)
OCT 14

屋企人想食糖水,就去最近既翠苑買外賣 桑寄生紅棗茶 足料,味道已經食到濃濃既桑寄生同紅棗味,跟糖水既紅棗重要大大粒(手指公指甲咁大),正! 屋企人食燉奶 奶味濃,味道好又唔會太甜,係比較硬身,佢鐘意食lum小小就覺得差少少,個人口味好難講 傳統甜品鋪真係愈來愈小,能夠有水準既真係要支持下!一定會keep住食
Top