shuktak88709

shuktak88709

Feel Free to contact me through shuktak88709@gmail.com
訊息
正顯示第 110 篇(共 24 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
0分鐘 (堂食)
2015-08-26
是次消費
每人約$40 (晚餐)
SEP 15

係銅鑼灣行行下街見到沛公甜品鋪即刻俾佢d甜品吸引住嘆番件千層pancake先繼續博殺喇😋 同個friend 一路吹水一路等開餐,d甜品好快就送到喇😋😋😋 個芒果pancake食起上黎啖啖芒果味,仲有淡淡既cream同芒果係每層上面,真係大愛❤️ 一層層容易切開又好分明👍🏻
牛腩河
牛腩河
5分鐘 (堂食)
2014-10-30
每人約$30
NOV 14

平時聽就聽得多,但係平時太多人排,所以都冇試過.咁岩夜晚冇人排,就入左去試試. 入到去我叫左個上湯牛腩河試試,先講上湯,飲得出用左大量牛骨熬製,味道清甜,而腩肉好可口,肥脂同瘦肉溶為一體,兩者同食可以食得出油香甘腴既感覺,再加上河粉,食落就唔會太單調,食得更舒心. 不過今次可能因為太夜,冇晒爽腩,下次有機會一定會試試.
1 推介
张皆浩
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2014-08-20
OCT 14

去到澳門,當然即刻去大三巴行下,行完大三巴加博物館,行上行落都肚餓了,咁就起大三巴附近搵下食物醫下肚。得到同行既朋友介紹,就去左大三巴附近既番茄屋到試下。由店外店內的裝潢,幾有傳統既風味。咁睇左餐牌一陣就叫左一個焗白汁魚柳意粉同一個焗咖哩飯。 焗白汁魚柳意粉幾正,白汁既既味道剛剛好,魚柳夠滑夠鮮味。意粉又唔會因為焗而乾晒。焗咖哩飯d咖哩又唔係太辣,味道適中,口感好正。
是次消費
每人約$100 (晚餐)
OCT 14

一向都特別喜歡食泰國菜 所以都中意周圍去試下新野 今次就去左將軍澳既呢間金葉軒 呢間金葉軒價錢都ok 又唔算話好多人 但係整體食物質素都幾好 最中意既兩個菜就係大蝦柚子沙拉同青咖喱大蝦柚子沙拉個柚子好清甜 仲啖啖肉 個柚子本身都已經好好味 加埋炒香左既蝦同配料 成個沙拉既味好夾 至於青咖喱就有好香既椰奶味 好入味 加上唔算好辣 唔食得辣既朋友都可以試下 真係幾正嫁
是次消費
每人約$100 (晚餐)
OCT 14

星期六日唔知去邊度食dinner好 最後就入左呢間UCC醫肚 我地入去一人叫左一個餐 有餐湯有salad有野飲其中一個main dish叫左海鮮意粉 呢個意粉唔算太特別啦 普普通通咁啦 但都算足料 有蝦有魷魚圈咁另外一個意粉都係一般般啦 都有幾多蜆肉既 白酒味都幾夠 叫做不過不失啦 但係就唔算特別正咁啦
2014-10-03
是次消費
每人約$80 (下午茶)
OCT 14

同媽媽兩個人食下午茶當然系揀食英式下午茶tea set 啦 最後去左parkview 食tea set 呢個tea set不過不失啦 價錢都算ok既 $138兩位 包兩杯野飲  Tea set主要有兩層既  下面果層系咸既 有唔同口味既sandwich 同scone 加埋一個藍莓jam 上層就系甜品有brownie有生果仲有幾粒macarons 整體味道唔算太突出 款式亦都唔算太多 但係勝在唔算好貴 都叫左歎到英式tea啦
2014-09-30
是次消費
每人約$60 (下午茶)
OCT 14

行完街又係時候坐低食個甜品 今次揀左甜品工房 又係三個friend一齊食甜品 三個甜品都幾唔錯 其中最正果個系朱古力waffle第一個系雪花冰 雪糕既朱古力味好香,加埋d配料系好味道,但就相對d普通d啦第二個都係朱古力雪糕既甜品,加埋下面d 脆脆,都幾正既,不過都係果句,都係相對普通d啦第三個系waffle配朱古力雪糕,個waffle好香,加埋個雪糕球同士多啤梨醬,好好味,食到停唔到!下次再去甜品工房會再叫翻呢個waffle!!!
檢視所有留言 ()
10分鐘 (堂食)
2014-09-10
是次消費
每人約$40 (下午茶)
OCT 14

今次三個人去食沙田既Euro GoGo 都幾唔錯 下次去沙田都會再去食 今次叫左蜜糖雞翼、蒜蓉包、番茄墨魚意粉。仲有一人一杯咖啡。 蜜糖雞翼系幾好食既,arm arm焗起,塊雞皮好香好脆,上面搽左一層幾厚既蜜糖,夾埋一齊就好香,好有自己去bbq arm arm燒好既雞翼既feel. 一黎到我地三個人都忍唔住立即食翻一隻。我地幾個都中意食甜,所以就好中意呢個雞翼,不過如果唔系好中意食甜野既朋友,就未必中意呢個味道啦。至於呢個蒜蓉包,就系我地三個果餐最中意既果個小食。我地本身都係中意食軟軟熟熟既麵包,出面既餐廳既蒜蓉包好多都...
OCT 14

識食一定食金飯碗 因為識食先唔會揀中啲伏而識叫啲好野食 作為大家口中既伏其實佢都好唔少好食既野既 首先就係拉麵類 因為快得黎都有好多選擇 我個人比較中意食牛肉拉麵 因為可以食到打邊爐質素既肥牛真係算係咁 其次佢既焗飯系列都幾好 碟頭大得黎又足料係咸左少少 不過性價比算係幾高 係科大入面一個唔錯既選擇
1 推介
pipi22
OCT 14

韓國菜出名辣 但係我同班friend都唔多食辣 但係係呢度我地食得好開心 因為來自星星的你既熱潮,梗係要試下韓式炸雞喇! 佢既炸雞唔會太油,調味岩岩好!真係好好食 仲有佢既芝士雞蛋卷 好似冇飯既蛋包飯入面有大量芝士真係勁好食 成餐飯最深刻既非芝士薯條莫屬 因為真係好好味!!!作為芝士愛好者真係要俾十個like!!!!!!
Top