YPL_C

YPL_C

我是 YPL_C
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
燒雞
2014-12-22
團年飯
是次消費
每人約$200 (晚餐)
JAN 15

同媽咪過來食冬至兼生日飯 好在提早book檯 超多人 呢度服務好周到  lol  一定要讚下!叫咗個豬肺湯 好濃郁 料足夠 媽咪都飲咗好多碗 個燒雞稍微咸咗少少 但係都唔錯 皮薄脆翠肉瓜好正 裡面D木耳爽口彈牙 配上百合 正!因為冬至 好似D價錢貴咗好多 成餐飯around600
焗番茄豬扒飯
焗番茄豬扒飯
5分鐘 (堂食)
2015-01-13
生日
每人約$50
JAN 15

窩打老道上面一間必須要食嘅餐廳,平日lunch要同培正學生逼,但係佢個焗番茄豬扒飯真係冇冇冇得頂!配返杯茶走~嘆到你唔信!!!!而且,個飯裡面真係好多豬扒之餘,仲真係有番茄,粒粒番茄啖啖肉,咪話食你唔飽!飯係炒飯低~跟餐送個紅湯或者白湯~蒜蓉包都正
檢視所有留言 ()
90分鐘 (堂食)
2014-10-21
生日
是次消費
每人約$200 (晚餐)
OCT 14

生日嘅時候去搵韓國野,聽講呢度唔錯,就走咗過來食~唔知係因為週末定點,等位等到我差D暈低 sick 跟住等到就來放棄嘅時候,終於到我地啦~!!總體來講,真係好食嘅~!拍得住去韓國食嘅料理~而且加入自己嘅創新元素~ 學電視啤酒配炸雞,又真係好食! 個泡菜飯就太辣啦~起碼對於我來講太辣
魚生
魚生
2014-10-10
是次消費
每人約$400 (晚餐)
用餐優惠
信用卡優惠
OCT 14

經過門口見出咗新buffet,又忍唔住行入來~首先冷盤啦~同之前食差唔多,但係水準好咗~好新鮮~食完會想食多碟~!長腳蟹比我記憶中要好食~個青口加D檸檬汁會好食D~呢個counter嘅每一樣野我都食均~我覺得全場最值得推薦就係佢地~!精緻得來又好味~!!主角龍蝦來啦~!!登登登登登~好嫩滑~超大隻~!!今期嘅甜品~
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2014-08-12
紀念日
每人約$350
AUG 14

今次係第二次黎哩度食Buffet,而且係同女朋友一齊黎,好在最後佢都好滿意! mad 我特別鍾意食刺身,所以哩度既三文魚刺身就絕對唔可以放過! 刺身唔係即場切,但係都好新鮮,唔會有凍格摞出黎陣除。關鍵既point係,D三文魚都係厚切,真係好贊。女朋友平時唔食得生冷野,睇到都冇忍住口XD 除左三文魚刺身之外,海膽刺身都非常贊。除左刺身特別有印象之外,就係冷盤。長腳蟹新鮮之余,仲要肥美甜嫩。 肉質好有口感,而且份量又足,推薦一試! 女朋友最愛哩度既甜品,種類多之餘,仲要各有各特色,真系冇得彈。廚師現場即焗,保證...
Top