唔怕冇得食_最怕唔好食
我是 唔怕冇得食_最怕唔好食
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
奇脆三文魚卷
2014-08-21
是次消費
每人約$100 (晚餐)
AUG 14

其實,每次去大埔,八鯨都係必選的日本菜店舖,佢地冇收加一,所以都好低,我地必點既係"奇脆三文魚腩卷" 面頭有三大厚厚既魚生,正!另外,就係佢既"天婦羅烏冬-清湯,都好低食。個三色刺身(自選),就不過不失。今次叫既"蟹子沙律"就差左d,感覺唔夠新鮮mad
羊架
三文魚
2014-08-05
是次消費
每人約$300 (晚餐)
用餐優惠
優惠券
AUG 14

一班朋友有,有大有細,大人唔洗300,坐成3-4個鐘傾下坐下,係MK, 真係冇乜地方可揀(^_^;)講返食物,要推介個中式煎蝦,新鮮入味又彈牙,三文魚都肥美,羊架ok,。佢地推介既燕窩tart好普通,燕窩湯同打“獻"汁冇分別,難飲!另外,每人一客既海膽,雖然細份,但都夠食有餘。甜品仲有dreyer甜筒,正!
泡菜豆腐湯飯
AUG 14

食個3次午餐,由韓國人煮,到而家唔知泰國/印尼/菲菲邊國阿姐煮,整體都係唔錯嫁, 佢地既午餐set~40至60蚊,韓式年糕比較硬d, 試過一次怕怕,另外個海鮮湯面都麻麻,湯得蜆味,面低又唔似辛辣面又唔似拉面,總之就唔會再叫啦!好味推介既係泡菜豆腐湯飯,小小辣,撈飯一流smile
大雜燴
2014-08-07
是次消費
每人約$50 (午餐)
AUG 14

中午成35度,點都冇諗住坐係果度食啦! 點知,次次外賣,三次有二次都要等成十幾分鐘先有得攞,尤其係個大雜燴等最耐,雖然次次食都要可樂相伴(勁口渴), 但佢個汁真係堅好味,食佢好似食番以前既推車仔小販既感覺smile 而個狗仔粉,機本上係為左菜圃而叫,鍾意食辣既,一定要試,我最勁只係試過中辣,辣到冇朋友,之後都係叫番小辣,奉勸一句,小辣多滋味mad
1973
2014-08-14
是次消費
每人約$130 (晚餐)
AUG 14

見佢新開張左一段日子,同屋企人試試啦! 講真,聯和墟呢排多左幾間西餐, 諗住有競爭,有進步啦, 點知,中伏了, 我地7點幾到,第二枱客, 服務果真唔錯, 阿姐都nice嫁, 但食物就………… 首次,餐湯係暖(唔比金x忌廉湯好飲), 我地想飲熱湯囉, 果餐包又係涷,塊牛油仲硬, 都搽唔到包(>_<) 前菜既吉烈蝦都炸得好脆,抵讚, 都主菜碟海鮮意粉,佢地用既海鮮唔錯, 有鮮魷,蝦,菇,青口 (冇蟹柳,抵讚) 但呢鹽都未撈好,有幾口勁咸, D意粉好難食,完全唔彈牙, 都唔知點形容佢, 另外個意大利飯, ...
1 推介
JohnNohm