Cindy_ChuChu

Cindy_ChuChu

我是 Cindy_ChuChu
訊息
正顯示第 110 篇(共 15 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
慢煮安格斯牛漢堡
慢煮安格斯牛漢堡
冷泡茶
冷泡茶
經典美式慢煮牛肉漢堡
經典美式安格斯牛漢堡
15分鐘 (堂食)
2022-04-22
APR 22

屋企附近原來開左間burger都唔知道 之前見到有報道關於fusion漢堡先留意到 一直想試但未有基會 終於今次可以買離試下做晚餐lol Openrice落單大概15-20分鐘就拎得music 店面好細得少少位可以堂食 嗌左個慢煮安格斯牛漢堡餐king 餐有漢堡一款小食同飲品wow 👆🏻慢煮安格斯牛漢堡 很出色的漢堡牛肉很juicykiss 醬汁酸酸甜甜也很合味道呢flower 看似不大但其實份量十足很飽肚heart 👆🏻炸yin  yeung燒賣 醬汁很驚喜味道似XO醬 很夾炸燒賣excited 只是燒賣炸得有點過頭 加$5可配冷泡茶like
川辣牛肉麵
魯肉飯
鹽酥大大雞扒
2022-04-10
是次消費
每人約$100 (午餐)
APR 22

是日天朗氣清balloon 漫步海濱後走到這間餐廳一嚐台式料理chopstick 假日午餐選擇很多而且都很吸引excited 這次我們點了川辣牛肉麵和鹽䄽大大雞扒魯肉飯yummy 👆🏻川辣牛肉麵 不得不讚湯底真的很香濃wow 麵掛上湯底醬汁很入味呢heart 牛肉也筋肉分明只是略為少硬star 👆🏻鹽酥大大雞扒魯肉飯 上枱時真的有驚訝到shocked 雞扒是真的很有份量mad 而且顏色賣相也是炸得很好看love 雞扒很鬆脆配上酸甜的醬汁很開胃呢smileheart 午餐都有配飲品特色飲品則加錢另配king 推介黑糖珍珠奶茶like 茶味香濃可以選半糖也不是死甜的甜music 是令人掛念的台式味道呢tongue 另外...
2018-04-21
是次消費
每人約$150 (晚餐)
APR 18

是日去到太子搵食,決定一試呢間想試好耐既食店。本身滿心期待,後來失望而回。間食店好近地鐵站大概一分鐘路程,唔算難搵。食店空間都頗細,但有2層。同男友好肚餓之下叫左一個蟹飯同一個蟹拉麵。 個蟹飯都幾香幾好食偏咸,但份量真係太小,只係普通一個飯碗既size, 但索價138, 唔飽肚又唔抵。 蟹拉麵就更普通,無乜蟹味而且湯底都好普通,實在可以不試。呢間食店收加一但食物份量小,空間小亦坐得唔太舒服,應該未必會再來一試了。
海南雞脾飯
海南雞脾飯
冬陰公扎肉金邊粉配豬扒
冬陰公扎肉金邊粉配豬扒
2018-04-09
是次消費
每人約$80 (午餐)
APR 18

陪媽媽番工前食個lunch, 媽媽帶左我去呢間冰室, 裝修簡約但頗有特色。是日天氣有啲炎熱,叫左杯冰凍既龍眼冰,真係有好多冰,叫少冰會比較好,比較特別既係龍眼冰加入左梳打水,更加有冰涼既感覺music惟龍眼味不足,只有甜味。主食點左海南雞脾飯,媽媽點左冬陰公扎肉金邊粉配豬扒。海南雞脾飯配以黃黃既油飯,飯粉分明香口,雞脾都比較多肉同嫩滑,份量頗足wow另一道主菜既冬陰公湯底都頗為濃郁,酸酸甜甜很開胃。整體來說餐廳食物水準不俗,待應生亦相當有禮貌like
招牌熊拉麵
餃子
2017-10-10
是次消費
每人約$100 (晚餐)
OCT 17

