中文 | English
超級餓底  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2014-10-29
類別 : 西式咖啡店

終於。。終於。。終於食到喇mad久仰大名好耐,但我一直好怕排餐死,怕等到餓到躁底都未食得,但今次我括出去! 地理位置都好方便易搵,一到漢口道,見到一條長隊,抬頭一望,就知係呢度喇! 等等等,由街排。。排到入鋪入面,等左40分鐘,終於有位喇lol 我地一坐低就即點野食。。

唔似一般餐廳manual,呢度既manual好似報紙咁,打破傳統,慨念非常新穎!

首先黎既係凍鮮果茶,呢個飲品係同事極力推介,有凍有熱選擇,呢個鮮果茶材料十足,眼見已經有蘋果,橙同青檸,我見仲有d黑色核,所以應該唔止呢三種生果,的確係唔錯既推介!

兩個字:新鮮! 而煙鴨大大粒shocked

總匯三文冶,入面有菜,蕃茄,火腿,旦,同煎雞,材料豐富,比平時食開既公司三文冶仲要大件!!食既時候我仲夾幾塊粟米片同旦沙律,好好食!

玉米里肌起司可頌,超勁好食! 餡料勁豐富,除左有片裝芝士,仲有芝士醬,ham,煙肉粒,粟米粒,蕃茄,菜,芝士味勁重勁濃郁!! 我好鍾意食牛角包,平時食煙肉芝士牛角包,我已經覺得好滿足,食呢個巨型多料既牛角包,我覺得超級幸福!

超厚既waffle,皮脆內軟,伴碟有吉士,朱古力雪櫃,鮮香蕉,香蕉片,朱古力醬,為呢餐寫上完美句號tongue

食咁多野埋單只係$455,而且店員招呼一流,不但不停refill水,仲會見我地最後一道係甜品而同我地換過哂所有餐具,細心又貼心! 無論食物,環境,店員都一流,要排隊都抵呀!
推介美食: 玉米里肌起司可頌,冰鮮果茶
堂食等位時間: 40 分鐘
用餐日期: 2014-10-28
是次消費: 每人約$150 (晚餐)

類別 : 日本菜壽司/刺身

每次黎葵芳不得不食~~三文魚反卷mad雖然加左價($17),但仍然係咁抵食架! 每次去到都排哂長龍,因為所有都係即叫即包架^^,絕不欺場,唔會因為十幾蚊而hea你,入面舊三文魚仲大大舊,仲要上面吱沙律醬,無論味覺同視覺都值回票價!
自取等候時間: 5 分鐘
用餐日期: 2014-10-10

類別 : 川菜 (四川)小食店車仔麵粉麵/米線串燒

登登~ 我的確唔係食最多人食既酸辣粉同手抓餅,我係食炸燒賣mad $12就有10粒,好抵食,即買即炸熱辣辣,每粒都漲卜卜,有得揀蜜糖味/椒鹽味,我就揀左椒鹽,越食越辣辣,辣得好過癮! 我見仲有炸蜜糖腸仔同炸墨魚丸添! 下次一定試埋tongue
推介美食: 炸燒賣
自取等候時間: 5 分鐘
用餐日期: 2014-10-10

類別 : 京菜 (官府菜)中菜館火鍋適合大夥人慶祝紀念日

我一直叫嚷住想食片皮鴨,所以同事們就了我心願^^

呢度既環境幾舊下,但都乾淨,侍應全都係叔叔伯伯,但佢地好友善好搞笑~ 我地叫左個6人餐,怕唔夠食,再加多兩個

頭盤係三絲拌粉皮,平時出面食既雞絲粉皮都只係比麻醬黎撈,但呢度除左麻醬,仲有芥末醬的,粉皮又唔會煮得太淋mad

菜肉餃,上台時隻隻都出哂煙,熱呼呼的! 每一粒都又大又漲卜卜的,好食!shocked

賽磅蟹,中間應該係黑醋,我唔識欣賞tongue

呢兩味我比較鍾意食四季豆,因為我係食肉獸,上面真係齋黎,而下面有d肉末去炒,香口又惹味好多tongue

山東燒雞,好食! 估唔到佢可以咁滑咁嫩口shocked

主角出場喇! 個伯伯超好人,見我每味菜都不停影,佢片完我地碟鴨後,仲比多隻未片既放埋一齊比我影~ 講番個主角先,其實有點失望架,因為用黎包鴨既果塊皮太厚同好多粉響面,而我食開cheap cheap既片皮鴨係只片皮,但呢個就每一塊既肉既比例多過皮好多,將所有野包埋一齊食時就嫌唔夠脆口。。

鴨架湯,當伯伯未同我地分一碗碗時,遠遠已經覺得好香! 一飲入口,超甜 (當然唔係甜品果隻甜啦)超好飲! 我見我碗野都無咩特別多既材料,得鴨架小件同冬瓜,用鴨架但一d油都無,但真係好好飲!!!

我地已經食到好飽,所以都無咩人吼呢碟野,我食左舊,略嫌硬左d同唔係熱呼呼。。

走時見到隔離好多人都打邊爐,下次一定要黎試!
推介美食: 鴨架湯,山東燒雞
用餐日期: 2014-10-15
是次消費: 每人約$150 (晚餐)

類別 : 台灣菜甜品/糖水

以前響良景若果想食糖水,只可以買宵夜檔的雜撈,又或者走過建生食,但而家唔同喇,因為有左木子>3<

超勁濃既朱古力味

好食

好食

食完仲可以有隻咁可愛既杯仔^^

食完仲可以有隻咁可愛既杯仔^^

以上係我幾次用餐既相,呢度既甜品糖水真係好抵食,都係十幾廿蚊個,雖然平但又唔會將價就貨,每樣野食都好足料,環境又乾淨舒服,真的要給一個大讚mad
推介美食: 奶凍,雞旦布丁
是次消費: 每人約$20 (宵夜)