呢間拉麵店係上環一條小街入面,位置不太顯眼但店外掛住個大大既紅色燈籠。店面唔算太大但當時去果陣已經過左晚飯時間所以唔使等位。叫餐係自己畫紙,肉既種類麵既種類同硬度都可以自己揀,我比較鍾意硬身既麵,叫左個招牌熊拉麵入面有最愛既流心蛋heart麵既湯底好濃郁,麵既硬度適中,叉燒都好肥美,流心蛋既效果都做得好好,好味既程度完全係意料之外yummy朋友嗌左個芝士蕃茄湯底既拉麵都好似好吸引。呢度既餃子都好好食,入面充滿肉汁唔會好乾lol麵店既待應都好友善flower
2017-10-07
OCT 17

由於太晏食lunch, 2個人唔係好肚餓既情況之下淨係嗌左三文魚腩,油甘魚,八爪魚刺身同一碟雜錦壽司盛。刺身好新鮮好好味。雜錦壽司啲壽司有部份味道好特別,有啲係辣既又有啲係柚子味,而且用料新鮮。埋單3百幾蚊都唔算太貴,而且壽司大件夾飽肚,可以encore。
OCT 17

今日離到青衣城買左戲飛睇戲未夠鐘就去tea 一tea 先kiss由於之前已經食左lunch所以2個人淨係叫左個2人甜品set,有2杯花茶送。滿心歡喜咁等到個甜品離,結果係真係好靚但味道差啲upset唯一可以讚既係Pancake裏面係香蕉味既cream, 有驚喜。不過依然聽待下次試下呢度既burger同意粉lol
雞翼冬陰公湯米線
雞翼冬陰公湯米線
雞翼豬扒蕃茄湯出前一丁
雞翼豬扒蕃茄湯出前一丁
招牌菠蘿包
招牌菠蘿包
10分鐘 (堂食)
2017-10-07
是次消費
每人約$136 (下午茶)
OCT 17

終於食到呢間成日大排長龍既冰室,開左係港島區就更方便smileheart就算weekend離都係等左10分鐘度就已經可以入座,可能因為餐廳位置比較隱蔽。2個人嗌左呢度最出名既雞翼豬扒蕃茄湯出前一丁(出前一丁+$3),雞翼冬陰公湯米線(冬陰公湯好似要加錢),同招牌菠蘿包yummy馳名既蕃茄湯底果然有好濃郁既蕃茄味,但相對冬陰公湯就比較特別,又香又辣好開胃like最出色既係個招牌菠蘿包,入面有蕃茄同蛋,初初睇想都怕伏,但個包加左牛油又幾match好好食,我會為左呢個菠蘿包再離wow
鹽燒牛舌
2017-10-04
是次消費
每人約$300 (晚餐)
OCT 17

中秋佳節最岩去燒肉excited由於怕中秋節人多早一日已經book左位,去到餐廳約有8成滿,唔使等位已經入得。餐廳環境氣氛好好,燈光暗暗的好適會情侶kiss而且以燒肉店離講唔算太嘈吵。燒肉放題套餐有三款,價錢愈貴可以選擇既食物愈多,可選和牛同龍蝦尾等love由於我地食量不大,所以揀左最平既餐,加一大約三百蚊一位,燒肉放題離講選幾抵star食物選擇好多,花多眼亂,有唔同味道既牛豬雞等等,仲有少量既海鮮例如魷魚鬚,蜆等等,都好新鮮wow最感到新奇有趣係芝士味既豬五花肉,每片沾滿芝士粉,吃起來非常香口,但又唔會蓋過豬肉原本既味道like我地到後...
牛肝菌意粉
牛肝菌意粉
2017-09-28
SEP 17

睇到openrice食評對呢到既意粉好有興趣,今日終於有機會離試yummy意粉款式都算多,仲有唔同總類既pizza。最欣賞呢到有二人餐三人餐,有前菜,主菜,仲可以揀海鮮食,仲有甜品,都幾豐富。不過因為自己同男朋友都想食意粉我地散嗌左2個意粉同一個pizza。意粉係牛肝菌濃汁意粉同蝦牛油果醬意粉,pizza係芝士pizza。有比較之下,意粉相對出色,濃濃既醬汁意粉硬度亦適中love意粉份量可選細和大,其實細已經夠飽。總括而言,餐廳cp值高,有機會一定會再來tongue
3 推介
GG1314